Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12042
De la 07 Ianuarie 2003
122872109
Editorial

Lupta lor îi piaza noastră rea

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2010, 23:00
Crin Antonescu l-a invitat pe Emil Boc la negocieri pentru deblocarea lucrărilor în Parlamentul României. Emil Boc l-a invitat, la rându-i, pe Crin Antonescu la aceleaşi negocieri. Apoi, Crin Antonescu i-a invitat la dialog pe liderii celorlalte partide, cu excepţia UNPR-ului, pe care nu-l consideră partid parlamentar. Liderul PSD, Victor Ponta, stă pitit după Adrian Năstase şi Ion Iliescu şi primeşte invitaţiile, neştiind ce să facă cu ele.
De vreo două săptămâni asistăm la o luptă putere-opoziţie, la invitaţii reciproce care de care mai politicoase şi curtenitoare, dar nici un lider politic nu onorează invitaţia primită pentru a se aşeza la masa negocierilor. Omul simplu, contribuabilul, românul împovărat de efectele crizei economice umblă năuc de cap, neştiind cum să mai facă faţă atâtor impozite şi taxe, atâtor scumpiri de preţuri, iernii care-i va goli buzunarele şi de bruma de parale pe care o mai are, preţul lunar la căldură fiind mai mare ca salarul minim pe economie sau pensia muritorului de rând.
În fond, lupta dintre putere şi opoziţie este o luptă a orgoliilor politice, a unor ambiţii partinice, o luptă făţarnic declarată ca fiind în interesul românilor când, de fapt, ea este în interesul politicienilor. Politicienii din opoziţie nu mai rabdă să privească la cei aflaţi la putere cum jumulesc la greu fondurile publice, cum se îmbuibă cu vile şi maşini luxoase. Ei vor la putere, jinduind la bucatele de pe masă şi se înfioară gândindu-se că peste vreun an sau doi vor trebui să se mulţumească doar cu firimiturile.
Cei de la putere, stăpâni pe situaţie, cu spatele asigurat de forţa penetrantă a preşedintelui Băsescu, dau cu tifla opoziţiei şi-şi văd în continuare de împărţirea bucatelor, înmulţite din când în când cu bani de la FMI sau Banca Europeană. Când constată vreo oprelişte, mai ales legislativă, cei de la putere schimbă legea după cum le sunt interesele, făcându-i pe cei din opoziţie să turbe de mânie.
În tot acest timp, la români criza economică se adânceşte, roade adânc în veniturile celor ce muncesc, generează sărăcie, drame sociale, foamete şi boli, sporind alarmant numărul deceselor.
În timp ce politicienii luptă pentru putere, noi luptăm să supravieţuim crizei economice. Ei duc lupta lor, noi şi pe-a lor şi pe-a noastră. Suportăm toate aceste nenorociri pentru că nu avem tăria să dăm cu politicienii de pământ, fie ei la putere sau în opoziţie, să-i cotonogim pe farisei şi să-i sprijinim pe cei care, cu sinceritate, ne sunt alături. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nevasta din dreapta volanului
Oferta PSD
Victor Slav si Anda Adam au sărbătorit patru ani de relaţie la Viena
Roxana Ciuhulescu face scoala de soferi de autobuz si camion
„Cartea de Aur a Eroilor din Flămânzi”
poate fi citită la sediul Primăriei şi „răsfoit㔠pe internet
Taxe şi impozite mai mici anul viitor la Primăria Botoşani
Locuitorii din cartierul Tulbureni au gaz metan
30 de botoşăneni au primit centrale termice de la municipalitate
Străzi mai iluminate în municipiul Botoşani
Nou înfiinţata Nova Apaserv Botoşani ne face e zilele amare
Încălzire prin panouri solare la Indagro şi Şcoala 9 Tulbureni
Chiar nu se găseşte leac pentru abuzurile celor de la HSR Botoşani?
Moaşte făcătoare de minuni la sărbătoarea Bisericii Vovidenia din municipiu
4 metode prin care Flutur ne poate scăpa de HSR
Legea Educaţiei a adus profesorilor multe necazuri şi confuzie
Inspectorul Siminiceanu a demonstrat conducerii IŞJ că are verticalitate
judecătorii l-au reparat onoarea, dar el a ales demnitatea
Judeţul Botoşani deţine locul şase pe ţară la elevii săraci
ciudat, dar judeţul Suceava are mai mulţi elevi săraci
Diplome de excelenţă pentru şcoli botoşănene vechi peste 100 de ani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog