Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5865
De la 07 Ianuarie 2003
88819496
Editorial

Leac pentru impertinenţă

  • Ioan Rotundu
  • 22 August 2012, 23:00
În cursul zilei de marţi, premierul Victor Ponta declara cu emfază că prin participarea sa la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii va cere acestui organism s-o elibereze pe Mona Pivniceru din toate funcţiile deţinute şi astfel s-o poată numi ministrul Justiţiei.
Premierul dădea ca sigur instalarea Monei Pivniceru în funcţia de mini9stru al Justiţiei în ziua de miercuri seară, adică ieri. Numai că socoteala sa de la Palatul Victoria nu s-a potrivit deloc cu socoteala celor de la CSM. Ieri, şedinţa CSM n-a mai avut loc pentru că nu s-a întrunit cvorumul, fiind amânată pentru astăzi. Este greu de crezut că nu s-au putut aduna 19 membri cât cuprinde CSM-ul. Mai degrabă cred că cei de la CSM u-au dat premierului o lecţie de comportament juridic, plătindu-i astfel pentru modul impertinent în care s-a adresat public CSM-ului.
De precizat că Victor Ponta urma să participe la şedinţa CSM în calitate de ministru interimar al Justiţiei şi nu în calitate de premier, pentru că în această ultimă calitate de şef al Guvernului n-are ce căuta la astfel de şedinţe. Revenind la editorialul pe care l-am scris ieri, afirmam că există o mare grabă a celor din USL, mai exacta lui Crin Antonescu şi Victor Ponta de a deveni stăpânii Justiţiei înainte de întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni.
Nu m-aş mira dacă şi astăzi cei de la CSM vor mai găsi un motiv să amâne şedinţa pentru a bloca astfel drumul Monei Pivnicveru spre portofoliul de ministru al Justiţiei. Au tot interesul s-o facă pentru că Pivniceru s-a şi pronunţat pe la început de an că de va ajunge ministrul Justiţiei va face ordine la nivelul conducerii CSM.
Dacă Băsescu apucă să revină la Cotroceni iar Pivniceru să nu fie numită la Justiţie de Ponta şi Antonescu, sunt mari şansele ca preşedintele Băsescu să nu valideze numirea acesteia în fruntea acestui minister pe motiv că ea a făcut o serie de declaraţii cum că va schimba imediat procurorul general şi pe cel al DNA, urmând a opri „anchetele abuzive”.
Presa a şi dezvăluit deja intenţiile doamnei Pivniceru, care nu sunt deloc în interesul României ci a „grupului infracţional” care conduce în prezent România, cum l-au numit fostul ministru al Internelor Ioan Rus şi fostul ministru delegat la Administraţie, liberalul Paul Dobre.
Disperarea celor doi lideri de a controla Justiţia, scop declarat public şi fără teama unor consecinţe din partea Comisiei Europene sau a Parlamentului Uniunii Europene că vor fi acuzaţi de încălcarea gravă a separaţiei puterilor în stat, vine de la presiunile exercitate de Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, parlamentarii, politicienii şi baronii locali cercetaţi deja penal, unii cu dosare pe rol, presiunea de a fi eliberaţi de după gratii Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vântu etc. Dan Voiculescu are un dosar greu, care ar putea să-i aducă mulţi ani de puşcărie, fiind vorba de înşelăciune în dauna privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, paguba fiind de peste 60 milioane euro. Dinu Patriciu are un dosar la fel de greu şi aproape de soluţionare, adică cu puşcăria la uşă, de pe urma Rompetrol.
Cercetările pe seama fraudării votului la referendum şi alegerile locale au adus pe capul unor aleşi locali şi baroni ai USL noi dosare, unele fire ducând la persoane aflate în vârfurile PSD şi PNL.
Iată de unde vine disperarea lui Ponta şi Antonescu de a subjuga politic şi controla autoritar toate instituţiile ce formează sistemul românesc de Justiţie. Dacă Antonescu n-ar suferi de narcisism oratoric, adică nu i-ar plăcea să se asculte vorbind, iar Ponta de impertinenţă şi obrăznicie în declaraţii publice, cei doi ar fi tăcut şi pe muţiş şi-ar fi îndeplinit scopul. Făcând atâta gălăgie cu controlul asupra Justiţiei a atras asupra lor atenţia celor din conducerea CE, a Parlamentului UE, a Departamentului de Stat al SUA, a liderilor celor mai puternice state din Europa, toţi apărători ai democraţiei. Toţi aceştia le cer ferm celor doi să respecte principiile democraţiei, a separaţiei puterilor în stat şi mai ales independenţa Justiţiei.
Nu ştiu dacă Antonescu şi cu Ponta vor reuşi să pună mâna pe Justiţie şi pentru cât timp, dar ştiu că viitorul lor politic s-a închis la nivelul actualului prezent. Mai mult de atât nu vor mai fi, mai mici ca statut politic da, pentru că vor fi izolaţi în curând atât în interior cât şi în exteriorul ţării. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Noaptea descoperirii dragostei
Ce nu s-a văzut la TV la protestele din ziua invalidării referendumului
Grecia vrea "o gură de aer" pentru a aplica reformele
Germania nu negociază
Jandarmeria Bucureşti a pactizat cu manifestanţii care au întrerupt circulaţia la Universitate
cică nu au existat gesturi violente care să determine intervenţia
Procurorii nu au făcut niciun fel de abuz, nu cercetăm cetăţenii pentru modul în care au votat
mai mult de jumătate din plângeri se referă la împiedicarea exercitării dreptului de vot
Merg pana in pânzele albe
îl dau în judecată pe Predescu dacă se confirmă că a divulgat secretul votului din CCR
Nu e suficient. Zgomotul politic trebuie să înceteze
leul se va deprecia în continuare
Trupa Drama Club de la Laurian „a rupt” toate premiile la Alexandria
OTV-iştii botoşăneni au un nou preşedinte
Federovici se bagă în seamă criticând decizia Curţii Constituţionale
Azi se dă startul la festivalul Verii
Autospecială donată de pompierii englezi pentru SVSU Lunca
Reportaj de vacanţă (IV)
Ioan Rotundu
Botoşani: Alţi zece directori de şcoli au fost maziliţi
nici inspectorii şcolari n-au scăpat de tăvălugul schimbărilor politice
Botoşani: Schimbări în conducerea Spitalului judeţean
astăzi are loc şedinţa CA
Spitalul de Recuperare Botoşani se pregăteşte de angajări
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă