Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12215
De la 07 Ianuarie 2003
122872282
Editorial

„Maica Precista” de la Învăţământ

  • Ioan Rotundu
  • 28 September 2014, 23:00
Ecaterina Andronescu a intrat în politică alături de PDSR imediat ce acest partid a preluat puterea în România avându-l ca lider pe „săracul şi cinstitul” Ioan Iliescu. În apariţiile sale publice, la început mai rare apoi a monopolizat televiziunile naţionale indiferent de politica lor redacţională, a pozat şi încă mai pozează într-un fel de mironosiţă ce vrea să fie privită precum o Maică Precistă gata să se sacrifice pentru binele şi prosperitatea învăţământului românesc, pentru binele şi prosperitatea poporului român.
Mironosiţa noastră a prins repede gustul puterii şi s-a strecurat în cele mai înalte structuri ale acesteia: în conducerea PSD, în Parlament, în Guvern şi, ciclic, la cârma Învăţământului românesc. Ca ministru al Învăţământului în Guvernul Năstase (2001 – 20013) a dorit să-şi lege numele de reformarea sistemului de învăţământ românesc. A ieşit un dezastru pentru că nu se putea transforma un învăţământ conceput de un sistem totalitar într-unul democratic de un specialist format şi el de acelaşi sistem totalitar.
În schimb, cariera politică alături de Ion Iliescu a ajutat-o să se cocoţe în funcţii foarte înalte, la vârful învăţământului universitar, în prezent fiind decanul Universităţii „Politehnica” Bucureşti şi Preşedintele Consiliului Naţional al rectorilor. Din 1996 a fost prezentă continuu în Parlament, ca deputat până în 2008 şi de atunci senator. Activând în cadrul Comisiei parlamentare pentru învăţământ, şi-a pus din plin amprenta asupra legilor dezbătute şi care priveau învăţământul, contribuţia sa fiind una distructivă sistemului şi nicidecum îmbunătăţirii acestuia.
În apariţiile televizate s-a comportat pozând într-un politician cinstit şi corect care luptă pentru binele poporului, în realitate susţinând din plin şi cu întregul său prestigiu demagogie şi populism PSD-ului. Ea a fost susţinătoarea cea mai harnică la sfârşitul anului 2008, obţinând în Parlament aprobarea legii de majorare cu 50% a salariilor la profesori, deşi ştia că acest lucru nu poate fi susţinut financiar de Guvernul Tăriceanu.
În campania alegerilor parlamentare a anului 2008 a propovăduit pe la toate televiziunile că dacă va fi votat PSD-ul, în prima secundă de formare a Guvernului va aplica legea de majorarea salariilor la profesori. PSD-ul a format Guvernul Boc alături de PDL iar Andronescu a primit funcţia d ministrul Educaţiei. N-a majorat salariile profesorilor, aşa cum le-a promis în campanie. Iată dovada că mironosiţa noastră ce poza în Maica Precista a Învăţământului românesc nu-i decât o mincinoasă ca toţi politicienii ce formează gaşca PSD-ului.
Când a izbucnit scandalul cu plagiatul lui Victor Ponta, în calitatea sa de ministru al Educaţiei şi rector universitar, preşedinte al Consiliului Naţional al rectorilor, i-a luat apărarea lui ponta aducând grave prejudicii de imagine învăţământului universitar românesc inclusiv peste hotare. Nu i-a păsat de imaginea învăţământului universitar pe care îl reprezintă ci şi-a apărat propria poziţie politică în PSD, în Parlament, în Guvern şi în plan profesional. Iată dovada că etica şi morala politicianului Andronescu ţine de joi până mai apoi când vine vorba de propria sa persoană.
Românii uită repede. Când a izbucnit scandalul cu plagiatul lui Ponta un profesor american a acuzat-o pe Andronescu că i-a plagiat un studiu de cercetare ştiinţifică. Din momentul când această informaţia a apărut în presa românească, Andronescu a dispărut o perioadă din spaţiul public.
Pozând în cheie de biserică, în politicianul sărac şi cinstit precum Ion Iliescu, în fond profesorul universitar şi politicianul Ecaterina Andronescu încerca să-şi mascheze, să ascundă de ochii românilor afacerile sale oneroase pe banii bugetului. DNA-ul, în urma unor cercetări de fraudare a bugetului Ministerului Educaţiei şi a altor ministere a constatat că mironosiţa noastră a măsluit, cât a fost ministrul Educaţiei, anumite licitaţii publice, a dedicat anumite contracte unor firme apropiate intereselor sale acceptând preţ-uri de până la 50% mai mari decât cele ale pieţei, primind în schimb mari sume de bani şi alte foloase necuvenite.
DNA-ul ne-a demonstrat că Maica Precista de la Învăţământ era de fapt o escroacă coruptă până în măduva oaselor aşa cum sunt toţi liderii PSD în frunte cu „săracul şi cinstitul” Ioan Iliescu.
Este drept, Ecaterina Andronescu nu este singurul ministru corupt. Pe lângă ea mai sunt alţii opt. Dar partea interesantă a acestor afaceri este cu totul alta. Corupţia Ecaterinei Andronescu a fost dată la iveală de Corpul de control al guvernului Ponta la cererea premierului, Ponta crezând că-l înfundă numai pe fostul ministru PDL Daniel Funeriu. Unde dai şi unde crapă! Ponta a mai cerut Parlamentului şi DNA-ului să ancheteze şi cumpărarea de teren la Nana de către fiica preşedintelui Traian Băsescu iar cercetarea a dat la iveală că la Nana există o întreagă filieră mafiotă formată din baronii PSD-ului.
Pentru a doua oară premierul Ponta încearcă să lovească în Băsescu şi foştii miniştri ai Guvernului Boc şi se trezeşte că a lovit în proprii săi baroni. A făcut-o din prostie, orbit de furia asupra „băsiştilor” sau a făcut-o cu bună ştiinţă pentru a mai uşura conducerea PSD-ului de oamenii lui Iliescu şi Năstase pentru a face loc alor săi. Ei aş zice că-i şi una şi cealaltă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Celebritatea minciunii
Bancul zilei: Sfatul barmanului
Gogoşari în oţet
Anunţ Urban Serv
Valorile naţionale ale lui Victor Ponta
Astrofizicienii vor sa transforme intreaga Luna intr-un detector de radiatii
Traian Basescu: Nu vad niciun impediment sa fie organizat referendum national pe tema republica-monarhie
Cum vor parlamentarii sa legalizeze imprumuturile confidentiale luate de partide
Republica Moldova intentioneaza sa depuna o cerere de aderare la UE in 2015
Cine poate fi sforarul?
Ioan Rotundu
Botosami: Tupeul senatoarei Federovici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog