Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13036
De la 07 Ianuarie 2003
114842668
Editorial

La Apa Grup dispreţul concurează inconştienţa

  • Ioan Rotundu
  • 17 August 2014, 23:00
Cu toate că presa a sancţionat intenţia celor de la societatea Apa Grup de a trimite în Germania, spre a vizita cele două târguri de piese şi echipamente industriale din Frankfurt şi Hanovra, un colectiv format din funcţionari de la contabilitate şi administrativ, conducerea societăţii a tratat totul cu dispreţ. Vineri seară opt angajaţi ai societăţii: Anca Guraliuc, Dana Jitaraşu cu soţul, Geanina Ungureanu, Margareta Ţapu şi soţia lui Narcis Ştefan, consilier judeţean şi membru în AGA Apa Grup, toţi funcţionari la contabilitate, în frunte cu însuşi Narcis Ştefan şi cu Costache Froicu la volanul microbuzului societăţii, au plecat spre Germania.
Toţi cei cu care am stat de vorbă, politicieni sau factori de răspundere în administraţia locală, au fost de acord că cei din conducerea Apa Grup au dat dovadă de dispreţ faţă de cetăţeanul de rând, dar şi de multă inconştienţă. Această excursie costă câteva mii de euro, bani pe care societatea, cel puţin în momentul de faţă, nu-şi putea permite să-i cheltuiască.
Cei opt au plecat în Germania, dar la întoarcere s-ar putea să regrete amarnic această vizită, ei putând-şi pierde locul de muncă. N-apucaseră să urce în microbuz, când la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a venit din partea Ministerului Finanţelor o adresă prin care s-a dat dezlegare la executarea silită a societăţilor Apa Grup şi Termica, pentru a se recupera creanţele către stat.
Societatea Apa Grup a beneficiat în mai multe rânduri de credite bancare cu garanţii guvernamentale. De vreo câţiva ani încoace, mai exact din perioada când directorul general al societăţii era Daniel Afrăsinei, noi am tot suportat majorări la preţul apei pe motiv că trebuie asigurate resursele necesare restituirii creditelor angajate şi a dobânzilor aferente.
Noi am scos bani din buzunar şi am suportat scumpirile, dar ei ce-au făcut cu banii? Banii s-au dus pe salarii majorate după cum le-a fost vrerea şi pe care le ţin la secret, pe achiziţii costisitoare şi ineficiente, pe cheltuieli cu întreţinerea unor obiective costisitoare şi nevitale pentru funcţionarea societăţii. Lucrătorii continuă să îşi facă de cap, să umble toată ziua după ciubucuri, să lucreze în derâdere sau pur şi simplu să tragă mâţa de coadă, aşteptând să treacă orele de program
Botoşăneni au putut vedea zeci de cazuri în care reparaţiile celor de la Apa Grup au fost făcute de mântuială, refăcute la intervale scurte cu alţi bani, asta în cazul în care au dat curs reclamaţiilor primite, că au fost şi continuă să fie cazuri când apa curge râu, iar ei nici nu se sinchisesc.
Executarea silită cerută de Ministerul Finanţelor va crea mari probleme funcţionării societăţii. În primul rând vor fi blocate toate conturile, sumele încasate urmând a fi preluate de stat. Vor fi lăsaţi bani pentru nevoile stricte funcţionării, eventual pentru salarii. Cum executarea silită numai asupra conturilor nu va îndestula statul, va urma pasul al doilea: vânzarea bunurilor societăţii, bucată cu bucată. Nu este exclusă şi o reducere importantă a forţei de muncă.
Apa Grupă este o societate ce furnizează servicii vitale pentru botoşăneni. Noi nu ne putem lipsi de aceste servicii şi nici nu vom fi lipsiţi. Dar ne vor costa scump serviciile din viitor. Vor fi aplicate noi majorări al preţului apei, societatea neavând altă cale de a-şi plăti datoriile. Altfel spus, tot oalele manageriatului prost promovat de conducerea societăţii se vor sparge în capul nostru. Ei şi-au făcut vile, şi-au cumpărat maşini luxoase iar noi plătim şi le vom incompetenţa. Nu este drept!
Dispreţul cu care am fost trataţi de către cei din actuala conducere, lăsându-i pe cei opt funcţionari să se plimbe prin Germania pe banii societăţii, trebuie sancţionat. Iar cei în măsură să aplice sancţiunile sunt membrii Consiliului de Administraţie, membrii din AGA societăţii, iar de ei n-o fac sau n-au curajul pentru că sunt implicaţi şi răspunzători într-un fel sau altul, ar trebui s-o facă conducerea Consiliului Judeţean Botoşani. Dacă n-o face, este la rându-i părtaşă la dispreţul cu care suntem trataţi. Părerea mea!
JD 16.04.2007

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă
Guvernanţi, furaţi liniştit, opoziţia veghează!
Ioan Rotundu
Bancul zilei: În căutarea unui bărbat
Horoscop
Fariseismul lui Ponta
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă