Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15051
De la 07 Ianuarie 2003
120810324
Editorial

Mai ticăloşi decât ticăloşii

  • 28 September 2015, 23:00
Guvernarea PSD prin premierul Victor Ponta a fost una marcată de la bun început de încercări pentru subminarea statului de drept ]n România şi subjugarea în interes politic de partid a libertăţilor democratice. În august 2012 am avut loc încercarea de lovitură de stat împotriva preşedintelui Traian Băsescu, încercare eşuată datorită reacţiei potrivnice venită din partea poporului. Au urmat alte două încercări de limitare a competenţelor justiţiei în scop de apărare a corupţilor intrare in istorie sub numele de „marţea neagră”. A fost încercarea cu Legea amnistiei şi graţierii şi o alta cu diminuarea competenţelor procurorilor DNA prin modificarea Codului de procedură penală în favoarea celor implicaţi în acte de corupţie şi în pericol de a fi reţinuţi şi arestaţi.
Iată că din nou social-democraţii încearcă să-şi apere colegii corupţi prin modificarea Codului de procedură penală şi a celui penal. Deputatul PSD Marius Mihalache, finul de cununie al lui Victor Ponta, a iniţiat un proiect de lege prin care propune ca pedepsele aplicate în penal de către instanţele de fond de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ă nu mai poată fi revizuite la instanţa de recurs formată din 5 judecători, adică să rămână definitive de la prima instanţă. În recurs doar se va judeca aplicarea unei pedepse mai mici decât cea aplicată de instanţa de fond. Totodată se mai propune prin lege înfiinţarea în cadrul Parchetului General a unei secţii speciale care să-i judece pe procurorii şi judecătorii acuzaţi de infracţiuni în legătură cu activitatea lor profesională.
Este evident că Mihalache a venit cu această iniţiativă legislativă având în vedere recursul lui Dragnea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care s-a amânat ieri pentru 23 noiembrie dar şi dosarul în care va fi judecat Victor Ponta.
Iniţiativa legislativă a lui Mihalache, dacă va reuşi să treacă de Parlament iar preşedintele s-o promulge va deschide cutia Pandorei la mistificarea proceselor la instanţa de fond. Instanţa de apel sau recurs nu administrează noi probe ci judecă doar pe baza probelor administrate de către instanţa de fond. Dacă constată că judecătorii primei instanţe au fost subiectivi, superficiali sau chiar influenţaţi prin diferite mijloace, ori intimidaţi e şi nu au aplicat sancţiunile în acord cu faptele comise, corectează aceste greşeli prin a modifica pedepsele în plus sau în minus.
Dacă legea lui Mihalache nu mai permite revizuirea pedepselor în apel sau recurs, iar procurorul pierde dreptul de a declara recurs atunci când constată că instanţa de fond a fost prea blândă în dozarea pedepsei, practic din procedura penală dispare rolul instanţei de recurs iar justiţia română ar fi prima din lume care nu ar mai cenzura soluţiile date de prima instanţă de judecată.
Mihalache a avut grijă ca judecătorii instanţei de fond, dacă vor fi suspectaţi de procurori că au dat soluţii influenţate, să fie protejaţi. A propus înfiinţarea în cadrul Parchetului General a unei secţii speciale care să-i ancheteze pe procurori şi judecători exact pentru astfel de fapte. Iar această secţie va putea fi lesne controlată politic pentru că Procurorul general al României este numit politic.
Iată dar că PSD-ul încearcă din nou să subjuge justiţia, s-o poată controla şi să-şi poată apăra corupţii din partid începând cu premierul Victor Ponta şi şeful lor politic Liviu Dragnea. Legea lui Mihalache vine imediat după cea iniţiată de Liviu Dragnea cu „defăimarea socială”. Aceste iniţiative sunt dovezi clare că în interiorul PSD s-a pus la cale un plan de a folosi maşina de vot din Parlament pentru a readuce justiţia sub controlul politic aşa cum era pe vremea preşedintelui Ion Iliescu şi a premierului Adrian Năstase.
Social-democraţii se dovedesc a fi mai ticăloşi decât ticăloşii şi mai periculoşi decât comuniştii lui Gheorghe Ghiorghiu-Dej care au preluat puterea în România prin a demola cărămidă cu cărămidă democraţia acelor vremuri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alina Gorghiu se asteapta la 15.000 de oameni la mitingul impotriva guvernului Ponta
Victor Ponta, despre motiunea PNL:
Pedelisti resapati si dudui frustrate / Voi conduce Guvernul cat timp presedintele nu e de acord sa numeasca un premier de la actuala majoritate
Liviu Dragnea, despre controversatul proiect de lege care vizeaza completul de 5 judecatori de la Inalta Curte
Nu sustinem un asemenea proiect, regret ca a aparut
Liviu Dragnea: Parlamentarii PSD nu voteaza la motiunea de cenzura; vom asigura cvorumul
Cătălin Flutur cercetat de DNA pentru concesionarea unei alei de 130 de metri patrati
Prognoza meteo pentru octombrie-decembrie
COMUNICAT DE PRESĂ PNL Botoşani
Horoscopul zilei de 29.09.2015
Bancul zilei: În familie
Reţeta zilei: Castraveciori după reţetă bulgărească
Flutur, dat pe mâna DNA de pensionarii socialişti ai PSD
Ioan Rotundu
Botoşani: Cum baronul de Gorbăneşti îşi bate joc de nişte copăii de şcoală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă