Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
506
De la 07 Ianuarie 2003
103221414
Editorial

Machiavelismul socialist al lui Ciolacu

  • Ioan Rotundu
  • 23 May 2022, 19:55
Invocând faptul că ţările dezvoltate au impozit progresiv pe venit, preşedintele PSD Marcel Ciolacu vrea impozitarea salariilor mai mari cu cote mai marii decât cota unică de acum de 16%. Spune Ciolacu că nu se mai poate ca bugetul să fie susţinut de către cei care muncesc pe salarii mici, recunoscând astfel că impozitarea muncii în România este printre cele mai mari din Uniunea Europeană.
Practic, Ciolacu vrea să aplice principul socialist al doctrinei comuniste fondată de evreul Karl Marx şi protestantul neamţ Friedrich Engels, adică să se ia de la cei care au învăţat carte şi câştigă bine pentru a se da la cei slab educaţi sau deloc, asigurându-se astfel egalitarismul social atât de dragă socialiştilor impostori ş ipocriţi aflaţi la guvernare.
Este adevărat că în ţările dezvoltate impozitarea este progresivă dar veniturile sunt la nivelul la care acoperă traiul decent şi permite realizarea de economii. În acele ţări dezvoltate se colectează la bugetul naţional în jur de 40% din PIN pentru că economia se bazează pe producţie şi nu pe consum cum este în România, unde se colectează la buget doar 24% din PIB.
În ţările dezvoltate impozitarea muncii este în jurul a 20% şi nu la 50% cum este în România iar ajutoarele sociale se acordă în condiţii strict controlate de stat şi nu se fac pomeni electorale. În ţările la care Ciolacu face referire numărul bugetarilor nu reprezintă 50% din forţa totală de muncă aşa cum este la noi.
Nu la cei care muncesc pe bani puţini vrea Ciolacu să ia de la cei cu venituri mari, ci pentru plata celor peste 2 milioane de bugetari şi alte zeci de mii pe care intenţionează să le angajeze. Vrea bani pentru pensiile speciale, pentru pensiile parlamentarilor, ale primarilor şi celor din conducerea Consiliilor judeţene.
A mai afirmat Ciolacu că în România există 250 mii de firme care nu au niciun angajat şi ar vrea să-i oblige pe întreprinzători să angajeze cel puţin o persoană. Este vorba de meseriaşi şi profesiile liberale individuale care îşi asigură traiul din munca prestată. Dacă veniturile le-ar permite, şi-ar angaja singuri încă un salariat. A-i obliga să facă astfel de angajări îi va determina să renunţe la afacere ş să devină evazionişti sau şomeri în plată.
Prin impozitarea progresivă sunt urmăriţi de mai mult timp informaticienii care au şi cele mai mari salarii. Dar aceştia sunt elita intelectuală a ţări şi prin munca lor asigură anual un venit de 6% din PIB. Aceşti informaticieni lucrează pentru firme şi companii private, pentru multinaţionale şi dacă li se vor jefui veniturile, adică munca de înaltă calificare, vor pleca din ţară pentru că au unde şi chiar sunt rugaţi s-o facă pentru salarii mult mai mari ca în România.
De ce vrea Ciolacu să distrugă această sursă de venit? Pentru că el şi cei din PSD urăsc persoanele educate, ştiind că nu le pot manevra cum le este interesul politic. Miniştrii PSD-ului au nenorocit sistemul de învăţământ românesc de am ajuns coada Europei la nivelul educaţiei şi primii la numărul analfabeţilor funcţionali.
Sunt multe sursele care pot aduce bani mulţi la bugetul de stat. Contrabanda cu ţigări protejată chiar de guvernanţi prin poliţişti şi procurori se ridică anual la peste 2 miliarde de euro.
Firmele patronate de către clientela PSD şi PNL fac evaziune fiscală într-o veselie, după care declară firmele în insolvenţă şi faliment. Se estimează la vreo 10 miliarde de lei evaziunea fiscală prin aceste metode. Aici a contribuit şi preşedintele PNL Botoşani, Costel Şoptică cu peste 2 milioane de lei fără a păţi ceva, fiind protejat chiar de Fisc.
Câteva miliarde de euro stau nevalorificate de către Fisc de la cei obligaţi la plata acestor sume de către instanţele de judecată prin confiscări de bunuri. S-a înfiinţat chiar şi o agenţie specială pentru aşa ceva, dar despre aceasta nu se mai vorbeşte nimic, nici Ciolacu, pentru că sunt mulţi protejaţii PSD-ului care au de dat la stat milioane de euro.
Evaziunea fiscală este aproximată la 10% din PIB. Angajaţii Fiscului, mulţi sinecuri politice, sunt slab pregătiţi profesional şi nu ştiu să controleze cum au fost evidenţiate obligaţiile fiscale în condiţiile evidenţei contabile informatizate. Ei călăresc pe chioşcarul stradal, pe patronul magazinului de cartier, dar nu controlează competent marile companii, marii distribuitori de combustibil, marii importator şi exportatori etc.
Însă marea problemă rămâne colectarea obligaţiilor fiscale. În declaraţii sunt cuprinse sumele de plată la buget dar plata nu se mai face. Sunt exact firmele protejate politic care, după o neplată de milioane de lei, se declară în insolvenţă sau faliment, fără a fi trimişi patronii în judecată cum spune legea.
Cel puţin 500 mii de angajaţi pe seama bugetului de stat sunt plătiţi doar pentru că au protecţie politică. Incompetenţa, lipsa de atribuţiuni concrete de muncă sun t plătite din banii celor care muncesc. Pe aceştia nu-i vede Ciolacu. Dimpotrivă, vrea să-i înmulţească!
Dacă se va aplica impozitarea progresivă, nu vor fi mai mulţi bani la buget. Mai puţini, da! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 - 29.05.022
Bancul săptămânii: Asemănare involuţionistă
Minciunile comisarului de mediu Liliana Popovici au picioare scurte
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Alesul lui Dumnezeu
Jurnalul BTD - o publicaţie tot mai apreciată de către cititori
Ioan Rotundu
În lupta sa cu Garda de Mediu este implicată Masoneria
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu: Festivalul Floare albastră
Războiul din Ucraina. Tehnica de luptă
Stadiul lucrărilor la DN Botoşani – Ştefăneşti şi Tg. Frumos
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă