Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6479
De la 07 Ianuarie 2003
113036487
Editorial

„Jupânul” Marian Petrache vrea capul lui Flutur

  • Ioan Rotundu
  • 31 January 2016, 23:00
Supranumit „Jupânul”, prim-vicepreşedintele PNL Marian Petrache (foto) a anunţat la postul B1 TV că va cere conducerii partidului să-i retragă lui Cătălin Flutur calitatea de candidat al PNL la funcţia de primar al Botoşaniului. Motivul, susţine Petrache, ar fi că Flutur este anchetat de DNA Suceava în baza unor reclamaţii, fără a preciza şi de unde provin acele reclamaţii.
Marian Petrache a fost la Botoşani în mai multe rânduri şi de fiecare dată a manifestat faţă de Flutur şi cei veniţi în PNL din PDL o anumită răceală politică şi chiar a încercat să-i pună în inferioritate pe cei veniţi din PDL în faţa celor din PNL Botoşani.
Marian Petrache şiu-a câştigat numele de „Jupânul” în urma ocupării funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, funcţie obţinută în urma alegerilor din 2012 cu ajutorul celor din PSD faţă de care continuă să manifeste simpatii şi să păstreze o atitudine prietenească.
La Botoşani, Marian Petrache a venit în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL împuternicit să răspundă de organizaţia judeţeană de aici pentru că preşedintele Florin Ţurcanu demisionase în urma condamnării penale pentru falsificarea mai multor documente de partid în vederea înlăturării din funcţii publice a unor membri per care tot PNL-ul îi impusese.
La stabilirea înlocuitorului lui Ţurcanu, Petrache nu s-a consultat cu Flutur, deşi era firească această consultare având în vedere că cel desemnat va face echipă cu Flutur. Petrache nu numai că nu l-a consultat dar l-a şi umilit prin a-l ţine la distanţă de discuţiile preliminare.
Am scris atunci un editorial intitulat „După chipul şi asemănarea lui Petrache de Bucureşti”, apărut în ediţia din 25 mai 2015 a Jurnalului şi l-am sfătuit pe Flutur să-şi ia oamenii din vechiul PDL aduşi în PNL şi să plece cu toţii unde vor crede de cuviinţă numai în PNL să nu mai rămână. Nu m-a luat în seamă şi, iată că acum s-ar putea să plătească un tribut greu pentru încrederea sa în cei din PNL. Venit la Botoşani, Marian Petrache avea de ales între gaşca lui Ţurcanu formată din penalişti şi viitori penalişti şi echipa de liberali reprezentată de Gheorghe Sorescu, considerată o echipă ce are un comportament politic sincer faţă de botoşăneni.
Având vechi relaţii de prietenie cu Florin Ţurcanu, Petrache a ales să fie de partea acestuia şi l-a desemnat co-preşedinte al PNL pe Viorel Grigoraş, cercetat penal pentru o evaziune fiscală de peste 7 miliarde lei vechi comisă în relaţia cu Ministerul Muncii.
Petrache a venit la Botoşani după ce în 11 mai 2015 , într-o şedinţă a PNL intrată în istoria politicii recente drept „războiul stenogramelor” le-a reproşat celor veniţi din PDL, în frunte cu Vasile Blaga: „Colaborarea dintre noi e la pământ. Voi nu daţi cu lunile pe la şedinţele de partid, iar acum aţi venit toţi, în haită.”
Reproşurile sale către PDL Bucureşti trebuiau să-i dea de gândit la Botoşani lui Flutur. N-a fost vigilent cu cine are de-a face iar acum se află în situaţia de a plăti scump lipsa de precauţiune care se cere să te însoţească permanent atunci când eşti în mediul politic.
La B1 TV Marian Petrache n-a spus şi cine l-a reclamat pe Flutur. Dacă spunea că reclamaţiile i le-a făcut actualul primar PSD Ovidiu Portariuc i-ar fi supărat pe cei din PSD şi ar fi produs nedumerire că în astfel de condiţii vrea să-l înlăture pe Flutur de a i se opune lui Portariuc. . A preferat să declare doar că se va aplica Codul de principii etice şi morale de desemnare a candidaţilor.
Dar unde se afla Marian Petrache, luni, 25 ianuarie 2016, când şeful său politic, Alina Gorghiu se afla la Botoşani şi în cadrul festiv lansa candidatura lui Flutur la Primăria Botoşani? De ce-o fi lăsând-o să se compromită ca apoi el să apară în postura de lup moralist la televizor?
Când a fost sincer cu el însuşi acest Marian Petrache? Când a fost la Botoşani şi a luat apărarea penaliştilor din PNL sau când s-a dus la televizor să pozeze în politician extrem de grijuliu cu imaginea PNL în faţa electoratului? Pentru mine Marian Petrache este un ipocrit şi un impostor politic mult mai periculos pentru liberali deoarece se dedublează precum mitomanul Ponta care una susţinea la Guvern ca premier şi alta vota în Parlament ca deputat. Petrache i-a apărat la Botoşani pe penaliştii liberali dar îl sacrifică pe Flutur pentru că vine din PDL. Prea miroase aici a fi coada cuiva din PSD. Înlăturarea lui Flutur ar însemna cale liberă pentru Portariuc să obţină al doilea mandat.
Se pare că miza pentru funcţia de primar la Botoşani este una extrem de mare, aş spune de viaţă şi de moarte pentru Ovidiu Portariuc şi PSD aşa că-şi folosesc din plin pionii otrăviţi strecuraţi în PNL pe vremea gloriosului USL. Iar Marian Petrache este un pion otrăvit al PSD din momentul în care cu ajutorul social-democraţilor a pus mâna pe preşedinţia Consiliului Judeţean Ilfov şi şi-a câştigat renumele de „Jupânul”. . Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.01.2016
Reţeta zilei: Supă cremă de sparanghel
Bancul zilei: Starea de disperare
Valeriu Zgonea cere reluarea dezbaterilor privind Codul Penal si de Procedura Penala,
dupa criticile CE din raportul MCV
Gabriel Oprea: Procurorul general are rang de ministru; in anumite conditii, are anumite misiuni importante
Astronomii babilonieni, primii care au folosit "o geometrie foarte sofisticata"
Un comisar european sustine "taxa europeana pe benzina" propusa de
Germania pentru a acoperi finantele necesare crizei refugiatilor
Florin Piersic, dupa ce PSD s-ar fi aratat interesat sa il propuna candidat la parlamentare:
Nu ma intereseaza politica, la politicieni nici nu le spun multumesc, ca n-am de ce
Politia germana "ar trebui sa impuste imigranti", sustine lidera unui partid populist
Dacian Ciolos discut aazi cu liderii partidelor parlamentare despre modificarea legii alegerilor locale
CJ Botoşani: Raportul de activitate al consilierului judeţean Marius Bogdan
Botoşani: Mare bal mare organizat de baronul social-democrat de Hudeşti
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 29.01.2016
Lumea lu' Rotundu: Ziua Unirii la Darabani
Botoşani: Iulian Vlas, cel mai ales şi revocat viceprimar din judeţ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă