Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
12670
De la 07 Ianuarie 2003
68940370
Editorial

L-au făcut pe Flutur preş (II)

  • Ioan Rotundu
  • 6 May 2010, 23:00
Spun că nu Flutur va fi pierzătorul pentru că oricâţi liberali ar veni în PDL, imaginea compromisă a acestui partid nu mai poate fi refăcută în ochii românilor. Apoi, există un mare semn de întrebare asupra viitorului PDL. Există tot mai multe semnate din partea preşedintelui Băsescu că asupra PDL, partidul de care s-a folosit din plin în ascensiunea sa către vârful puterii, are gânduri nu tocmai curate.
Recent s-au finalizat procedurile de înregistrare a turmei de rataţi politici autodeclaraţi parlamentari independenţi ca partid sub denumirea de Uniunea Naţională pentru Progresul României. Acest nou partid este o altă creaţie a lui Băsescu pentru a-i mai păcăli odată pe români. Nu ca să mai fie ales preşedintele României, că nu se mai poate, dar vrea ca la următoarele alegeri să aibă un partid care să obţină suficienţi parlamentari pentru a forma guvernul şi a deveni viitor prim-ministru.
Preşedintele Băsescu ştie foarte bine că actualul PDL nu mai este un partid de viitor, el fiind compromis iremediabil. Aşa că va extrage din actualul PDL oamenii credincioşi persoanei sale şi-i va introduce în UNPR, restul din PDL urmând a se descurca fiecare pe cont propriu. Acesta este un scenariu politic intens vehiculat prin culisele politicii democrat-liberale şi nu numai.
Aşa privite lucrurile, adunătura liberală ce l-a urmat pe Ţurcabnu în PDL n-are nici un viitor. Vor beneficia pe un termen scurt de privilegiile puterii, exact cât PDL va mai guverna. După care vor rămâne a nimănui. Ţurcanu, care şi-a dorit cu orice preţ să revină la putere, sacrificându-şi chiar prima poziţie în PNL, dacă-şi face vise de viitor pe seama PDL şi a lui Băsescu se va înşela amarnic. Când fugi după doi iepuri nu prinzi niciunul. Ştiu că deja talibanii din PNL Botoşani au cerut conducerii de la Bucureşti excluderea lui Ţurcanu şi a celor care l-au urmat din PNL.
Cu siguranţă că această excludere va avea loc. Ieri încă s-au continuat negocierile cu FMI. Fără implicarea Guvernului Boc. A negociat numai preşedintele Băsescu. S-ar putea ca zilele Guvernului Boc să fie mai puţine decât s-au aşteptat politicienii şi liberalii dizidenţi.
Măsurile anunţate sunt extrem de severe pentru sectorul bugetar dar şi pentru cei mai săraci români: pensionarii. Cu astfel de măsuri anunţate, grecii au ieşit în stradă şi au manifestat violent. La noi nu cred că va ieşi cineva să protesteze. Mai ales că preşedintele Băsescu a avut grijă, în cuvântarea de ieri, să-i ameninţe pe liderii de sindicat, ce-i drept aluziv, că nu sunt cheie de biserică atunci când vorbesc de corupţie. Aşa că liderii de sindicat vor putea hămăi ca şi până acum pe la televiziuni, fără a trece la fapte. Adică fără a organiza greve de amploare.
Nici din partea opoziţiei preşedintele nu va avea probleme. Liberalul Crin Anbtonescu va cuvânta retoric, fără a trece dincolo de vorbe. Social-democratul Victor Ponta încă stă bezmetic, nereuşind să se adune şi să adune partidul pentru a fi în măsură să-şi îndeplinească rolul de opozant. Iată dar că pe scena politică românească se vor produce mutaţii, totul sub controiul preşedintelui Băsescu.
Revenind la Flutur, de va reuşi Florin Ţurcanu să-i ia preşedinţia PDL, Flutur va scăpa de o parte dintre blestemele care se aduc PDL-ului, va putea ca în campania alegerilor din 2012 să-şi construiască o strategie electorală pe statutul propriu de primar şi nu va prelua asupra sa imaginea dezastruoasă pe care PDL-ul şi-o va spori cu venirea lui Florin Ţurcanu şi gaşca sa. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, posibil candidat la primăria Răchiţi
Condiţii aspre în acordarea subvenţiilor la crescătorii de oi
Victor Ponta: PSD este dispus să dea dovadă de solidaritate, nu de complicitate
Băsescu condamnă la moarte categorii sociale
„Am fost tovarăş de activitate politică cu Ţurcanu”
„Harap Alb”
“Biblia Vulgata” prezentată la Biblioteca Botoşani
Biblioteca Botoşani, prezentă la inaugurarea Centrului de Filologie Română Comparată al Universităţii din Cernăuţi
Lumea lu’ Rotundu
Reducerea salariilor bugetarilor, o măsură mult mai bună decât creşterea taxelor
"Ni s-a acordat o lovitura de la 11 metri, iar sindicatele stau în poartă
dacă dăm în bară sau peste poartă, am ratat şansa"
Tăierea fondurilor de salarii şi pensii - măsuri dureroase şi luate în ultima secundă, dar necesare
"Este ceea ce trebuia să se întâmple. Cu aceste măsuri deficitul bugetar va ajunge la 6,5%"
Deputatul PNL Gratiela Gavrilescu, jefuită în Bulgaria
Ziua comunei Durneşti – sărbătoare păzită de jandarmi
O eleva a fost legată de dirigintă cu mâinile la spate
după care a fost batjocorită şi scuipată de elevi
Profesorii nu cred că vor mai primi restul de bani cuveniţi
Directorii de şcoli neschimbaţi rămân pe post
Un jucător mort pe teren a primit cartonaşul galben pentru simulare
Aeroportul de la Salcea ar putea primi finanţare
Ziua Europei la Instituţia Prefectului
Botoşănenii restanţieri la apă riscă să rămână fără case
“Cârtiţele”
Dorin Chirtoacă denunţă complicităţile celor care apără vinovaţii crimelor din 7 aprilie 2009
Voi merge cu bicicleta la birou ca să economisim bani
Ce se întâmplă acum cu Roşia Montană?
Horoscop
Bancul zilei: Destinaţia prezervativelor
Lenea, criza şi populismul stângist
Mihai Ţâbuleac abia îl aşteaptă pe Florin Ţurcanu în partid
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă