Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16910
De la 07 Ianuarie 2003
77656010
Editorial

Intoxicarea „Poporului”

  • Ioan Rotundu
  • 29 August 2011, 23:00
Zilele trecute, căutând un anumit canal de ştiri, am dat peste postul OTV tocmai când Dan Diaconescu se lăuda că la Botoşani Partidul Poporului se bucură de o simpatie electorală de aproape 80%. Mi-am făcut cruce.
Nici Ion Iliescu şi PDSR-ul n-au avut aşa succes pe la Botoşani. Ce-i drept, n-am înţeles dacă procentul era în urma unui sondaj sau a unei raportări a filialei botoşănene a partidului. Dar indiferent care ar fi fost sursa, un astfel de scor electoral nu poate avea corespondenţă în realitate, el fiind departe de adevăr.
În primul rând că puţini botoşăneni sunt atraşi de Partidul Poporului – Dan Diaconescu, partid care nici măcar mu este legalizat încă. Dovadă că botoşănenii nu se omoară după acest partid este şi lipsa de mişcare la sediul partidului.
Situat într-o cămăruţă din staţia de tramvai Stadion. Filiala Botoşani a Patidului Poporului stă mai mult pustie. Are şi un program anapoda. Cică doritorii să devină membri sau să ţină legătura cu numiţii locali ar trebui să se prezinte în intervalul luni – vineri ora 8.00 – 16.00. Ciudat program pentru un sediu de partid.
În cursul săptămânii oamenii nu-şi văd capul de treburi, de muncă şi de alte griji. Iar dacă l-a prins dorul de a face politica lui Dan Diaconescu, exact în zilele când este liber să stea de vorbă cu cineva din sediu, sediul este încuiat.
Trec aproape zilnic prin faţa uşii şi n-am văzut-o descuiată şi nici mişcare umană în interior. Cum o fi ajuns acest partid la 89%, când în judeţ nu se ştie cine sunt reprezentanţii şi unde pot fi găsiţi?
Este o formulă politică de acum răsuflată. Partidele şi-au făcut un obicei de a publica sondaje umflate. Dar Dan Diaconescu pare să fi sărit prea tare calul. Cu astfel de intoxicări nu va ajunge să facă mare brânză în alegerile de la anul, cu condiţia ca partidul să fie legalizat până atunci.
Mai apare o problemă. Ce electorat va sprijini în alegeri Partidul Poporului? De la PSD nu se poate spune că va primi voturi, membrii PĂSD-ului fiind talibani politici recunoscuţi. De la PNL nu sunt semne. Liberalii nemulţumiţi de alianţa cu PSD vor vota cu PDL şi nicidecum cu Partidul Poporului.
Să acceptăm că va primi voturi de la membrii PRM, descurajaţi de evoluţia politică a lui Vadim Tudor şi poate va mai convinge un segment din rândul nehotărâţilor. Dar aceste evaluări sub nicio formă nu poate ridica cota electorală la 80%. O astfel de afirmaţie îl discreditează pe Fan Diaconescu şi nu poate să-i atragă simpatii.
Românii conştienţi de viitorul lor nu-şi vor strica votul pe Partidul Poporului şi bufonul Dan Duaconescu care se crede preşedintele României. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Eveniment monden cu bune şi rele
Ioan Rotundu
Nu mă pot declara un român nefericit
am un salariu oarecum decent, de 5.300 de lei
Ponta îşi lăsa secretara să participe la şedinţele de Guvern
România nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari şi 4,2 milioane de salariaţi
Spitalele din Botoşani au nevoie de încă 100 medici
criza lipsei de medici se va acuziza
Şi la Botoşani s-au înregistrat absenţe masive la Bac
Diabetul zaharat face ravagii prin judeţul Botoşani
Doi exmatriculaţi de la Bac pentru încercare de sopiere
Galeriile de Artă Botoşani inundate de un locatar
Fântâni arteziene arătoase promise de Primărie
Vicele Ghiorghiţă cere ajutor de la Poliţia Rutieră
2% din delicvenţele din Franţa sint săvârşite de români
S-a stabilit: Criza se va încheia în următorii 2-3 ani
Reţeta zilei: Hulubi înăbuşiţi
Înalt demnitar de stat arestat pentru trafic de influenţă
Caricatura zilei
Bancul zilei: Observaţia elevului
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă