Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2603
De la 07 Ianuarie 2003
78532445
Editorial

Le-a băgat spaima în oase

  • Ioan Rotundu
  • 4 December 2013, 23:00
În urma referendumului organizat de Liga Sindicatului din Învăţământ în vederea declanşării grevei generale, mai puţini de 50% dintre cadrele didactice au semnat că ar dori o grevă. Nici cadrele din învăţământul preuniversitar nu vor grevă generală.
Aşa ceva este greu de acceptat şi orice om cu capul pe umeri ar încerca să afle ce anume i-a determinat pe cei de la catedră să nu lupte pentru aşi apăra drepturile câştigate prin lege şi neacordate de Guvernul Ponta. Să nu lupte pentru a-i obliga pe cei din USL să-şi ţină promisiunile făcute în campaniile electorale de anul trecut. Să nu lupte pentru a obţine condiţii de viaţă mai bune atât la locul de muncă cât şi pentru propria familie.
Laşitatea de care cei din învăţământul botoşănean dau dovadă este una ruşinoasă şi care atrage asupra judeţului nostru epitete nu tocmai onorabile. Iar se va spune despre noi că suntem robii regimului comunist, suntem iresponsabili cu viitorul nostru, susţinem un regim de stânga care a făcut mult rău naţiunii.
Cred că două ar fi cauzele care au dus la degradarea morală şi profesională a celor din învăţământul botoşănean, care i-au transformat în nişte laşi, în nişte marionete ale actualului guvern socialist, care i-a transformat în robiţi industriali ce nu mai au trăiri omeneşti, speranţe de viaţă, care i-a transformat înb nişte legume umane incapabile de vreo reacţie de apărare a propriului statut de fiinţă raţională.
Principala cauză ar fi mentalitatea de supus al puterii, de subordonare a propriei conştiinţe factorului politic dominant. Este trăsătura de bază pe care o întâlnim la profesorii învârstă, cu educaţia civică şi profesională formată sub regimul comunist.
O altă cauză este cea a fricii faţă de consecinţele ulterioare, frica de represalii, frica de a nu-şi sacrifica viitorul prin participarea la acte ostile puterii. Guvernul Ponta le-a băgat frica în oase. Regăsim în această categorie tot pe acei profesori care vin din epoca regimului totalitarist şi care regăseşte în politica Guvernului Ponta, în politica PSD, aceiaşi forţă de constrângere pe care o utilizau şi comuniştii prin pleiada de activişti mărunţi şi inculţi care dădeau ordine şi chemau la ordin profesorii de istorie şi filozofie, ţinându-le lecţii de morală socialistă.
Ştiu că în învăţământul botoşănean domneşte în momentul de faţă o teamă fără precedent şi că nici un profesor sau învăţător n-ar îndrăpzni să i se opună gestapovistei Mihaela Huncă, actualul inspector general al IŞJ Botoşani. Dar mai ştiu că s-a ajuns la o astfel de situaţie tot datorită profesorilor şi învăţătorilor care au acceptat umilinţa de a fi reprezentaţi la nivelul diferitelor trepte de organizare profesională de nişte nulităţi în domeniu.
Politizarea fără precedent a învăţământului botoşănean, atitudinea autoritară şi deciziile discreţionare luate de Huncă prin numirea ca directori de şcoli nişte fiinţe umane ce n-au nimic în comun cu onorabila profesie de dascăl i-a speriat atât de tare pe cei de la catedră că nu mai au curajul să deschidă gura în vreo şedinţă sau întrunire sindicală să-şi ceară sau să-şi apere drepturile legal cuvenite.
Nici liderii de sindicat nu sunt mai breji. Şi ei au ajuns marionetele Mihaelei Huncă. Iar dacă mai organizează câte o acţiune sindicală, o fac de ochii lumii şi de gura şefilor de la Bucureşti. Dacă liderii de sindicat ar fi dorit cu tot dinadinsul să obţină numărul de semnături necesar declanşării grevei generale, o puteau face. N-au făcut-o pentru că, ori sunt pe-o mână cu Huncă, ori se tem de aceasta şi fac în pantaloni înainte de a mai ajunge la WC.
Cei care au semnat pentru greva generală, puţini la număr, sunt cei tineri, cei care nu mai au ce pierde. Din păcate si sunt numeric în inferioritate faţă de cei mucegăiţi în doctrina socialistă a Guvernului Ponta şi care nu mai au personalitate şi demnitate profesională, care s-au împăcat cu statutul de laş, mulţumit că este lăsat în pace. Aceşti laşi se mulţumesc cu puţin şi dacă mâine Ponta le va mai pune un bir, îl vor accepta cu aceeaşi supuşenie ca şi până acum.
Aceşti oameni îşi merită soarta şi nu trebuie compătimiţi. Din păcate, dacă greva generală se va declanşa şi se vor obţine nişte drepturi financiare în plus, aceşti laşi vor beneficia de ele la fel ca şi cei care au luptat să le obţină. Degradant mod de a trăi şi a-ţi făuri drum în viaţă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Soţul şi soţia la restaurant…
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Vacă salvată de pompieri dintr-un canal
Trei incendii în mai puţin de şapte ore
Trofeul pompierilor „TOP 3 WINNER” prezentat botoşănenilor la Teatrul „Mihai Eminescu”
Scrisoare deschisă domnului Preşedinte al României, ţară ce nu mai recunoaşte drepturile omului
Protestatarii nu cedează la Pungesti
Represiunea Jandarmeriei împotriva ţăranilor de la Pungeşti care îşi apără pământul şi apa a ajuns în mass-media din străinătate
13-15 iunie1990 Piata Universităţii- 3 decembrie 2013, Pungeşti, de la Iliescu la Ponta!
Vicepreşedintele PNL Cristian Buican cere demisia ministrului Dan Şova
Mariana Câmpeanu cere Marii Britanie să le fie recunoscătoare românilor
Statistica menţine estimarea de creştere economică de 1,6% în trimestrul trei
Victor Ponta nu mai vrea un termen pentru aderarea la Schengen
Victor Ponta: Strategia privind construcţia de autostrăzi este realistă
Procurorii somează Universitatea din Kiev să furnizeze de urgenţă listele cu studenţii şi profesorii care au absentat de la cursuri si au participat la proteste
Gastronomie: Pui Kievskaia
Comunicat de pres㠖 Ador Botoşani
Botoşani: PNL îl somează pe Andrei Dolineaschi să dea socoteală pentru afirmaţiile făcute
preşedintele Ţurcanu nu renunţă la a-l schimba din funcţie pe viceprimarul Cosmin Andrei
Guvernul Ponta ridică vârsta de pensionare a femeilor la 65 de ani
Ponta instituie taxă anuală pe domeniile de Internet
Primăria Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă