Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18200
De la 07 Ianuarie 2003
82024623
Editorial

Înţelepciunea octogenarului

  • Ioan Rotundu
  • 20 November 2016, 23:00
Profesorul academician Leon Dănăilă, botoşănean din oraşul Darabani, a ajuns la concluzia că la vârsta sa de 83 de ani poate contribui la reformarea clasei politice româneşti. A ales să candideze la Senat din partea Partidului Naţional Liberal. Profesorul a explicat că a ales PNL pentru că este partidul istoric care a contribuit esenţial la formarea României moderne.
Este incontestabil că din punct de vedere istoric PNL este singurul partid de astăzi care de-a lungul existenţei sale nu şi-a murdărit sigla cu sânge de român pentru a accede sau a se menţine la putere. Dacă conservatorii au tras în ţărani la 1907, ţărăniştii i-au împuşcat pe greviştii de la Lupeni 1929 şi Griviţa în februarie 1933, liberalii au avut alte abordări în ce priveşte guvernarea, abordări bazate pe libertăţi democratice mai largi în ce priveşte dezvoltarea capitalului autohton în industrie şi agricultură, protestele sociale apărute fiind rezolvate fără a se produce băi de sânge.
Rivalul politic al PNL care a fost PNŢ-CD a dispărut din istorie în perioada postdecembristă. Aflaţi la guvernare în legislatura 1996 – 2000, ţărăniştii n-au avut capacitatea umană de a gestiona destinele ţării într-un mod progresist, aşa că electoratul i-a sancţionat prin a-i elimina din viitorul Parlament. În lipsa unui lider capabil să reformeze partidul, PNŢ-CD s-a fărâmiţat şi a ieşit de pe scena politică românească
Viaţa politică postdecembristă a fost dominată de socialiştii desprinşi din fostul PCR. Istoria a consemnat de-a lungul timpului faptele socialiştilor şi ele s-au dovedit a fi extrem de sângeroase. Dacă istoricii n-au greşit în inventarierea lor, de la apariţia primelor formaţiuni socialiste în lume şi până în zilele noastre partidele care au îmbrăţişat doctrina socialistă, inclusiv cu varianta comunistă, au pe conştiinţă peste 200 milioane de victime în întreaga lume.
La vârsta sa şi experienţa de viaţă acumulată umblând prin cele mai dezvoltate ţări ale lumii, profesorul Dănăilă nu putea, în momentul în care s-a decis să intre în politică, să aleagă un partid de stânga. Proaspăt liberal, deşi la o vârstă când majoritatea oamenilor devin tributari senectuţii inclusiv în plan intelectual, profesorul s-a dovedit a fi extrem de sprinten şi uşor hâtru în a-şi exprima opiniile politice.
A explicat că a ales să intre în politică pentru că s-a decis să se alăture luptei împotriva corupţiei. Modul său de a face politică s-a dovedit a fi unul extrem de original. Întrebarea sa retorică de poate fi el comparat cu Ion Iliescu sau Dacian Cioloş cu Liviu Dragnea a depăşit graniţele României.
Ca şi construcţie biologică, desigur, suntem toţi oamenii la fel dar ne deosebeşte caracterul, manifestările individuale în spaţiul intim şi public. Asta a dorit profesorul să-i facă pe români să înţeleagă de ce el nu poate fi asemuit cu Ion Iliescu. Profesorul Leon Dănăilă este o somitate ştiinţifică internaţională, a revoluţionat medicina neurochirurgicală, a adus o contribuţie deosebită la înţelegerea modului în care funcţionează creierul uman şi cum pot fi reparate anumite stricăciuni produse voluntar sau involuntar de om. Profesorul a salvat vieţi omeneşte în ţară şi în lume.
Ion Iliescu este un reprezentant al socialismului de tip comunist, un politician de stânga care a păstrat tradiţia istorică nefastă a acestor partide şi şi-a murdărit mâinile cu sânge de român în decembrie 1989. Acum îşi aşteaptă rândul să dea socoteală pentru sângele vărsat de românii pe care Ion Iliescu i-a sacrificat ca să poată accede el şi ai lui la putere.
Dacian Cioloş a avut o contribuţie desăvârşită în a ridica prestigiul României în cadrul Uniunii Europene., demonstrând ţărilor membre că politica agrară a comisarului român este una competentă, aplicată nevoilor reale şi deschizătoare de progres.
Liviu Dragnea, prin activitatea sa de politician şi lider al PSD a prejudiciat grav imaginea ţării în carul Uniunii Europene şi în lume. Fraudator de alegeri, fraudator de bani publici, apărător pe faţă al corupţiei şi corupţilor din PSD, inculpat în două dosare penale, Liviu Dragnea nu poate fi comparat cu Dacian Cioloş.
Cam aceste aspecte a vrut profesorul să le puncteze când a afirmat că el nu poate fi comparat cu Ion Iliescu şi Dacian Cioloş cu Liviu Dragnea. Dar câţi dintre români au priceput vorbele cheie ale profesorului pe care ar trebui să le avem în vedere când vom merge la vot? Puţini, foarte puţini, este părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Negociere profesională
Horoscopul zilei de 21.11.2016
Conacul de la Durneşti, simbol eminescian, ciuntit de proprietarul avocat
Ioan Rotundu
Titlul de doctor poate fi retras in caz de plagiat doar de o institutie independenta de cea emitenta
Traian Basescu: Am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am invins. Pe generali nu ii ia niciodata DNA
Liderul ALDE Covasna: Avem nevoie de un presedinte nou
Istoria il cere imperativ in fruntea statului pe mitropolitul Banatului, Ioan Selejan
Dobârceni: Gaşca PSD l-atacă din nou pe primarul liberal Radu Livinschi
Ioan Rotundu
Ştefăneşti: Buţura a scos afară din primărie mucegaiul social-democrat
Prognoza meteo pentru luni si marti
Proteste ale tinerilor din Chisinau si ale moldovenilor din diaspora: Se cere repetarea turului II al alegerilor
Angela Merkel candideaza pentru al patrulea mandat de cancelar (presa)
Leon Dănăilă i-a lăsat cu gura căscată pe liberali:
Discursul la care nu se aștepta nimeni
Sinăuţi: „Containerul morţii” a fost părăsit
Flămânzi: Primarul liberal Oloeru a umplut primăria cu neamuri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă