Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3493
De la 07 Ianuarie 2003
123137233
pnl
Editorial

Loază politică, un pic de respect pentru adevăr poţi să ai?

  • 15 June 2018, 23:00
Deputatul PSD Răzvan Rotaru iar ne-a pricopsit cu un comunicat prin care acuză USR că se foloseşte de performanţele sportivilor români pentru a acuza PSD-ul.
Este un comunicat cu afirmaţii generale, fără a fi ilustrat măcar cu un singur exemplu din care să rezulte ce sportiv a fost folosit ca armă de atac asupra PSD-ului. Comunicatul este aidoma celor din perioada PCR când trebuia felicitată familia Ceauşescu de ziua ei sau PR- ul cu prilejul diferitor evenimente. Textul felicitării era un învârtit în jurul cozii fără a se spune ceva concret Rotaru n-a prins acele vremuri la vârsta maturităţii, n-a asimilat o cultură generală cât să-i permită să susţină un discurs public în faţa asistaţilor sociali dar a învăţat repede cum să se folosească de propagandiştii PSD-ului care-i construiesc comunicatele.
În ce priveşte folosirea sportivilor de către politicieni pentru a se face plăcuţi românilor, loaza de Rotaru se afla sâmbătă în Piaţa Victoriei din Bucureşti când liderii PSD-ului, în frunte cu infractorul Liviu Dragnea, au rostit cu emfază numele Simonei Halep de parcă datorită lor campioana mondială în tenis a câştigat marele trofeu de la Paris.
Ipocrizia liderilor PSD a ieşit la iveală luni, când Gabriela Firea, ca primar general al Capitalei a decis ca Simona să-şi prezinte trofeul pe scările Arenei Naţionale pe motiv că nu s-au făcut demersuri în timp oportun pentru obţinerea aprobărilor necesare.
Abia când USR-iştii şi PNL-iştii au provocat un scandal public justificat, Gabriela firea a decis ca festivitatea să se ţină în interiorul Arenelor. De ce extaz şi apoi repulsie faţă de Simona? Pentru că această fată nu s-a linguşit niciodată pe lângă politicieni şi instituţiile statului iar când i-a venit bine i-a obrăzat aşa cum a făcut şi cu Victor Ponta pe când era premier şi se folosea de numele ei. I-a replicat atunci Simona că succesele ei sunt rodul muncii sale şi nu ale PSD. Aseară, la conferinţa de presă ţinută în salonul de protocol din aeroportul Otopeni, Simona a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o cu fapta şi vorba dar nicio mulţumire politicienilor şi liderilor PSD care, la mitingul lor de sâmbătă i-au folosit din plin numele.
Cui să mulţumească Simona? Unui premier analfabet, unui preşedinte de partid infractor, unor politicieni penali care-şi protejează hoţiile modificând codurile penale? Astfel de semnale transmise de Simona clasei politice şi Guvernului n-au cum să fie înţelese de loaza politică Răzvan Rotaru. Capacitatea sa de interlop experimentat nu-i permite să înţeleagă realităţile vieţii şi care este valoarea socială a adevărului.
„…PSD a arătat în ultimul an și jumătate, prin măsurile implementate de creștere a veniturilor populației și de scădere a taxelor, și de fiecare dată când a fost la guvernare s-a simțit creșterea nivelului de trai” – afirmă în comunicat loaza.
Jalnică gândire de politician şi gravă deformare a adevărului. În România 50% din populaţie trăieşte la limita sărăciei şi mai jos. Sunt copii care se culcă flămânzi, copii înfometaţi, mor bolnavii de cancer pentru că n-au medicamente, lipseşte vaccinul pentru nou născuţii iar Firrea şi Guvernul dirijează banii către biserici timp în care grădiniţele sunt insuficiente. Fug tinerii din ţară de atâta bine oferit de PSD iar Rotaru, cu buzunarul burduşit cu bani din munca noastră, cu mâncare la preţ redu la cantina Parlamentului, ne de clară pe toţi fericiţi ca el pentru a fi bine văzut în partid.
Infractorii, penalii, impostorii din ALDE – PSD, gruparea mafiotă care a cuprins ţara simt cum în aer pluteşte un mare pericol pentru ei. Docilul Dragnea a început să ţină discursuri ţipate, strânge din dinţi, spaima lui de puşcărie prinzând contur de la o zi la alta. Îi ameninţă pe procurori că de-l vor cerceta pentru actele de trădare comise cu parodia de premier Viorica Dăncilă în Israel, îi va trage la răspundere. Cum? Încă nu ne-a spus. Sunt ameninţaţi judecătorii care urmează să-l „premieze” pentru matrapazlâcurile comise în Teleorman pe când era baron local. Ameninţă NATO şi organismele Uniunii Europene, ameninţă pe toţi cei care-i stau în cale şi nu-l lasă să instaleze în România „dictatura Dragnea”.
Din tot acest peisaj dezastruos pentru ţară face parte, la scară micuţă, şi loaza politică Răzvan Rotaru care otrăveşte spaţiul public cu comunicate ce falsifică în mod grosolan adevărul.
Mai mulţi mi-au atras atenţia că prea-i dau importanţă de vreme ce el este doar un gândac în bucătăria PSD. O fi, dar eu scriu pentru cei din viitor ca să înţeleagă cine au fost „făuritorii societăţii” pe care au moştenit-o. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Derută vestimentară
Filosoful Mihai Șora explică, pentru prieteni, caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo
Ambasadorul Franței despre caricatura Charlie Hebdo:
Nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze / Orice s-ar putea gândi despre acest desen, libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale
Horoscop zilnic 15.06.2018
Catrenul săptămânii
De ce IJP continuă cercetările în dosarul fabricat de Stâncescu
„Statul paralel” a furat luminiţele mitingului lui Dragnea
Aventură în fieful reclamelor mincinoase
Cum judecătorul l-a jumulit de avere pe marinarul Neculai Bejuşcă
De ce a fost mituit Ciorbea cu pensia specială
Jubileul Şcolii Populare de Arte Botoşani la Lumea lu’ Rotundu
România, cele mai puternice scumpiri din UE
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.06.2018
Deputat Budăi, comunicatul unde-i?
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Scoala Populara de Arte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog