Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1626
De la 07 Ianuarie 2003
95237152
Editorial

Ipocrizie liberală cu iz de campanie electorală

  • Ioan Rotundu
  • 5 September 2016, 23:00
Conducerea PNL a depus la Senat şi Camera Deputaţilor un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor. Este vizat de modificare art. 235 din Regulament care, dacă proiectul va fi votat, va deveni formulat astfel „Calitatea de deputat încetează la data întrunirii legale a Camerei nou-alese sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, ca urmare a condamnării la închisoare cu executarea pedepsei sau în cazul suspendării executării pedepsei, de incompatibilitate ori de deces.”
Este limpede că prin această modificare de Regulament liberalii îl vizează pe liderul PSD Liviu Dragnea care a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare în „Dosarul referendumul”. Dacă modificările ar fi adoptate, Dragnea şi-ar pierde mandatul chiar în pragul alegerilor parlamentare.
Cum liberalii n-au o susţinere majoritară nici în Senat, nici în Camera Deputaţilor, maşina de vot a PSD-ului susţinută de ALDE şi mai nou parlamentarii corupţi migraţi la PRU va respinge propunerea liberalilor.
Şi liberalii sunt conştienţi de acest efect negativ dar l-au provocat pentru a compromite imaginea lui Liviu Dragnea şi a PSD-ului, încercând să-i convingă pe alegătorii români că integritatea morală a celor din PSD este puternic alterată şi că nu ar mai trebui votaţi candidaţii lor.
Zadarnică încercare a liberalilor de vreme ce românilor prea puţin le-a pasat la alegerile locale dacă unii candidaţi de primari erau cercetaţi de DNA, arestaţi sau chiar condamnaţi. Cei din comunităţile respective, cel mai edificator exemplu fiind la Baia Mare unde candidatul de primar se afla după gratii dar a fost votat cu peste 70%, n-au ţinut cont de acuzaţiile aduse candidatului ci de faptul că deşi au furat din banii publici au realizat investiţii de care ei se bucură.
Marea majoritate a românilor care merg la vot sunt cu mentalitate de stânga şi nu ţin cont de implicaţiile în corupţie a candidaţilor de vreme ce-l consideră „de-al nostru”, adică social-democrat. În campania alegerilor locale am auzit rostită frecvent sintagma „e de-al nostru”, iar cel de-al în cauză devalizase bugetul local în mandatul ce tocmai i se expira şi cerea alegătorilor să i-l înnoiască. Pe această sintagmă au fost realeşi primarii PSD din comunele Văculeşti, Suharău, Gorbăneşti, Vlăsâneşti, Drăguşeni, Vorona, Băluşeni etc. toţi certaţi cu legea în moduri diferite.
Demersul liberalilor este unul ipocrit şi vădit în scop electoral. Spun ipocrit pentru că nu ei sunt cei îndreptăţiţi să ceară eliminarea din Parlament a aleşilor condamnaţi cu suspendare cum este Liviu Dragnea. Liberalii au fost cei care în preajma alegerilor locale au lansat decalogul cu principiile de integritate morală după care să fie desemnaţi candidaţii locali. Una au trâmbiţat prin decalog şi cu totul altfel au procedat când pe listele lor au apărut candidaţi de primar cercetaţi penal şi condamnaţi, inclusiv la Botoşani.
Cum au tupeu liberalii să ceară epurarea din Parlament a deputaţilor condamnaţi cu suspendare când şi ei îl au pe deputatul botoşănean Verginel Gireadă în aceiaşi situaţie cu Liviu Dragnea. De ce nu l-au epurat ei pe Gireadă, după care să ceară acelaşi lucru şi celor din PSD?
PNL Botoşani au trei parlamentari certaţi cu legea: deputatul Verginel Gireadă condamnat cu suspendare, deputatul Costel Şoptică dovedit de instanţele de judecată ca evazionist fiscal şi senatorul Viorel Grigoraş anchetat pentru fraudarea Ministerului Muncii cu peste 700 mii lei. Toţi trei se laudă prin Botoşani că şi-au „cumpărat” de la Bucureşti locuri eligibile pe lista partidului. Nu ştiu cine le-a vândut şi cât a fost preţul dar dacă va fi aşa cum rămâne cu integritatea morală cerută de liberali lui Dragnea şi a sa pleiadă de corupţi?
Cu astfel de acte de ipocrizie liberalii nu câştigă simpatia românilor. Dimpotrivă, se descalifică şi de bruma de încredere de care se bucură. Să anunţe conducerea PNL; la modul ferm că nu vor apărea pe listele de candidaţi numele actualilor parlamentari ce sunt în conflict cu legea şi nici alte persoane asupra cărora planează suspiciuni de corupţie şi atunci avem motive să credem că într-adevăr vor o schimbare a clasei politice din interior. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Parlamentarii sa isi piarda mandatul si in cazul unei condamnari definitive cu suspendare
Comunicat de presă Fundaţia „NICOARĂ” Botoşani
DNA anchetează pe 10 ani în urmă achiziţiile publice făcute la TVR
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Legea impozitului forfetar intra din nou in dezbatere la Senat
Un parlamentar britanic este implicat intr-un scandal
dupa ce ar fi negociat servicii sexuale cu doua escorte masculine
Locuitorii unui sat din Italia, care "sfideaza" moartea, isi dezvaluie secretul
Ministerul Educatiei a inceput evaluarea inspectorilor scolari generali
Eveniment deosebit la „Codrii de Aramă”
Sume uriaşe plătite cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului
Parchetul Militar a cerut Senatului acces la informatii referitoare la Dosarul Revolutiei
Horoscopul zilei de 6.09.2016
Bancul zilei: Pragmatism de şef
De ce este Ciolos un bun om de stat
Botoşani: Instituţia Gărzii de Mediu folosită instrument politic de partid
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă