Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21581
De la 07 Ianuarie 2003
93636501
Editorial

Lunga vară fierbinte va fi rece politic

  • Ioan Rotundu
  • 28 June 2013, 23:00
În prima parte a anului am avut parte de ploi din belşug, graţie bunătăţii cu care Dumnezeu a considerat să-i copleşească pe români. Însă pentru lunile iulie şi august meteorologii anunţă vremuri de caniculă şi uscăciune.
Dacă în prima parte a anului Dumnezeu ne-a dat, în a doua vrea să vadă cum ştim noi să ne băgăm în traistă. Adică cum vom munci în agricultură ca să ne salvăm recoltele de secetă.
Prea semănăm noi la comportament cu vaca cea bună de lapte, care dă cu copita şi varsă găleata ce tocmai a umplut-o. Dacă recolta de la toamnă depinde de modul în care noi vom şti să gestionăm seceta anunţată peste vară, de linişte politică ne putem bucura şi petrece concedii plăcute numai dacă politicienii noştri nu vor să reediteze scenariul de anul trecut, când şi-au dorit să scape de Băsescu şi n-au reuşit.
După cum stau lucrurile în momentul de faţă, se pare că politicienii nu mai vor să înfierbânte iarăşi spiritele la concurenţă cu canicula de afară. Au fost ceva încercări de fierbinţeală dar le-a pus premierul Ponta comprese cu gheaţă şi i-a liniştit. Liviu Dragnea, specializat anul trecut în fraudarea de referendumuri, a anunţat că prin luna septembrie va avea loc mult doritul referendum de revizir5e a Constituţiei. Demagogul deputat PSD Eugen Nicolicea gângurea la Tv B1 că se caută soluţii de a se ocoli referendumul şi a se legaliza revizuirea Constituţiei. Ieri, premierul Ponta a anunţa pe o televiziune naţională că referendumul se amână vreme de un an, cât a decis Curtea de Conturi, că doar n-au intrat zilele în sac.
Când am afirmat că preşedintele Băsescu abătiut palma cu Ponta pentru o viitoare combinaţie politică de guvernare şi că revizuirea Constituţiei este doar o jucărie dată de PSD lui Crin Antonescu s-o morsoace înainte de a adormi, au fost comentatori care mi-au spus că fabulez. Ieri, chiar Victor Ponta, mi-a întărit spusele, amânând referendumul cu un an.
Aşa stând lucrurile, nici preşedintele Băsescu nu va mai iniţia vreun referendum. El doar a şarjat ca replică şi ameninţare la adresa parlamentarilor USL că dacă forţează nota cu revizuirea Constituţiei, atunci îi va forţa la un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.
Pentru că părţile beligerante „pupat piaţa Constituţiei”, lunga vară nu va mai fi şi fierbinte din punct de vedere politic. Parlamentari, guvernanţi, preşedinte de ţară, consilieri prezidenţiali vor avea parte de o vacanţă liniştită. Neliniştit va fi poporul, care va trebui să se lupte cu vara fierbinte, dacă va dori să aibă păpică la iarnă.
Iar de luptat cu seceta nu prea mai au cu ce. Reţelele de irigaţie realizate sub Ceauşescu au dispărut la fier vechi, după ce mai întâi au fost pe post de furnale pe la blocuri. Cu găleata nu poţi iriga milioanele de hectare. Singura nădejde şi speranţă de salvare, poate fi în preoţi şi slujbele lor. Dar cum şi preoţii s-au umplut de păcate, s-ar putea ca Dumnezeu să nu-i mai asculte şi să ne pedepsească pe toţi, de-a valma, cu sau fără sutană.
Iar noi, cei de la Jurnalul, pentru că vara se anunţă fierbinte doar din punct de vedere meteo, de luni plecăm în vacanţă, urmând să ne reîntâlnim undeva prin luna august. Dacă vor apărea evenimente demne de luat în seamă, ele vor fi comentate pe Blogul lu’ Rotundu. Să ne întâlnim sănătoşi şi cu forţe proaspete!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Raţionamentul blondei
Italia: Un episcop a fost arestat
Prima ţară din lume care legalizează naşterea unui copil cu trei părinţi
Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă şi de la pierderi a trecut pe profit
Kazahstan propune să livreze gaze României
Accidentul din Muntenegru: Viteza autocarului era de 80 de km/h
Accidentul din Muntenegru: Viteza autocarului era de 80 de km/h
Alune americane
28 iunie – cea mai neagră zi din istoria Bucovinei şi Basarabiei
Vasile Tărâţeanu
28 iunie – ziua tragediei naţionale româneşti
Comunicat de presă Modern Calor Botoşani
Botoşani: Cartea „alb㔠a administraţiei Portariuc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă