Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25955
De la 07 Ianuarie 2003
118471954
Editorial

Lecţia Eurovizion

  • Ioan Rotundu
  • 19 May 2013, 23:00
Cezar Ouatu s-a dus la Malmo, în Suedia, să reprezinte România la Eurovizion. Dar ce fel de Românie s-a dus el să reprezinte? O Românie măcinată de patimi politice, guvernată de miniştri şi secretari de stat cercetaţi penal sau condamnaţi, implicaţi în acte de corupţie, o Românie cu premier dovedit plagiator şi acoperit de înalte foruri ştiinţifice universitare aservite politic, o Românie dominată de corupţie şi sărăcie, o Românie a cărei Guvern a sfidat forurile europene şi guvernele celor mai puternice ţări, o Românie care a înspăimântat civilizaţiile europene prin infractorii săi, în special ţigani, hoţi de firele de cupru de la căile ferate sau de banii de prin bancomate, o Românie care înspăimântă şi acum, în plină criză economică europeană, cu migraţia forţei de muncă etc.
Cam aceasta este imaginea ţării pe care Cezar Ouatu s-a dus s-o reprezinte la Malmo. Iar imaginea ţării sale s-a reflectat în notele pe care le-a primit, în comentariile avute prin principalele cotiidiene europene.
Spania, Italia, Ungaria, Bulgaria, până şi sora de sânge Moldova nu i-au acordat nici un punct. Dacă Ungaria este duşmanul nostru de moarte, unde au fost voturile românilor din celelalte ţări? Românii care muncesc prin ţările Europei se simt abandonaţi de ţara lor, de Guvernul care ar trebui să le apere drepturile de cetăţeni europeni, dar care Guvern a văzut şi vede în românii plecaţi din ţară principalul lor duşman. Guvernul Ponta le-a făcut cel mai mare rău sacrificând intrarea României în Spaţiul Schengen numai pentru a promova interesele sale politice adânc ancorate în acte de corupţie.
Nu pe Cezar Ouatu s-au răzbunat românii din străinătate, celelalte ţări care au avut drept de vot, ci pe impertinenţa şi insolenţa politică pe care Guvernul actual al României o promovează în relaţiile cu ţările din Uniunea Europeană. Nu mai avem, nicio ţară prietenă, nu ne mai bucurăm de respectul de care ne-am bucurat cândva.
Pe de altă parte, avem o altă Românie, cea a românilor inteligenţi, promotori ai ştiinţelor şi culturii universale, făuritori ai civilizaţiei umane. O Românie care uimeşte lumea prin valorile sale umane din ştiinţă, cultură, sport. Marile universităţi ale lumii sunt pline de profesori români. Cele mai prestigioase universităţi din Spania, Franţa, Italia, ţări care nu ne-au votat la Eurovizion au în structura lor profesori români.
Nu eram votaţi la Eurovizion, cotidiene europene importante ne persiflau pe seama reprezentantului nostru, Franţa ne ridiculiza pe cel mai valoros regizor de film Cristian Mungiu iar un tânăr român, în SUA, primea cel mai important premiu în domeniul descoperirilor ştiinţifice. Care este România adevărată? Cea văzută de cei care ne-au dat note la Eurovizion sau cea a tânărului Ionuţ Budişteanu, care a arătat americanilor şi lumii întregi că românii sunt deştepţi, culţi şi cu o educaţie superioară multor popoare cu pretenţie?
România adevărată este cea a Nadiei Comăneci, a lui Brâncuşi, Coandă, Enescu, Eugen Ionescu, Noica, Ţuţea, a olimpicilor care iau medalii de aur la concursurile internaţionale de fizică, chimie, matematică, informatică, este ţara din care a pornit Costel Busuioc să-i uimească cu vocea sa pe spanioli, este ţara din care a pornit botoşăneanul Bogdan Ota să-i uimească pe suedezi cu muzica sa.
Spre nefericirea românilor, această ţară a lor nu este cunoscută în lume pentru că n-are cine s-o promoveze. În lume este cunoscută România lui Ponta. Şi asta s-a văzut sâmbătă seară la Eurovizion. Din nefericire pentru el, Cezar Ouatu a fost la Malmo reprezentantul României lui Ponta şi nu a românilor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Românii şi Eurovizionul
Lumea lu' Rotundu: Revoltă la "Malul Başeului"
Dinamica economiei: Primăria Bucecea
70% dintre români consideră că în ţara noastră lucrurile merg într-o direcţie greşită
Un hacker român, aflat în închisoare, a inventat un dispozitiv anti-fraudă pentru bancomate
Un elev din Râmnicu Valcea a câştigat premiul cel mare de 75.000 dolari, acordat de Intel in SUA
Ministrul Justiţiei, despre confiscarea maşinilor
Sunt pentru retragerea pensiilor speciale pentru magistraţii condamnaţi
Eu, profesional şi personal, mă simt împlinit
Pacientul evlavios şi morala creştină
Ioan Rotundu
Vor ajunge mercenarii din fotbal cetăţenii de onoare ai Botoşaniului?
Prostia şi minciuna n-au leac la PSD Botoşani
Protariuc se leapădă de propria firmă ca de satana
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 19 mai 2013
Botoşani: Stăpânii asociaţiilor de proprietari
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă