Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10840
De la 07 Ianuarie 2003
112956094
Editorial

La ce vine, şi pentru ce nu vine, ministrul Bode la Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 21 April 2021, 14:43
Cu mult tam-tam, cei din conducerea PNL şi a IHP Botoşani au anunţat că vineri, 23 aprilie a.c., ministrul de Interne, liberalul Lucian Bode, va veni la Botoşani pentru a tăia panglica care să marcheze „marea realizare” a guvernării liberale „modernizarea sediului de poliţie din Săveni şi Dorohoi”.
Altfel spus, ministrul vine să taie panglica, să bea şampania, să fie periat şi gudurat la masa festivă, să se umfle în pene că el este „buricul poliţiei” al momentului şi, ca o consecinţă a vizitei sale, legitimarea actelor şi faptelor de corupţie ale deputatului Costel Şoptică care este şi preşedinte al PNL Botoşani şi ale comisarului şef Viorel Şerbănoiu, sub sceptrul căruia corupţia a înflorit în IJP Botoşani precum cireşii în aceste zile de aprilie.
Pentru ce nu vine ministrul Lucian Bote la Botoşani este lesne de înţeles dacă avem în vedere evoluţia actualei guvernări liberale, o evoluţie plină de fapte de corupţie care au început să dea pe dinafară, premierul Florin Câţu muncind din greu să muşamalizeze totul ca nu cumva să-i nemulţumească pe baronii liberali ce sug cu sârg şi ultima vlagă lăsată poporului român de guvernările socialiste care n-au mai apucat s-o sece definitiv.
Bode, care până în prezent a demonstrat o gândire departe de nevoile necesare reformării sistemului poliţienesc, vrea să ne impresioneze punându-şi limba şi vocea pe moaţe cazone dar nu face altceva decât să ne arate cât de incompetent şi nepotrivit este pentru această importantă funcţie în stat.
Bode nu vine la Botoşani să-l întrebe de comisarul şef Viorel Şerbănoiu despre corupţia care a luat prizonieră cinstea şi demnitatea de poliţist, despre cum a fost posibil ca ofiţerul Mihai Cliveţ, incompetent şi corupt, să fie mutat disciplinar de la Poliţia Rurală Flămânzi la cea din Hlipiceni ca, apoi, să fie promovat la judeţ pentru a-şi cerceta penal colegii, el, care avea pe rol mai multe dosare de ordin penal şi de ce a fost numit din nou şef de Poliţie Rurală la Mihăileni, în condiţiile când s-a dovedit că-i incompetent şi necinstit.
Nu-l va întreba nici de ce la Poliţia Rurală Vlăsâneşti, ofiţerul Trufin nu reacţionează la nevoile cetăţenilor care se plâng că sunt furaţi, incendiaţi chiar de către cei cu care Trufin stă la câte un şpriţ, de ce recurge la anchete abuzive cerute de unii politicieni sau de contrabandiştii de ţigări cu care se află în relaţii amicale.
Nu vine Bode la Botoşani să-l întrebe pe comisarul şef Viorel Şerbănoiu de ce la Poliţia Oraş Ştefăneşti este menţinut şef un ofiţer incompetent, căzut la examenele de titularizare, dar care patronează abuzurile poliţistului Ciprian Vaipan pe care comunitatea locală îl consideră a fi şeful mafiei care a luat prizonier oraşul Ştefăneşti.
Ministrul Bode, ca politician de rang înalt în PNL, nu vine la Botoşani să ia act cât de corupt şi impostor este cel care va sta la dreapta sa, respectiv deputatul Costel Şoptică, cercetat penal, destrăbălat în viaţa de familie şi ajuns un model de imoralitate în societatea civilă, în urma căruia plâng peste 40 de persoane juridice şi fizice, bănci şi oameni de afaceri, pe care Şoptică i-a înşelat, luându-le banii.
Dar vine la Botoşani să taie panglici, să bea şampanie, să se ghiftuiască, să-l susţină pe Şoptică să mai fie ales odată preşedintele PNL Botoşani şi să-i legitimeze comisarului şef Viorel Şerbănoiu toate abuzurile şi ilegalităţile comise. Cine se aseamănă, se adună, spune o vorbă din popor. Deştepţi străbuni am avut, nemernici politicieni avem! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Apar indicii rezonabile că probele de peşte au fost înlocuite
Ioan Rotundu
Cum a crescut, ca din apă, averea poliţistului de frontieră Zlate
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Tristeţe cazonă
Hăitaş la vreme de noapte în uniformă de poliţist
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 19 – 25 aprilie 2021
Traian Popa, omul de afaceri suliţan, face descoperiri uimitoare
Ioan Rotundu
Costel Şoptică, acest tâlhar Baraba, scapă mereu de crucificarea penală
Ioan Rotundu
Ecouri la dezvăluirile făcute în Jurnalul despre abuzuri şi corupţie
Redacţia
Ies la iveală noi şarlatanii ale familiei poliţistului Vaipan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă