Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6857
De la 07 Ianuarie 2003
85222819
Editorial

Infractorul se vede preşedintele potrivit României. Aşa va fi?

  • Ioan Rotundu
  • 12 November 2018, 21:39
Fără îndoială că apariţia cererii DNA-ului de ridicare a imunităţii parlamentare pentru Călin Popescu Tăriceanu cu numai două luni înainte ca infracţiunile de care este acuzat să se prescrie face parte dintr-un joc politic. Important pentru noi, românii de rând, este să aflăm ce joc politic s-a pus la cale, de către cine, şi ce se urmăreşte în final.
Tăriceanu este acuzat de către autorităţile austriece că în perioada cât a fost premierul României, mai exact între anii 2007 – 2008, ar fi primit de la firma austriacă Fujitsu Siemens Computers GmbH circa 800 mii de dolari pentru a o avantaja în contractele cu statul român privind licenţele Microsoft pentru calculatoarele intrate în dotarea şcolilor.
Este greu de acceptat că procurorii DNA au primit informaţiile de la colegii lor austrieci de curând şi că n-au avut nicio altă posibilitate de a cere Senatului României ridicarea imunităţii lui Tăriceanu decât în prag de prescripţie a faptelor de care este acuzat. Cu certitudine că cercetările se fac de câţiva ani, mai exact de cânt a izbucnit scandalul cu licenţele Microsoft.
În acest dosar, acum doi ani, s-a cerut ridicarea imunităţii senatorului PSD Ecaterina Andronescu, implicată şi ea în afacerile Microsoft. Tot atunci se putea cere acelaşi lucru şi pentru Tăriceanu dar a existat un motiv puternic ca el să nu fie încă implicat public. A existat un interes care mai persistă, pentru că cererea DNA-ului de acum este vădit tardivă ca eficienţă judiciară dar eficientă, după cum am considerat, unui anumit scop şi unei anumite persoane sau grup de persoane despre care noi nu cunoaştem încă ce urmăreşte.
Dar, aşa cum s-a procedat şi până în momentul de faţă, coaliţia ALDE – PSD din Senat nu va vota ridicarea imunităţii, aşa cum n-au votat şi pentru alţi colegi ai lor dovediţi ca infractori. Inclusiv comportamentul lui Tăriceanu ne indică faptul că nu are niciun fel de emoţii că i s-ar ridica imunitatea. Ba, în zeflemea, a anunţat că-i trebuie 3 săptămâni să studieze cele 73 de dosare care cuprind câteva mii de pagini ca să-şi dea seama de ce fapte este acuzat. În decembrie faptele sale se prescriu, aşa că este posibil ca atunci când se va vota ridicarea imunităţii să se invoce prescripţia faptelor, considerându-se cererea DNA ca lipsită de obiect.
Altceva este însă interesant în tot acest joc politic şi noi trebuie să fim atenţi la nuanţe. A afirmat Tăriceanu că acuzaţiile DNA-ului fac parte dintr-un joc politic, sugerând că în spatele lui s-ar afla preşedintele Iohannis. Spunea Tăriceanu că un sondaj recent l-ar fi desemnat preferatul românilor la preşedinţia ţării, depăşindu-l pe Iohannis în procente. Trebuie să fii lipsit complet de puterea raţiunii ca să dai crezare spuselor lui Tăriceanu. Sunt români în stare să-l voteze preşedinte dar nici pe departe nu în număr covârşitor de mare care să-i permită să câştige alegerile.
În sondajele de până acum Tăriceanu a figurat pe la coada preferinţelor electoratului, ceea ce face imposibil de crezut afirmaţia sa că l-ar fi depăşit în sondaje pe Iohannis. Minciuna, ipocrizia, spiritul de gaşcă, imoralitatea sunt doar câteva din trăsăturile personalităţii lui Tăriceanu. De ce ar vrea românii un astfel de preşedinte? Ne ajunge faptul că avem un premier care ne-a făcut de râs peste tot în lume.
Parcursul politic al lui Tăriceanu este unul infracţional atât în plan moral cât şi legislativ. Să ne amintim de acel bilet roz trimis în anul 2005 preşedintelui Băsescu pentru a interveni la justiţie să-l facă scăpat pe Dinu Patriciu. A mai apărut acel scandal cu retrocedările de păduri către prinţul Paul, scandal din care Tăriceanu, deocamdată, a ieşit basma curată dar apelul declarat de procurorii DNA poate întoarce roata. Iată acum şi scandalul cu mita de 800 mii dolari. Câţi dintre românii cu mintea întreagă vor vota un astfel de preşedinte?
Dacă este să urmăm logica votului popular din 2012 încoace, când românii au votat într-o veselie ca aleşi locali şi parlamentari fel de fel de infractori şi politicieni certaţi cu legea, atunci afirmaţiile lui Tăriceanu că românii l-ar prefera preşedintele ţării prind consistenţă. Motiv pentru românii responsabili şi care de ani de zile nu mai merg la vot să nu mai stea acasă. Dacă vor sta în continuare în expectativă, atunci România va încăpea definitiv pe mâna grupării mafiote condusă de binomul infracţional Tăriceanu – Dragnea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 12 – 18.11.2018
Bancul săptămânii: Lecţie despre sex
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.11.2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Conrec SA bOTOŞANI
Lumea întreagă marchează 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.
70 de lideri politici s-au reunit la Paris
Președintele Franței critică naționalismul, în fața lui Trump, Putin și Erdogan:
Este o trădare a patriotismului
De ce Conrec SA?!
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea, despre votul la cererea de începere a urmăririi penale pentru Tăriceanu:
Eu sunt mama Omida? Senatorii PSD au personalitate
Dragnea nu va mai putea să conducă nicio ședință a Camerei Deputaților
Avarierea singurului portavion rusesc, Amiralul Kuznețov, nu este singura veste proastă pentru marina rusă.
Scufundarea docului plutitor ar putea crea probleme și mai mari
Iohannis: Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă
Nu suntem pregătiți de preluarea președinției Consiliului UE
Comisia Europeană, reacție după ce autoritățile române au cerut ca Rise Project să-și dezvăluie sursele:
A folosi GDPR împotriva dreptului la informare ar reprezenta un abuz clar
Raportul MCV. Cele 8 recomandări suplimentare ale Comisiei Europene pentru România
PSD, somat să renunțe la controversatele modificări din legile justiției și codurile penale
PSD și ALDE, părăsite de colegii lor europeni la votul din Parlamentul UE
care a condamnat „intervenția violentă și disproporționat㔠a jandarmilor la protestele din august
Bloomberg relatează despre gestul obscen al lui Iordache:
Raportul UE privind corupția primește degetul mijlociu în România
Jaf asupra domeniului public al municipiului Dorohoi
Ioan Rotundu
Cum consilierii PNL s-au girat jaful abil regizat (II)
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.16.2018
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Dângeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă