Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6850
De la 07 Ianuarie 2003
114819116
Editorial

La început a fost cuvântul şi cuvântul era la El, Zeus

  • 22 December 2008, 23:00
Primul verset din Evanghelia după Ioan este “La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul”. De precizat că aproape toţi oamenii de ştiinţă şi mulţi teologi regăsesc în noţiunea evanghelică de “cuvânt”, noţiunea de „informaţie”, dovada existenţei spiritului universal, pentru că informaţia a fost înaintea materiei. De aici începe credinţa în Dumnezeu, dar noi am constatat că de ieri, în România, a început credinţa în Băsescu, supranumit şi Zeus. Pentru că, parafrazând versetul evanghelic, constatăm că „la început a fost cuvântul şi cuvântul era la Băsescu.” Şi acum am să mă explic.
Ieri, în Parlamentul României, Guvernul Boc a fost votat de o majoritate covârşitoare, adică de 324 de parlamentari, cu doi mai mult decât cifra de 322, care i-a creat preşedintelui Băsescu atâtea insomnii. Odată cu votul dat guvernului s-a votat şi programul acestuia de guvernare. Cine a fost atent la ce-a citit premierul Boc de la tribuna Parlamentului, a putut constata că din program au dispărut promisiunile de dărnicie pe seama bugetului făcute în campania electorală şi au apărut măsuri de austeritate financiară şi economică.
Ca să dea bine poporului, Boc a introdus şi o măsură restrictivă pentru membrii puterii aflaţi în Consiliul de administraţie a societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat. Cică vreme de un an indemnizaţiile acestor membrii se suspendă de la plată. O gogoriţă nereuşită, pentru că societăţile controlate de stat sunt tot mai puţine la număr, iar economiile care se vor realizat sunt la nivelul costului unei deplasări a tandemului Băsescu – Boc, cu avionul, la Bruxelles.
În schimb beleaua cea mare a crizei financiare şi economice va cădea tot pe umerii poporului. Lucru de care Boc s-a ferit să-l rostească explicit, dar care se poate cu uşurinţă desprinde dacă îi citim programul de guvernare printre rânduri.
Altceva însă este important pentru viitorul nostru. Odată formalităţile de investire a Guvernului Boc s-au epuizat la Parlament, întreaga echipă s-a deplasat la Cotroceni, pentru a depune jurământul în faţa preşedintelui României. După ce protocolul depunerii jurământului a luat sfârşit, preşedintele Băsescu, deţinătorul „cuvântului”, adică a „informaţiei” a ţinut o cuvântare de vreo 20 de minute.
Practic, preşedintele a prezentat echipei guvernamentale propriul său program de guvernare, esenţial diferit de cel prezentat de premierul Boc în Parlament. Cu o satisfacţie nestăpânită, preşedintele a accentuat că şi-a împlinit visul de-a avea un guvern care nu va ieşi din litera „cuvântului” său. Cu exuberanţă, preşedintele a mai precizat că şi Parlamentul este potrivit dorinţei sale, fiind convins că şi cel mai înalt for legislativ al ţării îi va asculta „cuvântul”.
Mi-a mai plăcut faptul că a rostit, cu mult subînţeles, că „în sfârşit România are un guvern al său, primul de după 1990”, iar după o pauză semnificativă şi-a continuat discursul. Aşa este, Guvernul Boc este primul guvern de după 1990 care nu are în componenţa sa UDMR-ul. Sper că Marko Bela a înţeles aluzia, că-i băiat deştept, european cu mustaţă. Sper că şi unguraşii din Harghita şi Covasna au descifrat mesajul preşedintelui Băsescu şi se vor lecui de iredentism şi şovinism.
Una peste alta, după ce-am ascultat „cuvântul” prezidenţial, am ajuns la concluzia că adevăratul program al Guvernului Boc este cel rostit de preşedinte şi nu cel citit în parlament. Preşedintele Băsescu şi-a împlinit visul de-a avea un guvern şi un parlament obediente intereselor sale. În schimb, pentru Boc şi preşedinţii celor două Camere parlamentare, de ieri, a început coşmarul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatul Buhăianu îşi face curăţenie în afaceri
Românul şi cei doi moşi
Horoscop
Frumoasa cea goală şi pezevenghii de vopsitori
Vinde mobilierul din casă la preţ avantajos
Taxa auto se majorează iar de la 1 ianuarie 2009
„Dacă nu era 22 decembrie, astăzi probabil Botoşaniul era tot gri”
Casa Tineretului a început să meargă în profit
Deţinuţii botoşăneni trăiesc atmosfera Crăciunului
Ţiganii din Catanga deja sunt pregătiţi de Crăciun
Prefectura i-a îndulcit pe şefii pensionarilor botoşăneni
În sfârşit, s-au deşteptat şi cei din învăţământ
Socoteala cu orele suplimentare nu s-a potrivit cu banii de la buget
Mii de oameni au protestat la Chişinău împotriva abuzurilor comuniştilor la adresa presei
Şi la anul tot ştirbi şi cu dinţii cariaţi
Teatrul de păpuşi invitat să joace la ţară, spre bucuria copiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă