Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21802
De la 07 Ianuarie 2003
120877415
Editorial

MRI, partidul lui Cioloş, între speranţă şi dezamăgire

  • Ioan Rotundu
  • 1 April 2018, 23:00
În sfârşit, Dacian Cioloş s-a decis să înregistreze la Tribunalul Bucureşti partidul derivat din Platforma 100 şi denumit „Mişcarea România Împreună”.
Partidul nu se consideră de stânga, de dreapta sau de centru ci o mişcare a românilor menită să scoată ţara din dezastrul economic şi social în care a aruncat-o PSD-ul, să reactiveze lupta împotriva corupţiei, luptă blocată în prezent de către penaliştii din Parlament, să elibereze justiţia de sub controlul politic în care a înregimentat-o cei doi penalişti de frunte ai ţării, Dragnea şi Tăriceanu, să stabilizeze fiscalitatea pentru ca oamenii de afaceri să-şi poată prognoza activitatea pe termen mediu şi lung, să decăpuşeze sistemul sanitar de firmele controlate de politicieni şi să stopeze scurgerile de fonduri către firmele fantomă, să redea încrederea românilor în sistemul de educaţie, să readucă România pe calea adevăratei democraţii şi a statului de drept şi s-o scoată din ghearele „democraţiei” pe care penalii lui Dragnea susţin că o apără de statul paralel, această aberaţie inventată de Dragnea pentru a-i putea manipula pe români după cum îi sunt interesele personale şi de grup.
Ce vrea să facă Dacian Cioloş nu este uşor de îndeplinit şi nu se poate realiza peste noapte. Dacă va ajunge la putere, şi sper să se întâmple în urma alegerilor din anul 2020, mai întâi va trebui ca toate instituţiile statului să fie depolitizate iar administraţia publică centrală şi locală să fie reformată din temelii.
Va fi o luptă pe viaţă şi pe moarte, poate chiar la propriu, pentru că social-democraţii nu se văr lăsa uşor înlăturaţi de la privilegiile puterii şi vor uza, inclusiv de forţă, pentru a se menţine pe poziţiile deja ocupate.
Dar până a ajunge la putere, mai întâi partidul lui Cioloş va trebui să câştige încrederea românilor, a acelei majorităţi covârşitoare care până în prezent n-a mers la vot pentru că n-au avut ce şi pe cine vota. În primele 48 de ore de la anunţarea faptului că s-au depus la Tribunalul Bucureşti actele de înscriere a partidului, peste 20 de mii de români şi-au anunţat înscrierea în noul partid. Este un început promiţător.
Dar ca să ajungă puternic, partidul are nevoie de o infrastructură până la nivel de unităţi administrative precum municipii, oraşe, comune. Important ca noul partid să capete încrederea românilor va fi modul în care se va constitui filialele judeţene şi cine le va conduce până la alegerile statutare. Sunt mulţi refulaţi de prin actualele partide care n-au încăput pe listele de candidaţi la alegerile locale şi parlamentare din 2016. Va apărea în curând un alt val de refulaţi din PSD, cei care nu vor mai fi desemnaţi candidaţi din varii motive.
Dacă toţi aceşti refulaţi, alţi impostori gata să profite de noul partid, trimişi ai PSD-ului ca să compromită partidul din faşă vor fi primiţi de Cioloş în partidul său, atunci aşteptările românilor se vor transforma într-o mare dezamăgire. Un astfel de risc există şi are un nivel ridicat. Românii vor un partid fără penali, impostori, şarlatani, profitori şi alţi compromişi în viaţa publică dar care au bani să-şi cumpere un loc pentru a accede la putere.
Un alt pericol, deloc de neglijat, planează asupra partidului lui Cioloş din partea Bisericii, Cât a fost premier, Cioloş n-a cumpărat bunăvoinţa preoţilor prin a le oferi bani de la bugetul ţării. PSD-ul este partidul care s-a înhăitat cu şarlatanii în sutană şi a rupt fonduri importante de la educaţie, sănătate şi a finanţat Biserica, mai corect spus afacerile mirene ale preoţilor: vile, case de vacanţă, autoturisme de lux. PSD-ul n-a permis niciunui guvern, Curţii de Conturi să verifice modul în care Biserica a folosit banii primiţi de la bugetul public.
Există posibilitatea ca şarlatanii în sutană să strângă rândurile şi să declanşeze le slujbele din biserică o campanie de denigrare a partidului lui Cioloş, aşa cum au făcut-o şi cu preşedintele Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale din 2015. Se va intensifica manipularea românilor cu spaima de Soros, de răul multinaţionalelor, de pericolul homosexualilor faţă de credinţă, de pericolul capitaliştilor care ne vor lua ţara, de Uniunea Europeană care ne vrea sclavii săi, astfel de ameninţări prinzând la electoratul PSD slab educat, ţinut în ignoranţă sau mituit cu pomeni electorale făcute din banii publici.
Boi susţine Mişcarea România Împreună cu mijloacele pe care le am la dispoziţie atâta timp cât nu voi constata că şi acest partid s-a prostituat politic, a acceptat în rândurile sale persoane compromise public prin activităţile anterioare. Poate că măcar de această dată românii nu vor trăi o nouă mare dezamăgire. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alin Mituță: Peste 16.000 de membri înscriși în Mişcarea România Împreună în primele 48 de ore
Vicepremierul Paul Stănescu: SPP va fi restructurat
Despăgubirea deţinuţilor va costa statul român între 370 şi 550 milioane de euro,
susțin sindicatele din Administrația Penitenciarelor
42 de mii de lei, bani donați de români pentru contestarea amenzilor aplicate protestatarilor împotriva legilor justiției
Cazul Skripal: Ministrul german de Externe vrea să reconstruiască încrederea cu Rusia,
după expulzările diplomaţilor
Horoscopul zilei de 2.04.2018
Bancul zilei: Nedunerure la radio Erevan
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii II Vocea Romaniei
Dinamica economiei: Târgul prodduselor tradiţionale
Ticăloşi şi în postul Paştelui
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă