Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2005
De la 07 Ianuarie 2003
106073990
Editorial

Lipseşte un cap limpede

  • Ioan Rotundu
  • 16 January 2012, 23:00
Protestele din stradă n-au nici cap, nici coadă. Fiecare cere ce-i lipseşte lui din viaţă sau de acasă, iar cu toţii repetă papagaliceşte lozincile lansate de activiştii USL.
Practic, aceste proteste nu vor avea o finalitate pentru că noi, românii, suntem atât de dezbinaţi că nu ne unim nici când interesul ne este comun. Două aspecte trebuie analizate pe seama acestor proteste. Primul ar fi faptul că revendicările privind creşterea salariilor, a pensiilor sau a ajutoarelor sociale n-au cum să fie împlinite. Actualul Guvern nu va putea accepta aceste revendicări pentru că am destabiliza ţara economic iar criza economică n-a trecut şi s-ar putea să devină mai amplă.
Schimbarea preşedintelui Băsescu şi căderea Guvernului Boc nu poate aduce la putere decât USL-ul. Iar liderii USL nu mai pomenesc, ca promisiuni electorale, majorări salariale, de pensii şi alte avantaje pentru că mai au bruma de luciditate şi bunul simţ să recunoască imposibilitatea împlinirii lor.
Şi arunci se naşte întrebarea firească de ce vrea USL-ul la putere? Pentru că numai aşa pot scăpa de datoriile imense acumulate în campaniile electorate anterioare. Nu vin să ne facă nouă viaţa mai bună, ci să-şi asigure lor liniştea financiară după care tânjesc de aproape opt ani. Şi iată că avem al doilea aspect.
Dar drama cea mare este că revoltele, chiar şi paşnice, au alarmat investitorii străini, au alarmat instituţiile financiare internaţionale care au afaceri în România, au pus în alertă organismele financiare precum FMI, Banca Mondială, Banca Europeană etc.
Continuarea lor numai pentru a se produce o schimbare de putere forţată şi nu girată legislativ, va genera şi dezechilibre economice interne pe care le vom suporta cu toţii. Devalorizarea leului, creşterea inflaţiei, retragerea investitorilor străini şi deci pierderi de locuri de muncă sunt numai câteva consecinţe dezastruoase.
În stradă au ieşit bugetarii, pensionarii şi bugetarii a căror locuri de muncă s-au desfiinţat, Aceştia sunt nemulţumiţii zilei. Vor cu forţa ca restul românilor să muncească pentru ei. Iar politicul, adică cei din USL, se folosesc de această masă umană de manevră pentru a o dirija în sprijinul lor de a reveni la putere.
Cei ieşiţi în stradă nu reprezintă majoritatea. Cei mulţi muncesc şi privesc cu îngrijorare la ce se întâmplă în stradă pentru că ei ştiu că vor fi primii care vor suporta povara unui dezechilibru economic determinat de interesul politic.
Prea puţin mă interesează că PDL-ul şi acoliţii lor vor pierde puterea. Dar mă interesează cine sunt cei care o vor prelua. Iar USL-ul nu este varianta cea mai fericită. Dar nici nu avem alta. Şi dacă nu avem o altă variantă, de ce provocăm instabilitate în ţară?
Pentru că ne lipseşte un cap limpede care să ne deschidă ochii şi să ne conducă cu luciditate. România nu mai are independenţă economică, globalizarea fiind generalizată. Orice se întâmplă în lume ne afectează şi pe noi.
Un război în Golf provocat de Iran sau Siria ne va paraliza economia pentru că preţurile la combustibil nu vor mai putea fi controlate. În loc să ne pregătim pentru un astfel de scenariu, noi ne distrugem şi bruma de stabilitate economică ce-o avem câştigată cu eforturi supraomeneşti.
Ştiţi ce cred eu? Din toată această luptă vor câştiga Dan Diaconescu, UDMR-ul care va profita de instabilitatea politică, alţi profitori ce se numesc revoluţionari şi mai puţin USL-ul. Priviţi la Ponta şi Antonescu cât sunt de jalnici şi neajutoraţi. Scopul lor este răsturnarea lui Băsescu şi Boc ca să acceadă la putere şi nu îmbunătăţirea vieţii noastre. Credeţi ce vreţi, dar aşa se va întâmpla.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
CJE Botoșani a participat la Adunarea Generală a CNE
Bancul zilei: Promptitudine
Reţeta zilei: Vişinată
Caricatura zilei
De ce mulţi români regretă comunismul
Situaţia economică s-ar putea deteriora iar România ar putea fi depunctată
Ce fel de protestatari am văzut duminică seara
De ce dorim demisia preşedintelui. Noi, Crin Antonescu
Poliţiştii ameninţă cu proteste, dacă Traian Igas nu le rezolvă revendicările în această sîptămână
Ministrul Igas nu intelege nimic din ce se intampla!
Am cerut şefilor de arme din MAI o mai mare fermitate în decizia de a gestiona evenimentele.
nNu putem lăsa ca un număr restrâns de oameni să bulverseze activitatea la nivel naţional
Deputatul Nicolae Jolta a trecut de la PNL la PDL
Pare să se fi atins limita toleranţei la schimbare
Consilierilor USL li se pregăteşte un proces răsunător
Botoşaniul a stins lumina de sărbătoare
Condamnă actele de vandalism
Botoşani: A doua zi de proteste, puternic politizate
Primul stagiu de KAPAP – KRAV MAGA in Botosani
Ţiprigan condamnă violenţa protestelor
Biletele pentru staţiuni se acordă după noi criterii
Una oferă Educaţia, alta cer elevii
„Săracii” protestatari din Botoşani!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă