Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15793
De la 07 Ianuarie 2003
83709210
Editorial

Ipocrizie şi în Ajunul Crăciunului

  • Ioan Rotundu
  • 23 December 2014, 23:00
Partidul Naţional Liberal a contestat la Curtea Constituţională Legea bugetului pentru anul 2015. Motivul contestaţiei l-ar constitui nefundamentarea legii pe baza unui program de guvernare şi lipsa unei strategii de investiţii care să creeze noi locuri de muncă. La o analiză de fond demersul liberalilor pare a fi unul justificat dar dacă avem în vedere cine sunt acei liberali care critică actuala lege a bugetului avem mari îndoieli că această contestare la Curtea Constituţională este cu adevărat un demers politic în interesul ţării sau este doar un demers populist.
Vocea liberală care a criticat Legea bugetului promovată în Parlament de Guvernul Ponta a fost cea a lui Eugen Nicolaescu, politicianul pe care eu îl consider cel mai mare demagog postdecembrist. Acelaşi Nicolaescu care critică acum legea lui Ponta, pe vremea când era slujitor credincios USL-ului critica în aceiaşi termeni demagogi şi legea bugetului Guvernului Boc. Între criticile de atunci ale lui Nicolaescu aduse premierului Boc şi cele de acum aduse premierului Ponta nu există nicio diferenţă de termeni. Cuvintele folosite sunt aceleaşi, dovadă că demagogul nici măcar nu are o cât de puţină inventivitate de vocabular.
Ipocrizie am constatat şi din partea politicienilor PSD. Premierul Ponta, despre care credeam că pierderea alegerilor prezidenţiale l-au lecuit de minciună şi expresii veninoase la adresa opoziţiei a ieşit public şi a declarat că demersul PNL de a contesta la Curtea Constituţională Legea bugetului pentru anul 2015 va bloca pentru luna ianuarie plata pensiilor, a salariilor la bugetari, a majorărilor operate la pensii şi salarii, a aplicării reducerilor de TVA la pachetele de turism etc.
Declaraţia lui Ponta este doar una ipocrită şi mincinoasă, menită să-i manipuleze pe români şi să ascundă adevărurile semnalate pe bune de către liderii PNL, exceptând modul demagogic în care au procedat în frunte cu Eugen Nicolaescu. Legea Finanţelor prevede că dacă la început de an calendaristic legea bugetului nu este aprobată, instituţiile statului vor funcţiona având la bază bugetul lunii ianuarie a anului trecut. Deci, instituţiile statului nu sunt blocate în a funcţiona şi a nu putea face plăţile cuvenite de la buget, aşa cum mincinos a afirmat premierul Ponta.
Ipocrită s-a arătat a fi şi ministrul Muncii Rovana Plumb care a ieşit public, şi slugarnică premierului Ponta, să susţină declaraţia acestuia că în luna ianuarie nu poate plăti pensiile pentru că PNL a blocat Legea bugetului contestând-o la Curtea Constituţională.
Însă cel mai tragico-comică mi s-a părut declaraţia ministrului Teodorovici, care le-a transmis liberalilor c㠄Prin atacarea bugetului la CCR, blocaţi cofinanţarea proiectelor europene şi ameninţaţi investiţiile publice şi absorbţia de fonduri UE”. Doamne, câtă ipocrizie şi minciună! Omul acesta, ca ministru al Fondurilor Europene, în tot anul 2014 n-a fost în stare să obţină finanţare europeană pentru niciun proiect al Guvernului PSD, toate fondurile atrase fiind în baza proiectelor promovate de Guvernul Boc.
Contestaţia la CCR a Legiui bugetului se soluţionează cu celeritate iar legea va deveni operaţională chiar din luna ianuarie 2015. Şi, atunci, cum pot fi ameninţate investiţiile şi absorbţia fondurilor europene? Minciună şi ipocrizie a liderilor PSD chiar şi în Ajunul Crăciunului, totul în scopul de a distrage atenţia românilor de la fondul Legii bugetului cu adevărat o lege care nu promovează investiţiile şi, deci, crearea de noi locuri de muncă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare Primăria Vornioceni
Felicitare Primăria Curteşti
Felicitare PNL Dorohoi
Felicitare Primăria Darabani
Felicitare Primăria Călăraşi
Felicitare Primăria Frumuşica
Felicitare Primăria Bucecea
Felicitare Primăria Şendriceni
Felicitare Societatea ELCO Botoşani
Felicitare PNTCD Botoşani
Felicitare deputat PSD Mihai Baltă
Felicitare Primăria Copălău
Bancul zilei: Şoferiul, jandarmul şi preotul
IRES: 40% dintre romani cred ca in 2015 ar trebui sa avem o relatie mai buna cu Germania
Economia dupa 25 de ani - bilantul si provocari pe termen mediu (raport)
Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a publicat referatul privind suspiciunea de plagiat in cazul Olgutei Vasilescu
A preluat identic formulari din lucrari care nu ii apartin
Anchetat de DNA, presedintele PNL Hunedoara s-a retras din toate functiile de partid
Rusia a testat cu succes versiunea grea a noii sale rachete Angara
care poate fi folosita atat pentru lansarea de sateliti cat si in scop militar
Horoscop 25 decembrie 2014
Mesajul de Craciun al Papei Francisc
Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni
Horoscopul zilei de 26.12.2014
Programul de lucru al casieriilor societăţii Modern Calor
Felicitare societatea Modern Calor Botoşani
Colindele Jurnalului - Crăciun fericit!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă