Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2052
De la 07 Ianuarie 2003
85189708
Editorial

Lupta din PNL poate sfârşi prost pentru Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 19 November 2006, 23:00
Lucrurile în PNL se precipită. Ba aş putea spune că, prin demisia din funcţiile deţinute în conducerea partidului, gruparea Flutur i-a dat şah liderului Tăriceanu, iar acesta nu prea are pe unde se retrage. Demisia celor din gruparea Flutur are un scop bine definit. Golul lăsat în Biroul Permanent şi Comitetul executiv al PNL nu mai permite conducerii rămase să poată lua decizii statutare. Aşadar, Tăriceanu se vede pus în situaţia de a convoca un Congres extraordinar, ceea ce-şi doresc şi susţinătorii lui Stolojan. Din declaraţiile de sâmbătă s-a putut înţelege clar că în cazul în care Stolojan şi susţinătorii săi vor pierde lupta, ei vor fi bineveniţi în PD. Probabil aceasta le este şi garanţia primită de la preşedintele Băsescu.
Dar să revenim asupra situaţiei din PNL Botoşani. Dacă preşedintele Ţâbuleac a trecut deschis de partea lui Stolojan, fiind susţinut de primarul Flutur şi alţi membri de bază, din tot acest puzzle botoşănean şi liberal lipsesc două cărţi. Mă refer la Gheorghe Ciubotaru, vicepreşedinte la Agenţia Naţională de Protecţia Consumatorului, funcţie cu rang de subsecretar de stat şi la Cornel Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie a Agenţiei Naţionale de Piscicultură şi cum s-o mai fi numind ea. Aceste două personaje nu şi-au exprimat alegerea, adică spre a cui tabără trag. După cum le sunt reacţiile, este lesne de înţeles că-l urmează pe Tăriceanu. Urmându-l pe Tăriceanu, nu riscă nimic. Nici politic, nici ca funcţii ocupate. Dacă Stolojan câştigă partida şi revine în PNL, ei vor fi tot ce sunt. Dacă, însă, susţinătorii lui Stolojan au pierdut partida, Ciubotaru şi Popescu se pot considera fericiţi.
La Botoşani, Ţâbuleac şi gruparea sa vor pierde controlul asupra partidului, lăsând drumul liber intereselor de putere ce-i mână de ani de zile pe Popescu şi Ciubotaru. Acestor doi să adăugăm şi numele deputatului Liviu Câmpanu, care, deocamdată, stă la cotitură. Dacă Ţâbuleac şi alţi lideri liberali riscă să piardă, la Botoşani, controlul asupra partidului, consecinţele pot fi total neplăcute pentru comunitatea locală. În acest an, Botoşanii au beneficiat de fonduri guvernamentale în sume care riscă să nu poată fi cheltuite. Fondurile au fost atrase prin efortul unit al preşedintelui Ţâbuleac, prefectului Cristian Roman şi primarului Cătălin Flutur. Bineînţeles că rolul cel mai important l-a jucat ministrul Gheorghe Flutur, vărul primarului de Botoşani, care a făcut şi lobby-ul necesar.
În condiţiile în care Stolojan, ministrul Flutur şi ceilalţi aderenţi la Platforma-program vor pierde lupta cu Tăriceanu, chiar dacă unii dintre ei vor mai rămâne în PNL, deşi mă îndoiesc, nu vor mai avea influenţa de care se bucură acum. Altfel spus, Botoşanii nu se vor mai bucura de uşi deschise la miniştrii lui Tăriceanu, iar laptele şi mierea ce-a curs până acum sub formă de fonduri, vor deveni amintiri frumoase. Un astfel de deznodământ ar fi pentru noi un dezastru. Iată de ce îmi este teama cea mai mare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CCXI)
(Ioan Rortundu)
Mofturi de domnişoară
Românul şi Apropierea de LUMINIŢĂ
Cartofi călugăreşti
Horoscop
Afacerile lui Cristi Borcea s-au împotmolit la Botoşani
Comunicat de presă
Liceanul Pupeză, învingător peste patru judeţe
(Margareta NICHIFOR)
Abandonul şcolar este în creştere
Cheltuieli suportate de Ministerul Sănătăţii
Atelier nou la Grupul Şcolar Agricol Botoşani
„Mesajul meu antidrog”
Nu violenţa ne face mai puternici
Pâş, pâş şi-au luat zborul spre China
(Cârcotaşul)
Tinerii democraţi de la municipiu au echipă nouă
Ghiorghiţă şi Achiţei se visează în Parlamentul Europei
Vin fonduri europene pentru infrastructura din spitale
Huţuleac crede că 2007 Botoşanii vom fi asaltaţi de investitori
Democraţii râvnesc la controlul politic al CJ
Vosganian şi Câmpanu au descoperit că gândesc complementar
Ofertă avantajoasă
Mihail Sorbul se întoarce acasă
(Bianca ALBU)
Chiţcăitul lui Codreanu zgârie urechea lui Conţac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă