Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21739
De la 07 Ianuarie 2003
122881806
Editorial

L-au afumat, că i-a trecut sperietura

  • Ioan Rotundu
  • 14 May 2015, 23:00
Scriam în editorialul de luni, 11 mai a.c., intitulat „Trebuie afumat să-i treacă de sperietur㔠că preşedintele Klaus Iohannis se arăta speriat de manevrele politice puse la cale de către premierul Victor Ponta cu ajutorul protestatarilor profesionişti ai PSD pe seama Codului silvic.
Scriam în acel editorial că preşedintele anunţase public că-l va invita pe premier la Cotroceni pentru a discuta situaţia creată de introducerea cadrului de sănătate dar mai ales pentru plimbările sale prin ţările arabe, fără a-l informa în prealabil că pleacă şi fără a-l informa la întoarcere cu conţinutul discuţiilor purtate şi eventual angajamentele asumate.
În replică, şi ca o formă de represiune, Ponta a insinuat că preşedintele ţine morţiş să fie modificat Codul silvic pentru că are anumite interese faţă de firma austriacă Schweighofer. Intimidat de o asemenea acuzaţie nedreaptă, preşedintele n-a mai avut nicio reacţie publică dar nici nu l-a mai invitat luni sau marţi pe Ponta la Cotroceni să-l judece pentru că şi-a permis să-şi asume prerogative ale politicii externe, un atribut constituţional exclusiv al preşedintelui.
Aşa că Ponta a prins curaj şi miercuri a declarat din nou că preşedintele Iohannis, prin anumiţi funcţionari de la Cotroceni, a avut contacte cu firma austriacă Schweighofer şi că din aceste motive vrea să fie modificat Codul silvic şi să se continue cu defrişările ilegale de păduri. Acuzaţia lansată este de o gravitate extremă, pentru că dacă ea ar fi şi reală, preşedintele ar putea fi pus sub acuza
rea de înaltă trădare conform Constituţiei României art. 96 al.1.
Poate că vreun consilier pe probleme de imagine o fi citind editorialul meu, pentru că de la Preşedinţia României a fost accesat Jurnalul, poate că cineva, vreo „mama Omida” l-o fi afumat cu vreo şuviţă de păr procurată, numai vrăjitoarele ştiu cum s-o facă, de la Ponta, dar este cert că preşedintele Iohannis n-a mai răbdat noul atac al lui Ponta şi a reacţionat dur, adică bărbăteşte.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat public că a cerut directorului SRI să se facă cercetări asupra realităţii declaraţiilor lui Ponta, de unde şi-a procurat astfel de informaţii, iar dacă ele se dovedesc a fi reale „ceea ce este puţin probabil”, a spus el, să fie luate cele mai severe măsuri cu vinovaţii. Iar dacă Ponta a minţit, ceea ce nu mai surprinde pe nimeni, a cerut juriştilor Preşedinţiei să decidă ce măsuri trebuiesc luate împotriva lui Ponta.
A mai afirmat preşedintele, în mod apăsat, că Ponta şi PSD-ul încearcă să confişte protestele legitime ale ONG-urilor cu privire la tăierile ilegale şi să le transforme într-o armă politică. Ceea ce preşedintele a declarat miercuri şi joi, eu scrisesem încă de duminică şi am publicat luni în editorialul amintit.
Acest duel Iohannis – Ponta a inaugurat deteriorarea relaţiilor dintre cele două instituţii vitale ale statului: Preşedinţia şi Guvernul. Cutia Pandorei a fost deschisă de Ponta şi nu m-aş mira să-l aud declarând tot mai insistent că preşedintele Iohannis calcă pe urmele lui Băsescu şi că din această cauză el nu poate guverna ţara.
Ponta este în stare de orice. Un motiv în plus ca opoziţia să se mobilizeze iar preşedintele s-o sprijine ca Guvernul Ponta să fie cât mai repede trimis în opoziţie. Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Sau, poate că DNA-ul va face pasul pe care-l aşteaptă muţi români, acela de a-l pune sub acuzare pe premierul Victor Ponta, că fapte infracţionale a comis suficiente. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei. Poliţistul credincios
Reţeta zilei: Pulpe de pui învelite în piure de cartofi
Horoscopul zilei
Botoşani: O nouă manipulare pusă la cale în CL Frumuşica
manipulatorii sunt secretarul Petru Anton şi consilierul liberal Sorin Ţapu
Legi imorale
Caricatura zilei: Ponta şi grecii
"Marsul Cavaleriei" prin satele Romaniei
Cum au trecut blindatele si elicopterele americane printre ciulinii Baraganului
Dezbateri aprinse in Parlamentul de la Chisinau dupa expulzarea lui George Simion
liderul platformei unioniste Actiunea 2012
Fostul deputat William Branza, pus sub control judiciar, dupa ce a fost audiat la DIICOT
Traian Basescu arata cu degetul la Ilie Sarbu in scandalul Codului Silvic
Ponta, vezi ca mortul este in familia ta / E anormal ce s-a intamplat, Consiliul Concurentei nu are o relatie institutionala din proprie initiativa cu presedintele
Braila a ramas fara politisti de circulatie si a cerut ajutorul Galatiului
dupa ce 26 de agenti sunt cercetati pentru luare de mita
Guvernul mai vrea un card - acum pentru tinerii fara ocupatie
Romania va inregistra una dintre cele mai mari cresteri economice din Europa emergenta
- 3% in 2015 si 3,2% in 2016
Mihalache reactioneaza in cazul Schweighofer
Manipulare. Cine e in spatele ei se vede tot mai tare
Klaus Iohannis, despre legea votului prin corespondenta
Sunt nemultumit de modul in care e gestionat acest proiect
Holzindustrie Schweighofer: Nu am amenintat niciodata Guvernul cu initierea de litigii internationale
Cum se lauda in 2013 Victor Ponta cu o investitie Holzindustrie
Firma austriaca, nominalizata intr-o lista scurta de investitii strategice. PLUS: Cum l-a decorat Ion Iliescu in 2004 pe patronul companiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog