Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
658
De la 07 Ianuarie 2003
112822504
Editorial

Ipocrizia minciunii

  • Ioan Rotundu
  • 17 July 2015, 23:00
Îmi vine să cred că premierul Victor Ponta nu la picior trebuia operat ci la cap Omul acesta trăieşte şi respiră numai prin minciună şi ipocrizie, considerând poporul român unul de handicapaţi pe care el îi poate manipula cu vorbe abil rostite.
Ieri, adică miercuri, Ponta s-a întrecut pe sine printr-un lung şir de minciuni şi ipocrizii menite să-l definească pe el ca fiind un salvator, un erou naţional care apără poporul de mari nenorociri care se abat asupra sa din partea preşedintelui Klaus Iohannis, a opoziţiei politice şi mai nou a organismelor europene devenite geloase pe el pentru că oferă poporului român o prosperitate ce a stârnit invidia întregii Europe.
Să le amintim pe rând. Mai întâi l-a pus la punct pe preşedinte pentru că i-a respins istoricul pe care voia să-l pună ministru la Transporturi, declarând că preşedintele nu este specialist în domeniu ca să aprecieze dacă un ministru este bun sau rău pentru un anume minister, asemuindu-l pe Iohannis cu Băsescu. Întrebarea vine de la sine: Ponta este în măsură să aprecieze dacă un ministru este bun sau rău la Transporturi de vreme ce el este specialist în drept şi în plagiat? Şi unul şi altul iau decizii prin consultarea consilierilor de specialitate. Dar, aşa cum i-a manipulat pe români ani la rând că preşedintele Băsescu este răul ţării şi nu-l lasă să guverneze, nemaifiind Băsescu la Cotroceni îl prezintă pe Iohannis ca fiind noul său duşman care nu-l lasă să guverneze.
S-a mai plâns, ipocrit cum îi este caracterul, că preşedintele Iohannis nu vrea să promulge Codul fiscal care aduce prosperitate românilor. Ponta minte într-un stil ordinar. Preşedintele, guvernatorul Isărescu, FMI, Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană i-a cerut premierului să explice de unde va aduce la buget cele 12 miliarde de lei care dispar ca venituri prin reducerea TVA şi a altor taxe. În loc să dea un răspuns, Ponta l-acuză pe Iohannis că nu promulgă Codul fiscal şi blochează prosperitatea românilor.
Politica fiscală pe care o vrea Ponta prin noul Cod fiscal a aplicat-o ani la rând Grecia care acum a ajuns într-un dezastru economic şi financiar iar poporul grec suferă înzecit mai rău decât dacă ar fi făcut reformele economice la timpul lor şi nu şi-ar fi luat salarii şi pensii mari din împrumuturi şi nu din propria muncă.
Fripte cu Grecia, organismele financiare internaţionale şi europene vor acum garanţii de la Guvernul României că nu se va repeta episodul Grecia. Iar Ponta, pentru că nu poate oferi astfel de garanţii, minte poporul aruncând vina asupra preşedintelui, el fiind cel care se opune aplicării noului Cod fiscal şi nu politica lui Ponta, o politică lipsită de responsabilitate dar bazată pe minciună şi ipocrizie.
Mai susţine Ponta că aplicarea noului Cod fiscal va aduce bani mai mulţi în buzunarele românilor şi va crea o explozie a locurilor de muncă. Minte cu o seninătate debordantă. Toate reducerile de TVA de până acum n-au adus economii populaţiei ci câştiguri comercianţilor şi producătorilor. Preţurile sunt aceleaşi de dinaintea reducerii TVA-ului la alimente, de exemplu.
În trei ani de guvernare n-a creat locuri de muncă, ci a desfiinţat zeci de mii, iar reducerile de TVA n-au cum crea locuri de muncă. Locurile de muncă apar numai dacă se investeşte iar Guvernul Ponta a stopat aproape toate investiţiile din banii public: guvernamentali i şi europeni. Însă Ponta ştie că afirmaţiile sale prin la marea majoritate a românilor pentru că oamenii de rând nu cunosc implicaţiile economice ale deciziilor sale. Ponta ştie ce vrea românii să audă de la guvernanţi şi asta le oferă, chiar dacă totul este minciună. Culmea, la români prind uşor minciunile şi foarte greu sau deloc adevărul, trăsătură naţională bine speculată de premier.
A mai afirmat ieri Ponta că şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PSD pentru că, inculpat fiind, n-a vrut să afecteze imaginea partidului. În schimb. ca premier n-a demisionat, afectând imaginea întregii ţări. Pentru Ponta PSD-ul este mai drag şi mai scump decât imaginea României.
Cică n-a demisionat pentru a apăra ţara ca să nu revenă la guvernare oamenii lui Băsescu dar şi pentru a continua reformele sale economice. Acei oameni ai lui Băsescu de care apără el ţara nu sunt inculpaţi precum el şi nici n-au furat din banii publici în halul în care fură oamenii din PSD de trei ani încoace.
Cât despre reformele ce vrea să le continue, sunt de fapt nişte decizii care duc ţara spre un colaps financiar şi economic pentru că FMI şi ceilalţi creditori au intenţia de a anunţa că nu mai încheie noi acorduri de sprijin financiar cu România, ceea ce va duce la o devalorizare galopantă a leului şi la o inflaţie ce nu va mai putea fi controlată.
O altă grosolană manipulare a PSD-ului a fost pusă la cale tot ieri. Guvernul a aprobat o zi liberă pe an pentru njhul din părinţi ca să-şi ducă copii la medic pentru a fi consultaţi. Ziua liberă nu va fi şi plătită în sistemul privat. De ea vor profita tot bugetarii. Dar modul în care au prezentat cei din PSD decizia luată a creat o mare euforie în rândul cetăţenilor alegători care apreciază grija PSD-ului faţă de sănătatea copiilor lor.
Şi până acum orice părinte îşi putea lua zti liberă neplătită ca să-şi vadă de sănătate şi nu era nevoie de o hotărâre de guvern ca să se legifereze ceea ce exista deja în practică. Evident, totul a fost făcut în scop electoral.
Iar mormolocii din opoziţie abia deschid gura şi fac declaraţii răsuflate. Cu vocea sa de comisar comunist care rostea sentinţe capitale pentru duşmanii poporului, liberala Alina Gorghiu repetă papagaliceşte ca Ponta să demisioneze. Nimic însă despre adevăratele pericole pe care le prezintă premierul pentru viitorul României, nimic despre manipulările grosolane, nimic despre minciunile şi ipocriziile sale cu care ameţeşte de cap poporul.
Premierul Victor Ponta este un pericol real pentru ţară şi trebuie cât mai repede eliminat de la putere până nu va fie prea târziu şi până ce răul cel mare nu va fi produs, necesitând costuri ridicate ca să fie reparat. Are PSD-ul şi alţi politicieni care pot fi desemnaţi premieri. Părerea mea!
16.07.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dreptate pământeană
Reţeta săptămânii: Fajitas cu vită
Horoscop săptămânal 13-19 iulie 2015
Aspecte inedite din activitatea „Artezianului” de Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Tupeul laşităţii
Ioan Rotundu
Dat afară pe uşă, Ţurcanu a revenit în PNL pe geam
Ioan Rotundu
Noile aventuri ale preotului fustangiu Nicodim
Ioan Rotundu
Puterea lucrului… prost făcut
Ioan Rotundu
În căutarea Zonei de agrement Gherghel
Ioan Rotundu
Botoşani: Nevasta şoferului vrea primăreasă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă