Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29962
De la 07 Ianuarie 2003
84950426
Editorial

Jandarmeria, minerii lui Dragnea

  • Ioan Rotundu
  • 11 August 2018, 23:00
V[ mai amintiţi de declaraţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei Georgian Enache făcută cu o zi înaintea mitingului de protest al celor din diaspora? Spunea jandarmul cuvântător că de se vor găsi protestatari care să-i jignească pe jandarmi, să se manifeste violent, jandarmii vor interveni în forţă pentru a restabili ordinea publică. Mai spunea el că jandarmii nu sunt gardă pretoriană pentru guvernanţi, ci o instituţie care respectă legea..
Faţă de ce s-a petrecut în Piaţa Victoriei în noaptea de 10 spre 11 august, declaraţia jandarmului nu mai sună a proorocire ci a unui avertisment dat protestatarilor să nu vină la miting pentru că va fi pusă bâta pe ei. N-au pus bâta, au dat cu gaze lacrimogene şi au atacat mulţimea cu tunuri cu apă. Au declanşat un adevărat atac cu gaze lacrimogene cum numai în perioada Primului Război Mondial s-a mai întâmplat. Bărbaţi, femei, copii veniţi să protesteze paşnic au fost sufocaţi cu gaze lacrimogene, udaţi cu apă numai pentru că au avut îndrăzneala să conteste Guvernul lui Dragnea,m un guvern de infractori, de fapt nun apendice al penalilor ALDE-PSD din Parlamentul României.
Încă de la primii protestatari din diaspora ajunşi în Piaţa Victoriei, puţinii protestatari locali au observat un comportament suspect al jandarmilor şi faptul că prin Piaţă au apărut nişte bărbaţi cu rucsacuri în spate şi care aveau un comportament diferit de cel al protestatarilor. Pe măsură ce în piaţă se adunau protestatarii, aceşti bărbaţi, răspândiţi printre grupurile din Piaţa Victoriei, se manifestau violent şi se hârâiau cu jandarmii.
Prin jurul orei 16.00 au început ca printre protestatari să se răspândească zvonul că printre ei sunt infiltraţi jandarmi în civil care au misiunea de a-i provoca pe cei în uniformă ca să le dea motiv de a interveni cu brutalitate. Unii au crezut în aceste zvonuri şi s-au retras mai departe de Palatul Victoriei şi de gardul jandarmilor, alţii au considerat zvonurile intoxicări şi amarnic aveau să se căiască.
Am avut în Piaţa Victoriei trei surse. Una plasată în stânga palatului, colţ cu bulevardul Iancu de Hunedoara, una spre Piaţa Aviatorilor şi o alta la Girafă, cu rugămintea de a-l localiza pe filozoful Mihai Şora şi a-i obţine o declaraţie în exclusivitate pentru botoşăneni. De la ei am primit periodic informaţii asupra celor care se petreceau în perimetul Pieţii.
Până pe la ora 16.00, bărbaţii cu rucsac şi pantaloni scurţi doar se hârâiau cu jandarmii, îmbrâncindu-se din când în când. După ora 17.00 în piaţă şi-au făcut prezenta grupurile organizate ale ultraşilor. De precizat că aceste grupuri sunt cele care la meciurile de fotbal se încaieră cu jandarmii. Se spune că între aceste grupuri şi jandarmi există o înţelegere tacită. Ultraşii îşi satisfac nevoia de violenţă iar jandarmii exercită pe ei cele învăţate la antrenamente. Poate aşa se explică de ce aceşti ultraşi, reţinuţi după fiecare meci pentru acte de violenţă, sunt prezenţi la următorul meci ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Odată ajunse în Piaţă, aceste grupuri s-au plasat în zona bulevardului Iancu de Hunedoara şi au început să-i atace pe jandarmi cu obiecte contondente. Jandarmii au răspuns cu grenade lacrimogene. Dar au făcut-o cu un fel de precauţie. După ce s-a înnoptat., violenţele au luat amploare. Este important de precizat că la mitingul din ianuarie 2017, când ultraşii mobilizaţi de PSD să compromită protestul au apărut în aceeaşi zonă să provoace acte de violenţă, jandarmii i-au izolat imediat şi i-au împrăştiat.
De această dată i-au lăsat să-şi facă de cap. Este limpede că aveau o înţelegere. Ei erau motivul pentru ca jandarmii să intervină în forţă. Şi au intervenit conform ordinului primit. Nu asupra ultraşilor cât asupra protestatarilor paşnici pe care i.-au gazat la propriu, fără a ţine seama că sunt femei gravide sau cu copii.
Ce s-a întâmplat în noaptea de 10 spre 11 august în Piaţa Victoriei au fost acte de represiune ale jandarmilor executate din ordinul lui Liviu Dragnea, via ministrul de Interne Carmen Dan. Mitingul din 10 august a trebuit compromis iar politicienii corupţi şi infractorii instalaţi la putere au reuşit acest lucru.
Ziua de 10 august va intra în istorie ca ziua de instalare deplină a dictaturii mafiotului Liviu Dragnea şi a camarilei sale. Ura românilor împotriva acestei camarile va creşte şi mai mult iar tensiunile sociale vor spori. Numai că Dragnea le-a arătat românilor că, spre deosebire de Ion IIiescu, el se foloseşte tot de nişte mineri în uniformă, dar în uniforma statului, ceea ce crede el, îi va da legitimitate pentru violenţele de astă noapte şi cele care vor urma.
Dragnea, Dăncilă şi Carmen dan vor trebui să răspundă în faţa legii pentru cei peste 400 de protestatari gazaţi, 45 spitalizaţi, pentru jandarmii răniţi, pentru evacuarea brutală a Pieţii prin gazarea şi atacarea protestatarilor cu tunuri cu apă. Acest lucru se va putea realiza numai dacă România mai are un procuror general care să declanşeze o anchetă, sesizându-se din oficiu.
În ce-l priveşte pe preşedintele Klaus Iohannis, acesta s-a limitat la a condamna atacul jandarmilor şi a cere explicaţii ministrului Carmen Dan. O doare-n cot pe Carmen Dan de somaţia preşedintelui de a-i cere explicaţii. Pentru ea boss-ul cel mare care conduce România este Liviu Dragnea.
Liderii partidelor din opoziţie s-au mulţumit să declare că PSD-ul a plătit oameni care să se infiltreze şi să instige la violenţă pentru a compromite mitingul. Să facă ceva mai mult pentru a opri dictatura lui Dragnea se pare că nu-i duce capul. Îmi închei comentariul cu o întrebare: Dragi pensionari, bugetari şi alţi votanţi ai PSD-ului, sunteţi mulţumiţi cui a-ţi dat votul? Vă doresc să aveţi partea de laptele şi mierea pe care vi le-a promis-o şi le mai promite PSD-ul!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii – Avocatul fraierit
Horoscopul săptămânii 6 - 12 august 2018
Catrenul săptămânii
A cincia mănăstire de maici din judeţ s-a întemeiat la Crăiniceni
Ioan Rotundu
Ziua de sâmbătă şi cele trei ceasuri rele ale culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Ce ştie şi nu ne spune Isărescu
Ioan Rotundu
Lovitură de graţie dată inculpatei Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Marturii Ardealului şi indiferenţa autorităţilor
Ioan Rotundu
Diaspora trezeşte Ţara la realitate
Ioan Rotundu
Brutele lui Dragnea s-au dezlănţuit cu sălbăticie
Ioan Rotundu
Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele din Piața Victoriei
. „Mihai era târât pe asfalt de un jandarm. Mi-am desfăcut legătura din spatele scaunului cu rotile și m-am aruncat peste el, protejându-l”
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
rima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă