Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
2365
De la 07 Ianuarie 2003
70453531
Editorial

L-au îmbăiat în zoile politice

  • 28 May 2008, 23:00
După alegerile parlamentare din toamna anului 2004, doi au fost politicienii validaţi parlamentari de Botoşani, fără a fi originari de pe meleagurile noastre. Mă refer la senatorul social-democrat Răzvan Theodorescu şi cel conservator Gavrilă Vasilescu. Theodorescu, după ce a fost ales, a călcat de câteva ori prin Botoşani, încercând să ne ameţească cu nişte declaraţii de presă cum că el va face şi va drege pentru cultura botoşăneană. Numai că senatorul venea la Botoşani de pe fostul post de ministru al Culturii, în guvernarea PSD, post de pe care a blocat mai multe activităţi culturale botoşănene, tăindu-le finanţarea. Când a constatat că presa botoşăneană este la curent cu trecutul său nu tocmai favorabil botoşănenilor şi că nu-i acceptă gogoriţele debitate, fără a i le verifica, s-a dat repede la fund. A desfiinţat cabinetul senatorial de la Botoşani, s-a urcat în maşină şi s-a dus la Bucureşti. A reapărut în aceste zile de campanie, cu intenţia vădită de a candida din nou ca senator pe listele PSD.
Cel de-al doilea senator, conservatorul Vasilescu, a demonstrat un alt comportament. Lipicios la vorbă, uneori chiar timid, el s-a apropiat de presa botoşăneană, de anumite persoane dispuse la acţiune şi mai puţin la vorbe. Împreună cu preşedinta PC Botoşani, Marcela Lozneanu, a reuşit să obţină spaţiu pentru sediul de partid şi să-l amenajeze cât de cât civilizat. S-a împrietenit cu primarul Flutur şi l-a convins pe acesta să accepte includerea oraşului în circuitul naţional al Turului de Ciclism al României.
După ce primul tur a avut parcurs prin judeţul şi oraşul Botoşani, trezind interesul botoşănenilor, senatorul a trecut la etapa a doua. Botoşanii să fie inclus în sistemul de premiere la nivel de etapă. Nu s-a zgârcit, scoţând bani din propriul buzunar, numai să-şi atingă obiectivul. Şi l-a atins, iar primarul Flutur a apărut la televiziunile tuturor ţărilor participante cu ciclişti la Turul României, înmânând premiul. Oraşul Botoşani a beneficiat de o imagine naţională şi internaţională neaşteptat de puternică Apoi, Vasilescu a considerat că Botoşanii merită mai mult, iar anul trecut, la Botoşani, a ajuns întreaga conducere a Ciclismului românesc şi european, care de televiziune care au preluat şi transmis în direct imagini în întreaga lume, urmând ca peste câteva zile totul să se repete şi în acest an.
Dar faptele senatorului conservator nu se opresc aici. Pe banii săi a înfiinţat la Botoşani regata de caiac-canoe, concurs care se desfăşoară de trei ani încoace pe iazul Sitna, de lângă Cişmea. Chiar dacă nu-i u n concurs omologat în plan naţional, în lipsa condiţiilor adecvate, pentru Botoşani a fost o noutate. Tinerii au putut să se afirme într-un domeniu sportiv în care avem botoşăneni ce-au atins cele mai înalte culmi ale gloriei, cum ar fi multipla campioană mondială Elisabeta Lipa. Ori, a organiza o regată de caiac-canoe costă ceva. Senatorul a scos banul din buzunar şi a sponsorizat, fără a se fandosi public cu realizările sale.
Modestia sa de a nu se împopoţona public cu faptele puse în slujba botoşănenilor acum îl costă. Îl costă ca imagine publică, imagine ce i-a fost terfelită pe nedrept de către cei care au comentat negativ intenţia sa de a candida ca senator de Botoşani pentru un al doilea mandat. Vasilescu măcar a făcut ceva pentru Botoşani, fără a fi botoşănean. Colegii săi parlamentari botoşăneni au considerat că mandatul li s-a cuvenit ca un drept, fără a avea vreo obligaţie ulterioară faţă de electorat. Ceea ce îi diferenţiază de senatorul Vasilescu, dar nu-i onorează. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


Horoscop
Reclamaţii la prezervative
Propunerea ţărănistului Furtună
Anunţuri imobiliare
Comentariul comentariilor (CXXIV)
(Ioan Rotundu)
Angajaţi umiliţi de un director dictator protejat de IŞJ
Elevii de la clasele I-IV vor avea profesori de sport
Activităţi desfăşurate cu ocazia Zilei Mediului
Sorescu are alergie la realizările lui Flutur
Pregătirile pentru alegeri pe ultima sută de metri
Primarii n-au timp de făcut PUG-uri la standarde europene
Sorescu marşează pe gândirea sa de fost colector de impozite şi taxe
el consideră plantarea florilor o risipă a banului public
Noi reglementări privind libertatea de mişcare a muncitorilor în Belgia
Imigranţii ilegali din Italia nu vor fi arestaţi
UE face presiuni asupra Elveţiei să ridice vizele pentru români
Recunoaşte că limba română şi cea moldovenească sunt una şi aceeaşi limbă
Program Tele'M Botoşani joi, 29 mai
Jandarmii ne informează
Anunţ „Vivat Veselia”
A fost semnat contractul pentru o investiţie de 100 milioane euro
fabrica de bioetanol de la Dorohoi a prins viaţă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă