Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19388
De la 07 Ianuarie 2003
122905037
Editorial

Liberalii pregătesc o ticăloşie de zile mari

  • Ioan Rotundu
  • 3 January 2021, 16:00
Încă de la sfârşitul anului trecut circula prin mediul politici liberal scenariul că PNL va face alianţă cu Pro România Botoşani, adică cu Mihaela Huncă, cea care a politizat în stil socialist învăţământul botoşănean şi a pus directori de instituţii şcolare doar profesori din categoria analfabeţilor funcţionali. Alianţa ar avea drept scop crearea unei noi majorităţi politice în CLM şi CJ Botoşani cu scopul de sabota activitatea primarului PSD Cosmin Andrei şi a preşedintelui CJ, socialista Doina Federovici.
Matematic, da, se poate realiza o astfel de majoritate politică numai că o alianţă cu cei din Pro România – ALDE ar compromite actuala guvernare PNL – USR care în campania alegerilor locale şi parlamentare au declarat PSD-ul şi Pro România – ALDE partidele care prin guvernările lor au creat mecanisme juridice şi administrative menite să-i apere pe corupţi şi pe infractori şi să-i ţină la distanţă de funcţiile publice pe cei competenţi şi cinstiţi.
Cum va explica deputatul USR de Botoşani, inginerul Andrei Drancă, o alianţă cu cel mai înverşunat duşman al USR – PLUS cum mereu a fost declarat partidul fondat de Victor Ponta, adică Pro România? Preşedintele PNL Costel Şoptică este îndeajuns de ticălos să facă o astfel de alianţă politică dar sper că URS – PLUS va avea puterea politică şi argumentele necesare să se opună unei astfel de alianţe.
Orice alianţă politică s-a realizat cu concesii de-o parte şi de alta. La Botoşani, impostoarea Mihaela Huncă este dispusă să-i trădeze pe cei din PSD cu care a făcut alianţă la conducerea Primăriei Botoşani şi a CJ şi să se alieze cu PNL. Iar preţul pe care PNL Botoşani ar urma să-l plătească ar fi readucerea Mihaelei Huncă pe postul de inspector general la IŞJ Botoşani, adică exact pe postul pe care a mai fost şi a reuşit o pesederizare totală a învăţământului botoşănean.
În PNL este pregătit de mai mulţi ani ca postul de inspector general să fie ocupat de istoricul prof.dr.Daniel Botezatu, un profesor cu no autoritate profesională incontestabilă şi cu o bogată experienţă în activitatea managerială. Numirea Adei Macovei pe postul de inspector general adj. s-a făcut anul trecut tocmai pentru a stopa politizarea sistemului de învăţământ începută de Mihaela Huncă şi continuată de cumătrul său, actualul inspector general Gabriel Hârtie.
Numai că Ada Macovei, după numirea în funcţie, a făcut cârdăşie cu Mihaela Huncă şi i-a îndeplinit acesteia dorinţa de a păstra în funcţia de director de şcoală pe protejaţii săi. Este şi cazul directorului de şcoală de la Călăraşi, Carmen Voiniciuc, o analfabetă funcţională pusă director de Mihaela Huncă şi păstrată pe post şi de Ada Macovei, deşi biata femeie habar nu are cum se deschide un laptop.
Mai este şi aspectul celălalt, al scopului acestei alianţe, acela de a boicota la vot proiectele iniţiate de primarul Cosmin Andrei şi preşedintele CJ Doina Federovici. O decizie la fel de ticăloasă ca şi alianţa preconizată. Dacă aceşti doi vor veni cu proiecte viabile şi necesare municipiului Botoşani şi judeţului, de ce să fie respinse la vot doar pentru că sunt iniţiative acelor doi socialişti?
Vreme de patru ani consilierii PSD: majoritari în CLM Botoşani, l-au boicotat pe primarul Cătălin Flutur, blocându-i proiectele, doar pentru că primarul era liberal. Acum liberalii vor să fie la fel de ticăloşi ca şi socialiştii.
Nu prin boicot la adresa aleşilor PSD va recâştiga PNL încrederea botoşănenilor, ci prin a-şi curăţa partidul de ticăloşi gen Costel Şoptică şi prin a sprijini orice proiect necesar dezvoltării judeţului, indiferent din curtea cărui partid a pornit iniţiativa. Fac apel public la deputatul USR Andrei Drancă să nu participe la înfăptuirea unor astfel de ticăloşii politice puse la cale prin culisele PNL, să le dezvăluie public dacă ia cunoştinţă şi să se dezică de ele. Am convingerea că botoşănenii ăi vor fi alături. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Misterul proaspetei soţii
Horoscopul săptămânii 28.12.2020 – 3.01.2021
Socialistul Trufin şi-a făcut în anul 2021 o intrare triumfală
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mesaj de mulţumire
Gaşca care a pus la cale ca peştele lui Nistor să fie bun de consum
Ioan Rotundu
A fost trimis acasă şi ultimul stâlp al culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Târguieli mediocre pentru funcţia de subprefect
Ioan Rotundu
„Regina Minciunii” s-a dat iar de gol că ne-a minţit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog