Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7633
De la 07 Ianuarie 2003
122867700
Editorial

Lovituri năucitoare

  • Ioan Rotundu
  • 15 January 2014, 23:00
Baronii centrali şi locali din USL nu pricep ce li se întâmplă şi de ce ei, care sunt la putere, sunt hăituiţi de Curtea Constituţională, de DNA şi de ambasadorii acreditaţi la Bucureşti. Obişnuiţi din perioada Guvernului Năstase ca ei să dea ordin procurorilor pe cine să ancheteze şpi judecătorilor cum să judece, iată că acum ei sunt cei anchetaţi şi judecaţi, iar procurorii şi judecătorii care în vremea lui Năstase îi salutau cu plecăciune acum îi încătuşează în văzul lumii.
Sfârşitul şi începutul de an nu le-a fost deloc prielnic baronilor centrali şi locali ai USL. Ziua intrată în istorie drept „marţea neagră” l dăduse speranţa că prin modificările aduse Codului penal nu vor mai fi hăituiţi de către cei de la DNA iar cei de la ANI nu-i vor mai vâna cu incompatibil âităţile. Scandalul care s-a iscat pe seama „marţii negre” a devenit unul internaţional iar efortul baronilor USL de a calma spiritele şi de a încerca să minimalizeze consecinţele modificărilor aduse Codului penal prin diversiunea că n-au fost suficient de expliciţi ce vor de fapt să facă n-a reuşit să-i păcălească pe americani, nemţi, olandezi şi nici pe cei din Uniunea Europeană.
Prins cu ocaua mică în ce priveşte apărarea şi consolidarea statului de drept în România, premierul Ponta a dat bir cu fugiţii din ţară când a venit Victoria Nuland să-l întrebe de ce nu-şi respectă promisiunile făcute vicepreşedintelui SUA Joe Biden.
Dar anul 2014 n-a început prost numai pentru Ponta ci pentru toţi baronii. Legea descentralizării, darul vicepremierului Liviu Dragnea pentru baronii locali a fost declarată neconstituţională de către toţi judecătorii Curţii Constituţionale. Mare le-a fost mirarea celor din USL când au constatat că cei patru judecători numiţi de ei şi cel al UDMR au votat împotriva intereselor lor. Şi mai mare le-a fost mirarea când ieri, aceeaşi judecători de la Curtea Constituţională, şi tot în unanimitate, au spulberat şi ultima speranţă a baronilor USL declarând neconstituţionale toate modificările aduse Codului penal în „marţea neagră”
Şi lovitura de ieri a venit imediat după o alta suportată chiar de premierul Ponta. Sunat de chiar şeful european al socialiştilor, neamţul Martin Schultz, preşedintele Uniunii Europene, Ponta a fost forţat să-şi ceară scuze faţă de un alt socialist neamţ, pe nume Alby Brock, care ceruse public amprentarea românilor intraţi pe teritoriul Germaniei.
Ponta s-a dat cocoş şi l-a făcut pe acest Brock fascist şi cum i-a mai venit la gură. L-a umilit şeful său socialist Schultz, punându-l să-şi ceară scuze în văzul întregii Europe iar Ponta s-a făcut mieluşel şi şi-a retractat nevolnic afirmaţiile.
Dar ce a pus capac la toate aceste umilinţe suportate de baronii centrali şi locali ai PSD s-a întâmplat tot ieri. Unul dintre cei mai respectaţi baroni locali pentru modul în care şi-a consolidat puterea pe domeniul ce-l stăpâneşte a fost umflat de procurorii DNA în văzul străzii, băgat în maşina Poliţiei şi dus să dea cu subsemnatul. Cine ar fi crezut vreodată că Nicuşor Constantinescu, baronul PSD aflat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa de trei mandate, va fi umilit în aşa gal şi ridicat de procurori ca pe un ultim borfaş.
Ce s-a întâmplat ieri la Constanţa i-a revoltat pe toţi baronii din USL. Pentru ce au mai muncit ei să preia puterea în ţara asta de vreme ce nu sunt apăraţi de „abuzurile” procurorilor DNA? Nicuşor Constantinescu a fost umilit public şi ştirbindu-i-se onoarea de baron pentru un mărunţiş de cinci milioane de euro care, se zice, i-ar fi cheltuit în favoarea unor baronaşi mai micuţi. Aşa o sumă sunt doar bani de buzunar, de-o ieşire într-o vacanţă exotică, de aventură cu amanta prin munţii Alpi sau Monaco ori Coasta de Azur.
Privite aşa lucrurile, baronii locali au dreptate. Obişnuiţi să mânuiască în favoarea lor zeci şi sute de milioane de euro, ei nu pot concepe să fie umiliţi public pentru o nimica toată de cinci milioane de euro.
Peste toate aceste neplăceri pluteşte imaginea înspăimântătoare a lui Adrian Năstase scos cu cătuşe la mâini din sediul de Poliţie şi dus la închisoare, o imagine greu de crezut pentru cei din PSD că ar fi putut deveni vreodată aievea
Părăsind nota ironică a evenimentelor ce le frac zile negre baronilor ai USL, cursul ultimilor evenimente arată că în România cel puţin trei instituţii ale statului nu se mai tem de politicieni: CCR, DNA şi ANI. Sunt instituţiile cele mai urâte de actuala putere şi dacă n-ar fi opoziţia atât de înverşunată a ambasadorilor străini de a apăra statul de drept în România, aceste instituţii ar fi desfiinţate şi mâine.
După cum au judecat magistraţii Curţii Constituţionale în dosarul cu Legea descentralizării şi în dosarul cu modificările aduse Codului penal, votul lor de neconstituţionalitate fiind unanim, Guvernul Ponta şi USL-ul va avea mari probleme în viitorul apropiat, mai ales în ce priveşte alegerile eurparlamentare şi prezidenţiale. Nu mai au nicio garanţie că pot adopta vreo lege care să-i favorizeze, de vreme ce la CCR judecătorii puşi de ei au votat împotriva lor şi în apărarea Constituţiei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Congresul femeilor
Horoscopul zilei
Imagini de la ridicarea lui Nicuşor Constantinescu de către procurorii DNA
Traian Băsescu, la întâlnirea anuală cu ambasadorii
„Eminescu – Luceafărul, eu – o mică stea”
Poetul Andrei Dósa refuză premiul ICR: donaţi banii lui Hruşcă, fanfarelor, căluşarilor
Mihai Eminescu despre Basarabia: Cu un cuvânt, de la Rusia nu primim nimic
George Osborne somează UE să se reformeze, dacă vrea ca Marea Britanie să rămână în blocul comunitar
Directorul TVR Stelian Tănase cere ministrului Finanţelor majorare a taxei TV
Noi dezvăluiri despre programul de spionaj al NSA
Banca Mondială: Creşterea economică a României va fi de 2,5% în acest an
Preşedintele CJ Constanţa este urmărit penal pentru 6 infracţiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice
prejudiciu: peste 5 milioane euro
Nicuşor Constantinescu, la ieşirea de la DNA: Am fost tratat ca un animal. DNA este o polţtie politică
Curtea Constituţională a decis că modificările aduse Codului penal în "marţea neagră" sunt neconsţitutionale - unanimitate
Alegerile europarlamentare, simultan cu referendumul pentru modificarea Constituţiei
avantaje, riscuri şi costuri * exemple din alte ţări si observaţiile OSCE
Botoşani/Frumuşica: Cum un poliţist şi un procuror au măsluit o anchetă
Ioan Rotundu
Procurorii fac ce vor în România, nu contează ca e USL la guvernare. Ar trebui desfiinţat DNA
Cum sunt scoşi profesioniştii integri din Fisc şi Garda Financiară
Care sunt şefii de Consilii Judeţene urmăriţi penal sau judecaţi pentru corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog