Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4686
De la 07 Ianuarie 2003
106104777
Editorial

MRU, cheia prezidenţialelor de la anul

  • Ioan Rotundu
  • 7 November 2013, 23:00
În ultimele două-trei săptămâni am asistat la un spectacol ieftin dat de către PDL în privinţa desemnării candidatului la prezidenţiale. Am mai comentat pe seama faptului că fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, n-are nici cea mai mică şansă de a ajunge vreodată preşedintele României şi mi-am argumentat atunci opinia.
Păcat de Predoiu că s-a lăsat atras într-un spectacol de partid menit să de-a impresia de democraţie, dar care spectacol s-a desfăşurat fără spectatori, adică cu sala goală. Deplasările lui Predoiu pe la organizaţiile PDL din ţară nici pe departe n-au trezit ecoul necesar unui candidat ce aspiră la cea mai înaltă funcţie în stat.
Adunaţi în pripă în câte o sală de conferinţe pe la hoteluri sau chiar prin colţuri dosnice, puţinii membri PDL au fost solicitaţi să voteze candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României. Cum era şi firesc, Falcă de la Arad a fost pe post de iepuraş, pus de naşul său Băsescu să dea culoare acestei acţiuni. Fetiţa acea scoasă din anonimat nici măcar pe post de bufon regal n-a putut fi considerată. Era de anticipat din capul locului că Predoiu va fi cel desemnat, aşa că tot acest teatru de prost gust n-ar fi trebuit jucat de PDL, mai ales că şi aşa stă prost în faţa românilor.
Problema candidatului de dreapta la prezidenţiale s-a moşit la Cotroceni, iar acest candidat va fi Mihai Răzvan Ungureanu, zis MRU. El va fi cel susţinut de preşedintele Băsescu. Ieşirea în public a lui MRU, pe post de candidat la prezidenţialele de la anul, se va produce prin primăvara anului viitor. Până atunci, preşedintele Băsescu şi-a asumat greaua misiune de a eroda imaginea publică de care se mai bucură Victor Ponta.
Nu Crin Antonescu va fi adversarul demn de luat în seamă de MRU ci Victor Ponta care va fi candidatul PSD. După calculul lui Băsescu, în turul doi se va bate MRU cu Ponta. Pe Ponta trebuie să-l anihileze Băsescu, de unde asistăm aproape zilnic la atacuri reciproce între cei doi.
Adevărul este că sunt tot mai evidente semnalele din interiorul PSD cum că Crin Antonescu se află într-un declin de imagine şi într-o scădere periculoasă în sondaje ca să mai poată fi considerat candidatul USL. Apoi, sămânţa aruncată cu ceva timp în urmă de Băsescu în curtea PSD, cum că un partid aşa mare şi de primă importanţă pe eşichierul politic românesc n-are cum să nu aibă candidat propriu la prezidenţiale, pare să prin rod puternic.
Cert este că preşedintelui Băsescu i-ar conveni ca adversar lui MRU pe bufonul Ponta. O astfel de confruntare ar duce la compromiterea definitivă a lui Ponta nu numai în ochii românilor ci şi în plan extern. Să mai adăugăm un element foarte important, MRU se va bucura atât de sprijin din partea administraţiei SUA cât şi de la Bruxelles.
Acest sprijin extern este foarte important pentru un candidat la preşedinţia României, lucru de care ştie şi Ponta şi de aceea a încercat să-l convingă pe vicepreşedintele SUA, Joe Biden, să-l sprijine. Numai că Biden i-a dat de înţeles că aşa ceva nu este posibil câtă vreme Ponta nu a demonstrat respect pentru statul de drept, pentru independenţa justiţiei şi n-a demonstrat că n-are gânduri ascunse pentru o colaborare cu Moscova. Am convingerea că şi românii s-au mai deşteptat şi se vor dumeri şi mai mult în privinţa lui Ponta. Nu cred că avem nevoie de o nouă umilinţă în plan extern, ca să ne alegem preşedinte un plagiator, un mincinos şi un ipocrit apărător al corupţiei. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica bărbatului
Gastronomie: Ceapă roşie murată
Peste 140 de monede dacice extrem de rare au fost recuperate din Marea Britanie
unde ajunseseră în mod fraudulos
Tehnologia folosită în spaţiu, noua metodă de depistare a cancerului la sân
Premieră istorică. Torţa Jocurilor Olimpice de la Soci a fost trimisă în spaţiu
Şefa Parchetului din Gheorgheni, ridicata de DNA
Accizele la carburanţi vor fi majorate de Guvern cu 16-21%, din ianuarie
accizele vor creşte în 2014 cu aproape 5% peste cursul din 2012
Botoşani: Cine-i leagă pe cei din Primăria Botoşani
afaceri incredibile pe banii botoşănenilor girate de viceprimarul Cosmin Andrei
Până unde a mers ticăloşia celor din PSD
Ioan Rotundu
SOV neaqgă că i-ar fi dat bani lui Băsescu
Documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu sunt false
lipituri între diferite bucăţi, prezentate ca un întreg
Documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu sunt false
lipituri între diferite bucăţi, prezentate ca un întreg
Documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu sunt false
lipituri între diferite bucăţi, prezentate ca un întreg
Documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu sunt false
lipituri între diferite bucăţi, prezentate ca un întreg
Uvertura Mall - Filme în perioada 8 - 14 noiembrie 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă