Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27483
De la 07 Ianuarie 2003
111164921
Editorial

Liberalii maziliţi vor dreptate

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2009, 23:00
Despre valul de excluderi din PNL, la care a recurs Florin Ţurcanu înaintea alegerilor care au avut loc în conferinţa judeţeană din 6 septembrie 2009, am mai scris. Ţurcanu, în calitatea sa de preşedinte interimar al PNL, fără a avea vreun respect pentru statut sau alte reglementări interne ale PNL, ori faţă de lege, i-a exclus din partid pe toţi cei care la conferinţa judeţeană ar fi putut vota împotriva sa.
Ţurcanu a fost candidat unic la preşedinţia partidului şi a fost ales în unanimitate de voturi, devenind preşedinte ales statutar. Cei excluşi, au crezut că după ce va trece conferinţa judeţeană Ţurcanu va reveni asupra măsurii de excludere, mai ales că, în opinia lor, excluderile au fost operate cu încălcarea prevederilor statutare. S-au înşelat amarnic. Ţurcanu n-a revenit asupra deciziilor de excludere şi nici n-a dat vreun semn de conciliere.
Luând act că excluderea lor pare să fi rămas definitivă, liberalii maziliţi se adună grupuri, grupuri şi se sfătuiesc asupra viitorilor paşi. Spre exemplu, inginerul Dănuţ Constantitinică, fost consilier local de Gorbăneşti, exclus la cererea lui Ţurcanu, a contestat Hotărârea Consiliului Local Gorbăneşti la Tribunalul Botoşani – Secţia contenciosului administrativ. Cazul lui Constantinică este unul special. El era, la data excluderii, şi membru în Biroul Judeţean Permanent al PNL, iar excluderea sa nu se putea face decât în şedinţa acestui organism.
Numai că nici o excludere operată nu s-a făcut prin decizie colectivă, luată în şedinţă statutară. Pur şi simplu, sub semnătura sa de preşedinte interimar la acea vreme, Ţurcanu a trimis adresă la primării ca să fie excluşii din rândul consilierilor locali persoanele pe care el le-a considerat că-i sunt potrivnice.
În locul excluşilor a pus oamenii care i-au jurat credinţă. De exemplu, tot la Gorbăneşti, au fost excluşi de pe lista de consilieri locali, pe lângă inginerul Dănuţ Constantinică, şi medicul de familie Elena Constantinică, Ioan Aduţ㠖 administrator de societate, Margareta Obadă şi Margareta Huţu – asistente medicale, până s-a ajuns la numărul opt pe listă. Adică la poştăriţa Petronela Huţu, pe care Ţurcanu a pus-o, cu de la sine putere, preşedintele organizaţiei locale PNL şi consilier local.
Joi, la Văculeşti, va avea loc şedinţa Consiliului Local de excludere din rândul consilierilor a liberalului Viorel Damache. Cunoscut om de afaceri cu mai multe unităţi comerciale pe raza comunelor Brăeşti şi Văculeşti, vechi liberal, Damache a fost dat afară fără ca măcar să ştie de ce. De-a lungul timpului, Damache a cheltuit mulţi bani pentru partid. Pe timpul când preşedintele PNL la judeţ era Dinu Secrieru, la cererea acestuia, pe cheltuiala sa, Damache a ridicat o frumoasă troiţă în staţia de autobuz Văcueşti.
Revenit în structura de conducere a PNL, Dinu Secrieru n-a considerat să ia apărarea acelor liberali cu care a obţinut rezultate mai bune sau mai puţin bune, din 1996 încoace, excluşi de Ţurcanu Iar cei excluşi nu-şi explică de ce Secrieru este atât de supus în faţa lui Florin Ţurcanu.
Însă partea cea mai grea pentru cei excluşi şi care s-au adresat instanţei de Contencios administrativ a fost să găsească avocaţi. Când auzeau despre ce conflict este vorba, avocaţii au refuzat să se angajeze, motivând că nu vor să intre în conflict cu şefii de partide, care pot oricând ajunge la guvernare. Abia avocatul Constantin Dascălu a avut curajul să preia aceste dosare.
Şi primarii de la comune se tem să nu respecte adresele lui Ţurcanu de excludere din rândul consilierilor a liberalilor nominalizaţi. Primarii în caută au primit o adresă de la Prefectura Botoşani, sub semnătura prefectului Cristian Roman, să ducă la îndeplinire solicitările din adresele lui Ţurcanu. Ce caută prefectul, care este considerat neutru politic, în aceste răfuieli liberale, n-am reuşit să aflu, dar sunt pe cale de a descifra amestecul său.
Iată, aşadar, că în lupta pentru putere, cei nefolositori sunt eliminaţi iar şefii, indiferent de culoarea lor politică sau statutul de neutralitate, când simt că au nevoie unul de celălalt, strâng rândurile. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bombă descoperită în curtea unei familii din Santa Mare
Biserică salvată de pompieri de la foc
Românul şi proiectele
Furaje incendiate de copii
Pădure incendiată din neglijenţă
12 hectare de mirişte incendiate fumători minori
Salvat în ultima clipă de pompieri
Un posibil Parteneriat strategic european
o noua abordare moderna a relaţiilor Bucuresti-Chisinau
Goebbels şi Voronin, nazismul şi comunismul
"Identitatea românilor din Basarabia şi Transnistria între trecut si viitor"
Otlaca-Pusta, de la disperare la dezvoltare
Cum vor arăta alegerile prezidenţiale fără judecători ?
Va fi o frauda generalizată
Circulaţia căruţelor pe drumurile publice rămâne o mare o problemă
Cu soacra la munte
Horoscop
Trenuleţul lui Băsescu
Coşmarul lui Ţâbu
Din cioban la stână, demnitar local la primărie
Aproape 300 de persoane şi-au cerut salariile în stradă
Focuri de armă şi urmărire ca în filme la Ştefăneşti
Ziua contabilului la Botoşani
Biciclist omorât de băutură
Catedre neocupate pentru că nu sunt atractive
Medicii nu se simt atraşi de funcţia de director medical la CAS
Este lege, dar nu sunt bani!
Directori de spitale au temeri, Huţuleac îi linişteşte
Şef politic cu doar... 4 clase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă