Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7599
De la 07 Ianuarie 2003
123090800
pnl
Editorial

Liberalii, dacă vor la guvernare, s-o facă fără Orban

  • Ioan Rotundu
  • 10 September 2019, 23:55
În ultima perioadă, preşedintele PNL Ludovic Organ parcă ar fi în solda PSD, dacă nu cumva a lua-o razna rău de tot. Declaraţiile sale publice din ultimele luni sunt total împotriva intereselor partidului şi nu fac altceva decât să dezamăgească grupuri importante de români care realizează că nici liberalii nu se arată a fi altfel decât social-democraţii.
Poate aşa s-ar explica o creştere importantă în sondaje a USR, partid ajuns pe locul doi în preferinţa electoratului român şi nu prea departe de PNL care ocupă primul loc. Românii dezamăgiţi de liberali îşi îndreaptă atenţia către USR, singurul partid care în momentul de faţă a demonstrat că nu are în ideologia sa nimic din otrăvurile socialiştilor şi nici din mentalitatea clasei politice postdecembriste despre care Viorel Cataramă, la Congresul PDL de la Botoşani, a afirma că este formată din socialiştii urmaşi ai comuniştilor lui Ceauşescu, ei fiind prezenţi atât la guvernare cât şi în partidele de opoziţie.
Numai că şi la USR se observă o serie de divergenţe faţă de poziţiile pe care se situează partidul condus de Dacian Cioloş. Dacă USR şi PLUS nu-şi vor armoniza opiniile şi programul de guvernare, vor produce în rândul românilor o mare dezamăgire, un gust amar că şi ultima speranţă de salvare a României s-a spulberat înainte de a întreprinde ceva.
Revenind la Ludovic Orban, putem lua în discuţie şi comenta cel puţin patru demersuri politice ale sale care au bulversat electoratul liberal. Ultimul, şi cel mai dezastruos demers politic pentru PNL este proiectul de lege depus la Parlament pentru ca ziua de sâmbătă să devină lucrătoare. În timp ce Occidentul se pregăteşte să declare zi liberă şi ziua de vineri, iată că, la români, liberalii vor o zi lucrătoare în plus.
Iniţiativa legislativă prevede că ziua devine lucrătoare la decizia patronului cu angajaţii. Este limpede că având legea de partea sa patronul se va folosi de ea din plin. De frica de a nu-şi pierde locul de muncă, angajatul va accepta să lucreze. Ştiţi unde-i chichirezul acestei legi şi cine va beneficia de el? Patronul ieste în câştig. În momentul de faţă, dacă angajaţii vin sâmbăta sau duminica la lucru sunt plătiţi dublu. Ziua de sâmbătă devenind zi lucrătoare, plata muncii se va face normal, adică fără alte sporuri.
Dacă această lege va ajunge să fie adoptată de Parlament, şi este posibil ca PSD-ul să urgenteze adoptarea legii pentru că este în avantajul lor politic, atunci se creează o mare ruptură între angajaţii bugetari şi cei din mediul privat, pentru că bugetarii nu sunt vizaţi de lege, adică vor fi liberi sâmbăta ca şi până acum. Practic, liberalii, cu această lege, lovesc în propriul electorat pentru că voturile le vin de la cei din mediul privat şi nu de la bugetari.
O altă trăsnaie, demnă de copii spun lucruri trăsnite, este insistenţa lui Orban de a fi impozitaţi IT-iştii. Adică cei care aduc anulat la bugetul ţării peste 6 miliarde euro, fără la Guvernul să cheltuiască vreun bănuţ. Orban loveşte în cei care asigură 6% din PIB şi care, prin gândire, sun liberali.
Ce nu poate înţelege Orban este că această categorie de super-specialişti în domeniul lor sunt în majoritate angajaţi ai multinaţionalelor şi companiilor străine de profil. Majoritatea lor lucrează de acasă, din faşa calculatorului. Dacă PNL va reuşi să impună prin lege impozitarea veniturilor lor prin anularea actualelor facilităţi de care se bucură, vor pleca cu toţii din ţară iar bugetul ţării va pierde la venituri sume imense. Oare nu-i nicio mine luminată prin PNL să-i deschidă mintea lui Orban şi să-l reducă la tăcere?
USR a propus ca salarul minim brut pe economie să nu mai fie impozitat. În momentul de faţă, dintr-un salariu minim brut de 2.000 lei, angajatul pleacă acasă cu 1.160 lei, 840 lei fiind impozite şi taxe care, procentual, se ridică la 42%, cel mai mare procent din UE. Orban a declarat că nu este de acord cu anularea acestui impozit. Din nou loveşte în cei care muncesc în mediul privat şi care urăsc PSD-ul, motiv pentru aceştia să-şi îndrepte atenţia către USR.
Un al patrulea motiv pentru care românii se depărtează de liberali este apropierea PNL de Pro România lui Victor Ponta pentru o viitoare guvernare. Se ştie că Ponta este un fariseu politic extrem de periculos iar cât a fost premier a protejat corupţia din toate puterile sale. Dacă în viitoarea guvernare, în condiţiile în care actuala opoziţie va câştiga alegerile, va fi cooptat partidul lui Victor Ponta, atunci vom retrăi vremurile când ţara era guvernată de Convenţia Democrată. Poate vă mai amintiţi câte şicane a făcut Partidul Democrat Guvernelor CDR. Miniştrii Traian Băsescu şi Radu Berceanu boicotau orice decizie adoptată de Guvernul Ciorbea, apoi Radu Vasile iar când premier a fost desemnat Mugur Isărescu, Radu Berceanu îl sfida pur şi simplu. Partidul lui Victor Ponta, socialist până în vârful părului, va boicota din interior o guvernare de dreapta. Iată de ce majoritatea electoratului liberal nici nu vrea să audă de o viitoare guvernare a PNL-ului alături de Victor Ponta. Şi au dreptate!
Până la alegerile locale mai avem 9 luni de zile iar până la cele parlamentare un an şi 2 luni. Dacă în tot acest timp Ludovic Orban va continua să debiteze public inepţii politice, PNL va fi depăşit de USR în preferinţele electoratului. Ceea ce n-ar fi rău! Singura soluţie a liberalilor este să-l trimită pe Orban la plimbare, adică să-l înlăture de la preşedinţia partidului şi să-i închidă gura până după aceste două rânduri de alegeri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 9 – 15.09.2019.98.2019
Bancul săptămânii: Traian Băsescu şi Coca-Cola
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Lumea lu Rotundu : Turcanenii
Românii primesc bonus de la PSD 10 ani închisoare dacă rostesc adevărul
Ioan Roundu
Costele, dacă tăceai, filozof rămâneai!
Ioan Roundu
Anunț cu privire la reluarea curselor de transport în comun in satul Cătămarești-Deal
Fostul primar Pitorac a depus plângere penală împotriva actualului Dan Oloeru
Ioan Roundu
Consilierul judeţean PSD Todică s-a plâns cumătrului Târzioru
Ioan Rotundu
Cum beţivanul drumar Todică l-a dărâmat pe şeful Poliţiei Săveni
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu - Emisiunea din 13.09.2019
Dacă mâine ar suna din nou Alexandra la 112, situația s-ar putea repeta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog