Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1320
De la 07 Ianuarie 2003
75072455
Editorial

Mai ticăloşi ca ticăloşii

  • Ioan Rotundu
  • 8 February 2011, 23:00
Preşedintele Traian Băsescu a intrat în conştiinţa românilor nu numai cu comportamentul său atipic ci şi cu unele expresii devenite celebre precum „iarna nu-i ca vara” sau „avem o clasă politică ticăloşită”. La ultima s-a etichetă pusă clasei noastre politice vreau să mă refer. Nu înainte de a face o altă referire, tot atât de importantă. Este vorba de premierul Emil Boc, despre care eu am scris c㠄a umilit umilinţa”, expresie pe care, apoi,.aAu preluat-o şi alţii.
Considerat portavocea lui Băsescu, vuvuzela acestuia, Boc a repetat papagaliceşte tot cfe rostea mentorul său politic. Şi cum, mentorul, aflat în multe cazuri în stare de mahmureală după nopţi de beţii crunte rostea şi tâmpenii, Boc le repeta cu emfază ca fiind lucruri extrem de inteligente şi pe care românii ar fi trebuit să le primească cu aplauze şi ovaţii îndelungate, aşa cum a văzut Boc că se întâmpla şi în „iepoca de aur” a Ceauşeştilor.
Dacă Boc a reuşit performanţa de a umili umilinţa, căci şi umi8linbţa are demnitatea sa, politicienii noştri au demonstrat ieri că sunt mai ticăloşi ca ticăloşii. Este vorba de votul dat de parlamentari cu privire la colegul lor, deputatul PDL Dan Păsat, privind cererea DNA bde a-l aresta. Colegii săi n-au fost de acord să fie arestat.
În ce constă ticăloşia ticăloşilor. În primul rând cei mai ticăloşi s-au dovedit a fi parlamentarii opoziţiei. De două ori ticăloşi. Prima dată că n-au dorit să voteze pe motiv ca să nu fie acuzaţi de colegii pedelişti că l-au apărat pe Păsat. A doua ticăloşie constă în faptul că ei ştiau că nevotând, nu se va întruni numărul de voturi necesar ca Păsat să poată fi arestat. Iar dintre parlamentarii opoziţiei Adrian Năstase s-a simţit cel mai bucuros. Şi cum să nu fie, când şi el s-a aflat într-o situaţie asemănătoare lui Păsat şi a fost salvat tot de colegi.
Ticăloşi au fost şi colegii de partid ai lui Păsat, care au declarat că vor vota pentru arestarea acestuia. Dar după ce s-au numărat voturile s-a constatat că au votat împotriva arestării. Iar ca ticăloşia lor să fie dusă până la capăt, liderii PDL au declarat că se simt jenaţi de cum au votat colegii lor. Atât de jenaţi că nu-şi încăpeau în piele de bucurie, o bucurie vizibilă chiar şi pentru cei cu multe dioptrii.
Din scenariul ticăloşilor n-a lipsit nici primul ticălos al ţării, preşedintele Băsescu. El a cerut pedeliştilor să voteze pentru arestarea lui Păsat. Numai că una i-a rostit gura şi altele i-au fost faptele. Adică, pe muţiş, a dat semnalul de a se vota împotrivă.
Din tabloul ticăloşilor n-a lipsit eroul principal. Dan Păsat, după ce a stat toată şedinţa scăldat în transpiraţia emoţiilor, din moment ce s-a comunicat oficial că nu i s-a aprobat arestarea, a bravat în faţa presei zicând că vrea ca procurorii să-i trimită dosarul la judecători, pentru că se siumte nevinovat. Ce curaj nemaipomenit., ci act de bravură?! Numai că actul său de curaj trebuie privit ca un act demn de ticăloşia ce-l caracterizează ca politician.
Dacă până ieri mai aveam îndoieli cu privire la clasa ticăloşită a politicienilor, în sensul că aveam credinţa de a fi printre ticăloşi şi politicieni oneşti, de ieri mi-am pierdut orice brumă de speranţă. Fie la putere, fie în opoziţie politicienii, in corpore, tot ticăloşi sunt. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


ICCJ a respins recursul poliţiştilor de frontieră de la Siret
Arestările de la frontiere sunt un semn bun
Acţiunile de la vămi se datorează unui plan întocmit de mine
S-a chiulit pe rupte de la ore în primul semestru
Pentru profesori anul 2011 semne rele are
A scăzut drastic numărul solicitanţilor de susţinere socială
Maidanezii de prisos arşi în crematoriul de la Protan
pe sume destul de costisitoare
Un chiulangiu de la Primărie s-a trezit poliţist local
Albă ca zăpada şi Shrek vin la Muzeul Judeţean
Botoşănenii sunt chemaţi astăzi la dezbaterea bugetului municipal pe 2011
CNN se bagă în seamă (mintind despre Romania)
Ce fac liderii politici când nu-i vede nimeni?
Al doilea conflict pe faţă în USL
Un spital din Baden-Baden va fi locul unde se va retrage Hosni Mubarak
Şef de tură la Vama Moraviţa - fost candidat PSD la primăria Nadlac- dat in urmărire generală
Deputaţii au respins solicitarea DNA de arestare a lui Dan Pasat (PDL)
Comisia de sănătate din Senat a aprobat coplata in sistemul de sănătate
În comparaţie cu regimul Băsescu, Uniunea Social Liberală este imaculată
Absenteismul ca rău - cazul Dan Pasat
Adrian Năstase despre votul in cazul Pasat
Mii de pachete de ţigări superioare confiscate de poliţiştii din Flămânzi
Caricatura zilei: Vedeniile lui Băsescu
Bancul zilei: Greşelile doctorului
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă