Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
21491
De la 07 Ianuarie 2003
74829360
Editorial

Inconştienţă, sau jaf organizat?

  • 6 March 2017, 23:00
Doina Federovici, nevasta de şofer ajunsă senator la al doilea mandat, a cotcodăcit ieri în presa locală o nouă mărgică ruginită. Cică, la votul în Senat pentru Ordonanţa nr.9, liberalii au votat împotriva unor investiţii în valoare de 30 miliarde lei pe care Guvernul PSDD intenţionează să le realizeze în perioada 2017 – 2020.
După cum a insinuat cea care se crede „deşteptăciunea pământului”, liberalii s-au pus contra unui interes naţional major promovat de PSD cu intenţia nobilă de a asigura progresul şi civilizaţia românilor cât mai aproape de nivelul european. Ce n-a spus senatoarea demagogă este motivul pentru care liberalii n-au votat această ordonanţă. Prin Ordonanţa de urgenţă nr.9 adoptată de Guvernul Grindeanu, la cererea expresă a lui Liviu Dragnea, se acordă împuterniciri primarilor să angajeze credite în numele primăriei în cuantum nelimitat.
Dacă până acum exista un grad de îndatorare a primăriilor peste care nu se putea trece cu angajarea de credite, de la aplicarea acestei ordonanţe acest prag a dispărut. Un primar inconştient va putea amaneta primăria pentru mulţi ani înainte, banii din credite risipindu-i pe investiţii clientelare.
Apoi, cele 30 miliarde de lei cu care s-a împăunat Federovici că le va investi Guvernul Grindeanu, sunt de fapt fonduri guvernamentale aflate la dispoziţia ministrului Dezvoltării Sevil Shhaideh, fina lui Liviu Dragnea. Aceste fonduri guvernamentale vor putea fi folosite de ministrul Shhaideh cum îi va dicta Dragnea. Nici măcar premierul Sorin Grindeanu nu poate interveni în gestionarea acestor fonduri pentru că a avut grijă Dragnea ca prin ordonanţă să fie împuternicită Shhaideh ca prin semnătura sa să fier alocate fondurile acolo unde va crede de cuviinţă. Prin Ordonanţa nr. 9. Liviu Dragnea a creat un uriaş mecanism de furt din banii publici fără ca procurorii DNA-ului să poată interveni şi să ancheteze cheltuirea banilor.
A avut Dragnea grijă şi de acest lucru. Supusul său aflat în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale., Vale Dorneanu, a statuat că parchetele nu au dreptul să ancheteze oportunitatea cheltuirii fondurilor publice. Pentru cine are o cât de câtă cultură juridică a priceput că prin această decizie, Curtea Constituţională a dat frâu liber a cheltuit banii publici după cum sunt interesele de partid. Se va fura ca-n codru, fără ca goţii să poată fi traşi la răspundere!
Ca tot tacâmul furtului din banii publici să fie complet, un alt impostor, fost muncitor de mecanică fină, ajuns preşedintele Comisiei juridice în Senat, mă refer la Nicolae Şerban, a pregătit o lege a graţierii de care să beneficieze nu numai corupţii aflaţi acum după gratii dar şi cei care comit fapte în acest interval de timp în care se pitroceşte legea.
În tot acest timp, uriaşa maşină de propagandă a PSD-ului, din care face parte şi senatorul Doina Federovici nevastă de şofer intoxică opinia publică cu afirmaţii cum că liberalii se opun alocării banilor pentru investiţii, se opun majorărilor de salarii anunţate cu tam-tam de ministrul impostor Olguţa Vasilescu, majorări care în realitate sunt diminuări, Sindicatul Poliţiştilor fiind primul care a descoperit adevărul şi că de fapt au fost şi sunt manipulaţi.
Aprobată în Senat, ordonanţa urmează a fi supusă aprobării deputaţilor. Maşina de vor a PSD-ului îşi va face datoria şi în această Cameră, după care va putea declanşa marele jaf.
Revenind la refuzul liberalilor de a vota ordonanţa şi motivele invocate, consider refuzul lor justificat. Dar mai trebuie adăugat că refuzul mai are şi componenta invidiei politice. Şi cum să nu fie invidioşi liberalii când văd cu ochii lor cum social-democraţii şi gaşca lor au pe masa puterii un tort de 30 miliarde de lei din care ei, liberalii, nu vor putea să prindă măcar o felie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Francois Hollande: Rusia foloseste toate mijloacele pentru a influenta opinia publica,
uneori folosind procedeele URSS, si pretinzand ca apara crestinatatea de islam
Sebastian Ghita aflase ca procurorii il cerceteaza intr-un al cincilea dosar penal,
inainte sa dispara din tara
USR vrea modificarea Regulamentului Parlamentului:
"Cetatenii trebuie sa poata participa la procesul legislativ mai usor"
Ungaria: Miscarea civila care i-a administrat lui Viktor Orban o infrangere istorica se transforma in partid
Comisia Europeana da unda verde constructiei a doua noi reactoare la centrala nucleara din Paks, Ungaria,
cu finantare ruseasca
Spania: Ziaristii denunta presiunile la care sunt supusi din partea partidului stangii radicale
Nicusor Dan: Deocamdata nu se pune problema excluderii din USR a lui Clotilde Armand;
sesizarea va fi analizata
UE a creat un prim cartier general militar,
care va deveni operational in scurt timp
Tariceanu, despre viitorul ALDE:
Vom merge pe o formula de conducere unica, dupa congresul care va avea loc "cel mai probabil dupa Pasti"
Salariile inspectorilor ANAF scad exact cand premierul vrea colectare mai buna:
sporul de stres al inspectorilor de la Antifrauda se reduce de la 25% la 5%. ANAF da vina pe buget
Fostul sef al Politiei Cluj pierde definitiv procesul cu ANI,
dupa ce a fost prins cu bani nejustificati. Inalta Curte dispune confiscarea a peste 250.000 lei
Fiscul da vina pe bugetul facut de Guvernul Grindeanu pentru scaderea veniturilor inspectorilor antifrauda
Horoscopul zilei de 7.03.2017
Bancul zilei: Antivirusul blondei
Perversitatea politică a preşedintelui CJ Costică Macaleţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă