Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18432
De la 07 Ianuarie 2003
122878499
Editorial

Lecţie de ipocrizie, insinuare şi manipulare

  • Ioan Rotundu
  • 2 February 2017, 23:00
După două zile, timp în care liderii PSD au pitrocit în spatele uşilor închise ce atitudine să adopte faţă de protestatarii din stradă, liderul PSAD Liviu Dragnea flancat de premierul Sorin Grindeanu a organizat ieri aseară o conferinţă de presă în incinta Parlamentului.
Şiret şi abil în discurs, timp de aproape o oră Dragnea a explicat jurnaliştilor că ordonanţa privind modificările Codurilor penale era necesar să fie adoptată în regim de urgenţă şi chiar felicită Guvernul Grindeanu pentru operativitatea de care a dat dovadă.
Dragnea a negat că ar fi beneficiarul prevederilor din ordonanţă, oi negare şiretă, pentru că a mistificat adevărul. El a recunoscut că beneficiază de dezincriminarea abuzului în serviciu dar că dosarul nu se închide pentru că mai rămâne infracţiunea de fals. Aici a minţit. Cu guriţa sa a declarat marţi, când a ieşit de la ĂCCJ, că dosarul în care are calitatea de inculpat se bazează pe două denunţuri. Ori, prin ordonanţa incriminată de protestatari, denunţul este limitat la termenul de şase luni de la comiterea faptei iar în cazul lui Dragnea au trecut ani, ceea ce duce şi la achitarea sa de infracţiunea de fals. O fi Dragnea şiret dar nu poate prosti chiar pe toată lumea.
Placa cu punerea de acord a prevederilor unei decizii a Curţii Constituţionale cu privire la definirea infracţiunii de „abuz în serviciu” a fost pusă din nou de Dragnea jurnaliştilor. Nu i-a putut prosti pentru că au fost jurnalişti cunoscători ai conţinutului deciziei CCR şi l-au întrebat de ce n-a redefiunit infracţiunea cum au cerut judecătorii Curţii şi au discriminat-o parţial iar pe deasupra au redus şi pedepsele, scoţând de sub răspunderea penală furturile din banii publici sub suma de 200 mii lei.
La o astfel de întrebare directă şi concretă Dragnea n-a putut răspunde şi a încercat să-l manipuleze pe jurnalist sugerându-i să caute răspunsul la ministerul Justiţiei. Cu abilitate, Dragnea a insistat ceva mai mult asupra violenţelor de miercuri seară consumate la manifestaţia din Bucureşti, dându-le amploare de parcă ar fi fost un război adevărat. Ştiindu-se ascultat sau văzut de milioane de români, Dragnea a folosit prilejul pentru a-i descuraja pe români să mai vină la protestele organizate. Mai mult, l-a declarat pe preşedintele Iohannis autorul moral al violenţelor şi a sugerat că organizarea lor şi-ar avea originea în străinătate. Exact precum Ceauşescu cu „agenturili străine”.
Ieri, fosta soţie a milionarului Ionuţ Negoiţă, fratele primarului PSD Robert Negoiţă, a declarat public că bătăuşii s-au organizat la hotelul fostului ei soţ şi că în spatele violenţelor sunt persoane importante din PSD. Dar cum spuneam, şiret şi abil, Dragnea a insinuat că totul a fost pus la cale din afara ţării, sperând să abată atenţia de la PSD.
În ce-i priveşte pe protestatari, Dragnea a declarat că le respectă opiniile, le susţine demersul democratic de a protesta. Dar le-a cerut să se informeze mei bine înainte de a mai protesta pentru că ordonanţa nu este dedicată corupţilor şi nici nu încurajează furturile din banii publici şi să nu se mai lase pradă anumitor jurnalişti care-i manipulează grosolan prin anumite televiziuni.
Ce n-a spus, dar s-a subînţeles, oricât de mulţi ar fi protestatarii, cererile lor de abrogare a ordonanţei nu intră în vederile PSD-ului şi a premierului Grindeanu. Altfel spus cânii latră, carava trece. Dar mi-a plăcut afirmaţia cu „manipularea” protestatarilor de către anumiţi jurnalişti, semn că Dragnea nu vrea să fie concurate posturile Antena 3 şi România TV unde este frecvent prezent şi unde ne dă lecţii publice de ipocrizie, manipulare şi insinuare.
S-a băgat în vorbă şi premierul Grindeanu care a explicat jurnaliştilor că urgenţa adoptării ordonanţei a fost generată tocmai de protestele stradale. Pentru că oamenii ieşiseră în stradă înainte ca ordonanţa să fi fost adoptată de Guvern, Grindeanu a explicat că a adoptat-o ca protestatarii s-o citească şi să-şi dea seama că nu este dedicată corupţilor sau lui Dragnea. Bietul premier, nici el nu credea ce spune, dar şeful Dragnea era la dreapta sa şi nu avea încotro.
Capac la toate a pus Dragnea când a fost întrebat de jurnalişti dacă şi ambasadorul SUA şi a altor şase ţări semnatare a unei declaraţii publice din care reiese că sunt îngrijoraţi că în România lupta împotriva corupţiei ar putea fi împiedicată, autorităţile UE de la Bruxelles sunt tot manipulaţi când cer României să nu înceteze lupta împotriva corupţiei.
Sigur pe sine, Dragnea a spus că toţi aceştia dacă vor citit mai atent conţinutul ordonanţei vor înţelege corect ce urmăreşte PSD-ul şi Guvernul Grindeanu. Indirect, Dragnea a lăsat să se înţeleagă că toţi cei care sunt contra acţiunilor PSD sunt dezinformaţi şi manipulaţi, fără a spune de cine anume.
Ca o concluzie, toţi cei care se declară împotriva ordonanţei: instituţii juridice, organizaţii neguvernamentale de profil, magistraţi şi jurişti, sutele de mii de protestanţi, ambasadorii acreditaţi la Bucureşti şi instituţiile europene, nu sunt capabili să citească şi să înţeleagă ordonanţa adoptată de Guvernul Grindeanu în regim de urgenţă. Singurii pricepuţi sunt Dragnea, Grindeanu şi ministrul Justiţiei Florin Iordache susţinuţi de cohorta de corupţi de după gratii şi de afară.
De speriat este inconştienţa cu care Dragnea şi ceilalţi lideri PSD tratează protestele din întreaga ţară, cerbicia de a menţine cu orice preţ ordonanţa contestată, încercările de a pune la cale diversiuni periculoase cum a fi cea că PSD-ul va strânge de la susţinătorii săi peste un milion de semnături ca dovadă că sunt mai mulţi cei care susţin ordonanţa.
Dacă vor proceda aşa, va fi o altă mârşăvie pusă la cale pentru că este greu de crezut că PSD-ul îşi va întreba susţinătorii dacă trebuie continuată lupta împotriva corupţiei. Îi va întreba dacă sunt mulţumiţi de guvernare, de majorările salariale şi de pensii,. Iar oamenii vor semna fără a-şi da seama că de fapt sunt manipulaţi.
Această încrâncenare cu care Dragnea şi ai lui apără ordonanţa, această atitudine implacabilă faţă de reacţia străzii, ne arată cât de disperaţi sunt corupţii şi infractorii din PSD de teama că vor rata ocazia de a deveni stăpânii supremi ai României dar şi ne înfricoşează pentru că o astfel de atitudine poate transforma protestele paşnice în violenţe cu consecinţe dezastruoase pentru viitorul ţării. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciprian Necula, fost secretar de stat, a demisionat din PSD
Voltaj a lansat miercuri seara o piesa-manifest,
care a devenit deja virala, despre Romania de astazi: Nu ma lasati, va rog, sa mor!
Secretar de stat in Ministerul Energiei sustine ca a cerut ANRE
ca explozia preturilor la energie pe bursa sa nu se regaseasca in facturile platite de populatie
Continua tirul diplomatic asupra guvernului PSD.
Ambasada Marii Britanii: Suntem ingrijorati ca ordonanta de urgenta ar putea sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie
Prim vicepresedintele socialist al Comsiei Europene, Frans Timmermans, catre Romania:
Va rog, nu faceti pasi in sens opus in lupta anticoruptie
Klaus Iohannis: Jos mainile de pe DNA!
La Ministerul de Interne s-a stiut exact cand, unde si ce grupuri se pragatesc sa sparga demonstratia. In loc sa-i izoleze unde s-au adunat, i-au lasat liberi sa puna in pericol nu doar demonstratia, ci sanatatea si chiar viata romanilor simpli care s-au dus sa demonstreze pasnic
DNA confirma ca ancheteaza "modalitatea de adoptare a unor acte normative"
Principesa Margareta: Viata noastra publica trece printr-un moment de cumpana
Este inaltator sa vezi ca romanii pastreaza nobila traditie de a lupta pentru principii si idealuri
DNA confirma ca ancheteaza "modalitatea de adoptare a unor acte normative"
Planul extins de dinamitare a justitiei.
Detaliile atacului total pregatit de Dragnea si PSD
Bancul zilei: Între poliţişti
Horoscopul zilei de 3.02.2017
Pozitia Patriarhiei fata de contextul social actual este de reala ingrijorare
si subinteles favorabila valorilor statutului de drept
Atenţie la noua mascaradă pregătită de PSD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog