Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16672
De la 07 Ianuarie 2003
122876739
Editorial

Încep a-şi da arama pe faţă

  • Ioan Rotundu
  • 18 June 2012, 23:00
A trecut o lună de zile de când USL a preluat puterea în România. Fără a pune în practică vreo promisiune făcută în timpul cât se afla în opoziţie. În schimb, aflăm abia acum cum a ajuns USL-ul la putere şi aceasta graţie unui fost idiot militar propagandist, pe nume de, Mircea Dogaru.
Lider de sindicat al militarilor rezervişti, fost propagandist în Direcţia de propagandă a Armatei condusă de Ilie Ceauşescu, îmbuibat cu cotlete şi ţuică cazonă prin restaurantele de lux ale Armatei, Dogaru a bătut palma cu Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu de a scoate rezerviştii în stradă şi a da jos Guvernul Ungureanu. Ceea ce a şi reuşit.
Poate că mârşăvia n-ar fi ieşit la iveală dacă acest Moş Teacă n-ar fi dorit să fie recompensat public pentru isprava sa. Aşa că le-a scris celor trei lideri politici o scrisoare prin care le amintea că el s-a ţinut de cuvânt aşa că a cam sosit vremea să se ţină şi ei prin a-şi îndeplini promisiunile făcute.
Nu ştim ce au promis cei trei lui Dogaru dar un prim pas la şi făcut Ponta prin a şterge datoriile pensionarilor militari care au încasat în plus pensii necuvenite dintr-o eroare de calcul. Probabil că vor urma şi alte recompense.
Iată, dar, cum a ajuns la guvernare „cel mai cinstit guvern „ post decembrist cum l-a numit chiar premierul Ponta.
Dar să trecem în revistă ce a înfăptuit într-o lună de zile de guvernare premierul Ponta. A devalorizat planificat leul în faţa euro şi astfel plătim mai mult la facturile pe gaz, electricitate, telefonie, scumpire de preţuri la produsele accizate precum benzina şi motorina, rate mai mari la bancă. Promisiunea cu majorarea salariilor cu 8% va intra în vigoare cu această lună, dar noi plătim mai mult din luna mai iar majorarea nu acoperă diferenţele de preţ în plus la aceste facturi şi rate la bancă. Guvernul Ponta nu numai că nu le-a dat bugetarilor nimic dar l-ea luat mai mult.
Baba-Cloanţa, ajunsă în fruntea Ministerului Muncii, mă refer aici la Mariana Câmpanu, promitea în opoziţie fel de fel de facilităţi fiscale la angajaţi şi angajatori. N-a aplicat nici o măsură promisă dar a anulat gratuitatea biletelor de odihnă şi tratament pentru bugetari iar la pensionari le va acorda numai în procent de 15% din ce a fost. Pensionarilor, Guvernul Ponta nu le-a dat nimic. Sumele reţinute la sănătate le vor fi restituite eşalonat, în 16 luni, aşa că nu vor înţelege nimic.
Dar acestea nu-s toate. S-a liberalizat preţul la gaze şi energie aşa că vom plăti sume mult mai mari chiar din această vară iar la toamnă factura la căldură ne va goli buzunarele. Desigur, Ponta tace şi susţine că nu va fi aşa pentru că alegerile vor fi în prag de iarnă, iar după ce-şi va vedea sacii în căruţă, adică alegerile câştigate, nu-i va mai păsa că ne-a minţit.
Bugetul naţional a fost văduvit de venituri importante prin facilităţi de impozitare acordate societăţii Petrom şi companiilor importatoare şi distribuitoare de medicamente. Cine nu cunoaşte, prin aceste facilităţi fiscale acordate s-a diminuat bugetul cu banii care asigurau majorarea salariilor cu 16%, cum promisese Guvernul Ungureanu. Cine mai poate garanta că de la 1 ianuarie 2013 bugetarii vor mai primi şi restul majorării de 8%? Nimeni!
Guvernul Ponta n-a luat nici o măsură economică care să asigure dezvoltarea şi deci crearea de noi locuri de muncă cum a promis. Nu se mai aude nimic despre investiţii, ca motor al dezvoltării economice. În schimb se crează din nou cadrul de siguranţă care să permită furturile. Miki Şpagă a fost achitat de mita cu cele zece arme de vânătoare. Năstase va fi achitat în curând. De arestări spectaculoase din rândul primarilor şi secretarilor de stat cum s-a întâmplat sub Guvernul Boc şi Ungureanu nu vom mai auzi.
În schimb, era extrem de important pentru Guvernul Ponta să treacă Institutul Cultural Român în subordinea sa şi să-l schimbe pe omul de cultură Horia Roman Patapievici. Deocamdată decizia lui Ponta a stârnit un întreg scandal internaţional.
Ca realizări ale Guvernului Ponta mai putem evidenţia vizita acestuia în Iraq, la militarii români, timp în care un subaltern al său a redactat adresa care i-a adus lui Năstase achitarea. A plecat în vizită privată în Polonia iar acum este în Austria. Mai vrea la Bruxelles.
În tot acest timp economia românească se micşorează în dimensiune, viaţa noastră devine tot mai grea, politizarea este în plină desfăşurare iar baronii locali au ieşit la asalt asupra averii publice.
Să nu uite bugetarii şi pensionarii că ei au aruncat ţara într-un inevitabil dezastru economic, social şi mai ales politic. Pentru că ei au votat pătimaş.
Când scriam aceste rânduri s-a difuzat ştirea că Guvernul i-a iertat pe bugetari de drepturile salariale încasate ilegal. Alte câteva sute de milioane de lei care nu vor mai intra la buget şi care vor trebui recuperate din altă parte. Adică de la cei care muncesc în sistem privat.
Mai spunea Ponta că vrea o presă liberă. Aşa voia şi Năstase. Numai că parlamentarii USL au refuzat aseară dialogul cu Patapievici tocmai pentru că acesta voia presa de faţă.
USL-ul şi-a dat arama pe faţă nemaiaşteptând alegerile parlamentare. A învins aroganţa care caracterizează apucăturile dictatoriale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Iorga şi jandarmul
Criza economica din Europa nu va disparea in urmatoarele 12 luni
Zeci de manageri de multinationale si oameni de cultura îl szsţin pe Patapievici
ei cer premierului Victor Ponta sa retraga ordonanta de urgenta
Daniel Daianu, consilierul onorific al premierului, despre insolventa Hidroelectrica:
E straniu, este ceva de domeniul fantasmagoriei
Radu Campeanu bagă spaima în PNL şi Crin Antonescu
In SUA, gazul costa 62 dolari/mia de metri cubi in timp ce Romania il importa cu 500 dolari
Petru Bogatu: Grecii ne-au razbunat
Circula cu o remorc㠄expirat㔠de aproape trei săptămâni
„Împăratul” Florin Ţurcanu a depus jurământul
Nu e vorba de titlu nobiliar, ci de pupincurismul primarului de Vârfu Câmpului
Lăsând baltă drumurile judeţene, Ţurcanu se ocupă de cele naţionale
Ţurcanu şi-a pus concubina şefă de cabinet
Paul Secrieru a fost condus pe ultimul drum
A început instruirea medicilor pentru prescrierea electronică a medicamentelor
Măsuri menite să ne ferească de caniculă
2700 de candidaţi pentru proba D la Basc
Titularizarea din acest an are un mare neajuns la proba practică
Presa străină îl acuză pe Ponta de plagiat
Revista Nature: Premierul roman Victor Ponta, acuzat de plagiat. Frankfurter Allgemeine Zeitung publica un articol asemanatorPonta comparat cu plagiatorii presedinte maghiar Pall Schmitt si fostul ministru german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttemberg
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog