Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9445
De la 07 Ianuarie 2003
122581384
Editorial

Legaţi-l pe nebun!

  • Ioan Rotundu
  • 21 August 2015, 23:00
În 10 mai 2010 am publicat un editorial intitulat „Legaţi nebunul!” prin care comentam măsurile luate de preşedintele de atunci Traian Băsescu şi premierul Emil Boc cu privire la salvarea economiei româneşti de efectele crizei financiare ce devenise de acum mondială.
Susţineam atunci că măsurile propuse de cei doi sunt corecte din punct de vedere al legilor economice la nivel macro dar modalităţile de aplicare sunt total contraindicate faţă de realităţile din economia românească.
Iată că premierul Victor Ponta, plagiator de forţă, reeditează tras la copie situaţia economică din vremurile Băsescu – Boc. Fără îndoială că măsurile economico-financiare luate de guvernul Ponta pentru relansarea economiei româneşti au fost corecte, dovadă rezultatele de creştere economică înregistrate şi creşterea încasărilor la bugetul ţării, după ce până anul trecut au fost în scădere.
Numai că tot acest câştig economic şi financiar premierul Ponta îl risipeşte pe favoruri de tip electoral şi de consolidare la putere a partidului său PSD-ul şi nu foloseşte aceste venituri suplimentare pentru dezvoltarea investiţiilor, consolidarea infrastructurii şi mai ales stimularea dezvoltării economice la nivel de societăţi mici şi mijlocii pentru crearea de noi locuri de muncă.
Ca să fiu înţeles şi de cei mai puţin cunoscători ai modului în care se consolidează şi dezvoltă o economie de tip piaţă liberă, Guvernul Ponta este acea vacă care umple găleata cu lapte iar apoi dă cu piciorul şi o varsă.
Economiştii care gândesc şi acţionează cu adevărat în cadrul principiilor economiei libere de piaţă constată cu nedumerire cum premierul Ponta a adunat în Trezoreria statului un surplus de miliarde de lei pe care acum îl risipeşte pentru a-şi cumpăra voturi din sectorul bugetar, exact sectorul care scăpat de sub control duce economia statului de râpă, aşa cum s-a întâmplat recent în Grecia.
Majorarea salariilor la medici ete o necesitate reală şi de strictă prioritate socială. Numai că această majorare n-a fost gândită într-un pachet legislativ care să aşeze salariile bugetarilor după importanţa muncii lor în societate şi după efortul intelectual continuu pe care-l impun anumite profesii, cea de medic fiind prima într-un astfel de clasament.
Un medic învaţă până moare ca să salveze alte vieţi. Un magistrat aplică aceleaşi coduri civile sau penale şi zeci de ani la rând, fără ai si cere un efort intelectual suplimentar şi continuu. Un funcţionar public poate fi oricând înlocuit de un altul fără ca societatea să aibă de suferit în desfăşurarea activităţii. Iar politicienii sunt printre ultimii la pretenţiile de a avea cultură şi educaţie deşi ei s-au declarat a fi cei mai importanţi actori sociali iar cei ajunşi parlamentari sau în administraţia centrală şi-au tras salarii majorate şi pensii speciale pe motiv că ei sunt buricul societăţii fără de care n-am mai exista ca popor, ca naţiune.
Încercarea lui Ponta de a legaliza şpaga la medici iarăşi este o eroare de neiertat din mai multe puncte de vedere. Îi jigneşte pe medicii integri şi ajunşi personalităţi de frunte în domeniul specialităţii lor, se încearcă fiscalizarea unei relaţii medic-pacient care funcţionează de când îi lumea, încercare care se va solda cu o mare ruşine naţională, iar consecinţa va fi că medicii vor lua şpagă în continuare iar pacientul va avea de plătit un bir în plus care să fie înregistrat fiscal, doar de ochii legii.
Am mai explicat, când este vorba de viaţa omului, acesta este dispus să plătească oricât să şi-o salveze şi se vor găsi căi prin care banii să ajungă la medic fără a şti Fiscul. Enormitatea ca şpaga să se dea după tratamentul medical sau operaţie face parte din categoria celor care gândesc gen Gâgă.
Ce garanţii am eu că medicul se va străduii să-mi salveze viaţa şi ce garanţii are medicul că va primi şpaga după ce a prestat actul medical? Problema nu este şpaga pe care o dau eu, ci găsirea de soluţii care să-i umanizeze pe acei medici care îşi bat joc de pacient dacă acesta n-a avut bani de şpagă. Trimiterea medicilor după gratii este soluţia cea mai proastă şi primitivă. Retragerea dreptului de liberă practică pe diferite perioade sau definitiv este sancţiunea de care se tem cel mai mult medicii care acum sunt protejaţi de către Colegiul Medicilor.
Revenind la majorarea salariilor celor din Sănătate, liderii de sindicat din Învăţământ cer şi ei salarii dublate sau boicotează anul şcolar. Poliţiştii, care au lefuri mai mari ca a unui profesor universitar sau medic, vor şi ei salarii majorate pe motiv că din 2009 nu au mai primit nimic la soldă. Un agent de stradă învaţă câteva luni şi are la angajare un salariu mai mare ca al unui medic stagiar. Cine este mai important pentru societate: medicul sau poliţistul? Primul îţi salvează viaţa, al doilea îţi face viaţa amară dacă este incompetent sau corupt.
Premierul Victor Ponta s-a arătat dispus să negocieze cu toţi bugetarii creşteri salariale. Se va ajunge ca minoritatea de angajaţi di n sistemul privat, cei care produc venituri la stat, să muncească numai pentru binele bugetarilor pentru că aşa gândeşte premierul Ponta, pentru că acesta este interesul PSD-ului aflat la guvernare. Toată bruma de creştere economică si venituri suplimentare la buget dacă se va duce pe salariile bugetarilor, economia ţării şi mai ales mediul de afaceri se va întoarce la nivelul anului 2010. Aşa c㠄legaţi-l pe nebun!”, ca să nu se întâmple aşa ceva, nebunul fiind plagiatorul mincinos Victor Ponta. Părerea mea!
20.08.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Amanta şi nevasta în oglindă
Reţeta săptămânii: Grătar mixt
Horoscop săptămânal 17-23 august 2015
România credincioasă
Meteorologii anunta ploi in toata tara pana marti seara
Legaţi la ochii minţii
Ioan Rotundu
Botoşani: Hore, sârbe şi băute ale social-democraţilor prin întreg judeţul
Ioan Rotundu
Botoşani: Administrator judiciar care a părăduit contul unei societăţi cercetat penal
Creierul operaţiunii pare a fi doctorul Gabriel Oprişanu
Tupeu de miliţian
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog