Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15899
De la 07 Ianuarie 2003
79899000
Editorial

Încremeniţi în politica nimicului

  • Ioan Rotundu
  • 19 March 2012, 23:00
Având în vedere evenimentele care s-au consumat săptămâna trecută la primăria din Ripiceni, ieri m-am deplasat în această comună pentru a lua pulsul vieţii de la faţa locului. Mai întâi am avut un dialog cu Gabriel Talef, preşedintele organizaţiei locale PDL, profesor de sport şi director de şcoală. Voiam să aflu de la sursă motivele schimbării viceprimarului PDL Florentin Calimandriuc, ales în funcţie, tot printr-un joc politic local, în noiembrie anul trecut.
Învăţător de profesie, Calimandriuc a ajuns viceprimarul comunei cu voturile consilierilor PDL, care controlau majoritatea în consiliul local. Declaraţia vicepreşedintelui PSD Botoşani Răzvan Rotaru cum că alegerea lui Calimandriuc ca viceprimar s-a făcut prin cumpărarea de voturi de la consilierii locali contra sumei de 300 milioane lei, bani plătiţi de primarul comunei Mihălăşeni, şi el PDL, este doar o informaţie izvorâtă din imaginaţia bolnavă a lui Rotaru.
De vreme ce PDL avea 6 voturi din 11, la ce ar fi mai cumpărat5 şi alte voturi, contra unei sume care nu s-a plătit nici măcar la nivel de consiliu local sau judeţean Botoşani. Dar cum pe la PSD minciuna stă cu liderii la masă, o diversiune creată în pragul alegerilor locale dă bine pentru PSD şi mai adaugă o picătură de venin împotriva oamenilor PDL.
Numai că apropiindu-se alegerile locale, viceprimarul Calimandriuc se dorea candidatul PDL la funcţia de primar, lucru dorit şi de Gabriel Talef. Cum cei doi nu s-au înţeles, Calimandiuc a migrat la UNPR. Plecarea sa a anulat majoritatea PDL din consiliul local, aşa că celor din USL le-a venit uşor să-l schimbe pe Calimandiuc din funcţia de viceprimar şi să-şi pună propriul om, o gestionară cu numele de Elena Cristian.
La Ripiceni, primarul Ioan Burciu a fost uitat de localnici în funcţie. Fost primar comunist, Burciu a îmbătrânit în scaunul de primar ca şi social-democrat. Sub mandatele sale comuna Ripiceni n-a prosperat cu nimic, doar că viaţa localnicilor a fost una liniştită. Primarul nu le-a tulburat liniştea cu nici un proiect cu finanţare europeană, n-a adus în comună niciun ban guvernamental, totul limitându-se la banii primiţi din bugetul Consiliului Judeţean Botoşani.
Cu toate acestea localnicii n-au nemulţumiri la adresa primarului lor. Le place aşa cum este. Iar Burciu porneşte în lupta electorală din iunie cu prima şansă.
Cândva, la Ripiceni exista un mândru conac boieresc al boierului Stroici, veche spiţă de boieri moldoveni, cu rădăcini din acel Stroici, cancelar la domnitorului Alexandru Lăpuşneanu. Acum din conac n-au mai rămas decât nişte urme de temelie. Şi livada care-l înconjura a dispărut sub topoarele localnicilor.
Primarul Burciu a privit cu mulţumire cum ultimul bastion al boierilor de altă dată a dispărut cărămidă cu cărămidă prin curţile oamenilor. Praful s-a ales şi din averea fostului IAS Ripiceni, din mândreţea de grajduri şi efectivele de animale. Acum la Ripiceni nu se mai găseşte nimic care să dea identitate istorică localităţii.
Doar primarul Ioan Burciu, încremenit şi el în p0olitica nimicului, stă pavăză trecutului istoric al regimului comunist ca nu cumva acest trecut să dispară, trăgându-i şi lui scaunul de primar de sub fund. La Ripiceni civilizaţia europeană nu este râvnită de localnici. Dumnezeu le-a dat un primar care nu le face nici bine , nici rău, ducând cu toţii o viaţă tihnită. Motiv să-i mai dea un mandat, al cincilea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Taţii eroi
Bântuit de stafii nocturne
Ioan Rotundu
Licitație pe fier vechi
De ce privatizăm patrimoniul energetic acum?
Tineri bătăuşi prinşi în flagrant
Nicolae Timofti – un pas spre Unire?
Funcţionarii publici s-ar putea să nu mai dea înapoi sporurile încasate în 2009 şi 2010
Nu mergem la votul în cazul Boldea
am văzut ce a zis Crin, dar el e la Senat şi e istoric
Temperaturi ridicate pentru luna martie în următoarele zile
PDL vrea ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să fie odată cu alegerile locale
Caramitru nu vrea transformarea Pieţei Universităţii în agora
Un român a ţepuit un restaurant de lux de lângă Frankfurt
Cartel Alfa obligată să plătească o amendă de peste 15 000 euro
Marii bancheri nu vor să împrumute Primăria Botoşani
Ţâbuleac continuă să aibă probleme cu consilierii judeţeni ai USL
Răzvan Rotaru are coşmaruri cu ciori
Cătălin Flutur vrea ca oamenii să se implice în politică
Medicii de familie au beneficiat de majorarea tarifelor pe asigurat
Au scăpat de trichină ca prin urechea acului
Botoşani: Aglomeraţie pentru postul de bone
Profesorii au primit doar distincţia, banii nu
Botoşani: Păcătosul are protecţie la Mitropolia Iaşi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă