Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
275
De la 07 Ianuarie 2003
122885924
Editorial

Jaf la drumul mare asupra proprietarilor de autoturisme în beneficiul Eltrans

  • Ioan Rotundu
  • 19 October 2017, 23:00
Sincer să fiu, nu-l mai pot înţelege pe primarul Cătălin Flutur. Din nou ţine musai să fie ridicate autoturismele parcate neregulamentar iar această măsură să fie sancţionată printr-o sumă consistentă de bani. Primarul a fost de acord ca pentru ridicarea autoturismului parcat neregulamentar să se încaseze de la proprietar suma de 250 lei şi altă sumă de 250 lei pentru transportul autoturismului la locul de depozitare.
Pentru că societatea Eltrans, datorită unui management de proastă calitate, are dificultăţi financiare în a-şi acoperi cheltuielile ce le efectuează, s-a decis de consilierii municipali ca ridicarea autoturismelor să fie încredinţată acestei societăţi. Iar societatea a venit cu propunere de alte sume decât cele stabilite iniţial. Vor cei de la Eltrans ca pentru ridicarea autoturismului să se încaseze 391 lei, aceeaşi sumă şi pentru transport. De la 500 lei cât a stabilit primarul, Eltrans vrea să încaseze 782 de lei. Chiar şi primarul Flutur a considerat suma fabuloasă. Dar ce, suma de 500 lei nu-i fabuloasă?
Primarul, viceprimarii, consilierii locali tocmai şi-au mărit substanţial salariile, şi asta pe banii noştri şi în detrimentul gospodăririi oraşului. Flutur şi consilierii locali ar trebui să ştie că salarul minim pe economie este de 1450 lei şi nu între 3000 şi 12.000 lei cum sunt cele din primărie. A-i lua proprietarului de autoturism 500 lei, în condiţiile în care tu administraţie nu oferi condiţii de parcare, este deja un jaf la drumul mare, un atentat la întreţinerea familiei celui necăjit.
Oare scumpirea de carburanţilor făcută de PSD nu este suficientă pedeapsă pentru proprietarii de autoturisme care-şi duc viaţa de azi pe mâine, pentru pensionari şi alţi neajutoraţi de mai aplică şi primarul pedeapsa cu suma de 500 lei? Este clar că se urmăreşte finanţarea societăţii Eltrans prin jefuirea cetăţeanului. Se află acolo, la Eltrans, piaza rea a acestei societăţii numită Ioan Comariţa. Este vorba de directorul tehnic, un curvar şi un beţiv. De ce să fim jefuiţi noi ca să ia salariu consistent acest profitor protejat de PSD?
S-a pus problema privatizării acestei societăţi dar nu vor angajaţii pentru că le este bine la stat, pentru că se mulţumesc să lucreze puţin şi să fure mult. De ce o comunitate de aproape 150 mii de locuitori să fie pedepsită pentru că vreo sută de angajaţi ai Eltrans nu vor să fie puşi la muncă de un patron care va şti cum să gestioneze afacerea? Societatea Microbuzul este cel mai elocvent exemplu. Patronul Dumitru Balan acoperă transportul local pe întreg teritoriul oraşului şi nu se plânge că înregistrează pierderi şi nici nu are atâţia trântori câţi are Eltransul pe seama celor câtorva tramvaie.
Revenind la ridicarea autoturismelor parcate ilegal, măsura este necesară pentru că s-a ajuns la obrăznicie din partea unor proprietari. Seara nu mai poţi circula pe anumite trotuare, parcându-se autoturismele chiar şi pe trecere de pietoni sau la colţ de stradă, punând în pericol pietonii sau pe alţi şoferi aflaţi în trafic. Dar măsura se poate aplica fără ridicarea autoturismelor. Este extrem de simplu ca poliţiştii locali să fie dotaţi cu mecanisme de blocat roţi şi bonuri valorice de sume diferite.
A localizat poliţistul comunitar bun autoturism parcat neregulamentar, îi blochează roata sau roţile şi i de deblochează numai contra unei sume modice, de exemplu 50 lei. L-a prins a doua oară, suma creşte la 100 lei iar dacă recidivează, pe lângă amendă îi va ţine autoturismul cu roţile blocate o zi, două trei etc, în raport de recidivă.
Sunt convins că nu-i va conveni nimănui să se scoale dimineaţa să plece la serviciu şi să găsească roţile blocate şi să aştepte până va veni poliţistul comunitar să i le deblocheze contra amenzii stabilită. Nu-i va conveni nimănui să parcheze autoturismul aiura că are el treabă la magazin, farmacie sau mai ştiu pe unde şi să găsească la întoarcere maşina blocată. Cred că este o măsură mult mai umană şi care se poate dovedit de o eficienţă maximă.
La cei cu bani mulţi sau şmecheri, Eltransul nu le va ridica maşina. Tot asupra celor necăjiţi vor acţiona. Dar şmecherul, dacă-şi va găsi maşina bengoasă blocată va suferi o lovitură de orgoliu, pedeapsă cu mai mult efect asupra sa decât cele câteva sute de lei pe care vrea primarul şi Eltransul să-l jupoaie tot pe omul de rând.
Primarul Flutur a pierdut alegerile din vara anului 2012 şi pentru faptul că s-a potrivit viceprimarului Ghiorghiţă şi a acceptat ridicarea maşinilor contra unei sume mari de bani. Mulţi dintre cei care au fost supuşi abuzurilor nu l-au mai votat. Sper că Flutur va candida şi la alegerile din vara lui 2020, aşa că ar face bine să fie mai atent cu botoşănenii şi să nu se lase fraierit de social-democraţi.
Consilierii PPSD vor vota orice, după care îl vor arăta pe Flutur ca principal vinovat şi vor fi crezuţi. Flutur să gândească de zece ori şi să decidă o singură dată cât mai corect, mai drept şi să se ferească de capcanele pe care i le întind zilnic cei din PSD pentru a-l compromite. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Patroni IMM împotriva ”taxei de solidaritate” de 2%:
Toate firmele sunt trecute automat la clasa de risc cea mai mare
Lotul transferurilor de la Pandele la Firea.
Oamenii din Voluntari trimisi sa conduca in Bucuresti
Cum a abandonat brusc PSD Legea pensiilor, dupa ce a dat asigurari in numeroase randuri ca este finalizata
Partid iubit, sint fericit! Ia-mi 2% din salariu si plateste-ti copiii, sotiile, amantele si nasii merituosi
Curtea de Apel Alba mentine achitarea pentru abuz in serviciu, intr-un dosar de frauda de 11 milioane de euro
Taxa de solidaritate de 2% din salariile romanilor va merge aproape in totalitate la "anumite cheltuieli sociale"
Guvernul a mutat toate contributiile la angajat si apoi a pus inca una pe angajator
Spania va suspenda sambata autonomia Cataloniei
Romanii din Sfantu Gheorghe acuza ca monumentul Ostasului Roman se deterioreaza,
primarul Antal Arpad spune ca nicio firma nu a dorit sa-l reabiliteze
Codrin Stefanescu (PSD): Prefectii ar trebui sa redevina politici, cum erau pe vremea lui Nastase
Un preşedinte african i-a oferit lui Ceauşescu 10% din producția de diamante pentru o soție româncă
Citu (PNL): Ministrul Misa manipuleaza la nivel de gradinita.
"Taxa de solidaritate" de 2% este o gaselnita disperata
Lideri sindicali: Guvernul nu are bani pentru Legea salarizarii bugetarilor
USR cere coalitiei de guvernarea PSD - ALDE
Batran botoşănean e 92 de ani, veteran de razboi, trimis in judecata
pentru ca vindea biletele de tren gratuite:
Fiica mentorului politic al lui Vladimir Putin anunta ca va candida la prezidentialele din Rusia
Japonezii au descoperit o cavitate subterana lunga de 50 de km sub solul Lunii
Iasi: Dosar penal pentru un preot care a impuscat doi caini care, spune el, ii atacau gainile
Productia europeana de vin, minim istoric / Romania, locul 6 in UE
Bancul zilei: Nedumerire
Horoscopul zilei de 20.10.2017
Distrugerea Staţiunii Popăuţi se realizează în ritm accelerat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog