Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
37601
De la 07 Ianuarie 2003
80864083
Editorial

Mândria de a fi băsist

  • Ioan Rotundu
  • 30 March 2014, 23:00
Este de netăgăduit că USL-ul a câştigat puterea nu prin a lansa un program de dezvoltare economico-socială a României ci prin a specula ura românilor contra Guvernului Boc care a fost nevoit să ia măsuri dure pentru a salva ţara din ghearele crizei economice dar şi cultivând o ură înverşunată împotriva preşedintelui Băsescu. Practic, toată campania USL s-a axat pe a repeta oră de oră, zi de zi şi noapte de noapte prin mijloacele media slogane pline de ură la adresa preşedintelui Băsescu.
De unde atâta ură politică contra lui Băsescu? Ura s-a născut şi a luat amploare de prin anul 2010, când Daniel Morar, procurorul aflat în fruntea DNA, sprijinit de procurorul general Codruţa Koveşi, a trimis pe masa judecătorilor primele dosare de mar5ea corupţie. Rând pe rând, lideri marcanţi ai PSD au început să fie chemaţi la DNA, să fie încătuşaţi, să fie duşi în arest şi condamnaţi la ani grei de închisoare cu executare. Toată această cruciadă pornită de DNA împotriva corupţiei care domină clasa noastră politică i-a îngrozit pe cei din USL şi mai ales pe cei din PSD.
Aşa se face că episodul Năstase – Bivolaru s-a repetat la Piteşti de Ponta care, în fruntea unei impresionante coloane PSD s-a dus la Parchetul Piteşti să-l apere pe coruptul preşedinte al Consiliului judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
Dar groaza cea mai mare i-a cuprins pe cei din USL după ce s-au instalat la guvernare. Procurorii DNA, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat în plan politic, au continuat arestările în rândul politicienilor corupţi, lideri de seamă ai PSD şi PNL. Noi arestări operate la Argeş, Prahova, Constanţa i-a revoltat pe social-democraţi care au sărit la Ponta să-l întrebe cum este posibil ca ei aflaţi la putere să mai fie arestaţi. Iar Ponta n-a putut să le dea garanţii că arestările nu vor mai continua pentru simplul fapt că nu are nicio putere asupra celor de la DNA.
Aşa a luat naştere al doilea val de ură, de această dată numai împotriva preşedintelui Băsescu. Urmăriţi cu atenţie prezenţa celor din PSD la televiziunile naţionale şi reacţiile liderilor social-democraţi din teritoriu. Nu ratează nici un prilej de a-l acuza pe Băsescu că foloseşte DNA-ul în lupta politică pentru a-şi anihila adversarii. N-o să auziţi pe niciun social-democrat recunoscând sau vorbind despre vinovăţia celui acuzat sau arestat ci numai despre faptul că Băsescu se răzbună punând DNA-ul să-i aresteze pentru că sunt duşmanii săi politici. Nu se rosteşte nicio vorbă despre furturile comise de cei arestaţi, de uriaşele sume cu care au păgubit statul, nu se pomeneşte nimic despre uriaşele evaziuni fiscale comise în mod organizat, ci totul se rezumă la a-l discredita pe Băsescu şi procurorii DNA alături de judecători.
Iar dacă vreun amărât de politician din opoziţie se rătăceşte pe la vreo televiziune de-a lui Ponta şi aminteşte de furturile şi actele de corupţie a celor arestaţi, imediat este etichetat băsist şi făcut cu ou şi oţet.
La Antena 3 nu se mai discută nimic despre importantele probleme din economie, de creşterea nejustificată a accizei la combustibili, de creşterile de preţ şi a ratei şomajului, de incompetenţa miniştrilor Şova, Liviu Dragnea etc. Toate tunurile sunt puse pe Băsescu şi pe băsişti. Tehnica este bine pusă la punct şi prinde la oamenii simpli, lipsiţi de educaţie politică. Atacându-l pe Băsescu, atenţia publică este abătută de la problemele reale ale societăţii, de la gafele enorme şi de la minciunile zilnice rostite de premierul Ponta.
În momentul de faţă, dacă îndrăzneşti să critici vreun social-democrat, imediat boşorogii pensionari angajaţi de PSD pe post de răspândaci te acuză că eşti băsist. Culmea, cei din opoziţie n-au găsit un răspuns adecvat pentru astfel de acuzaţii şi pierd îăn fiecare zi din electorat tocmai pentru că nu dau replici pe măsura acuzaţiilor care li se aduc.
Eu le-aş recomanda să se laude cu eticheta de băsist, chiar s-o repete ori de câte ori au în faţă un adversar social-democrat. Să le explice social-democraţilor că în conjunctura politică actuală a fi băsist înseamnă a fi om cinstit, a fi un luptător împotriva corupţiei iar a fi social-democrat înseamnă a fi apărătorul corupţiei, înseamnă solidaritate infracţională, înseamnă minciună şi manipulare a opiniei publice, înseamnă incompetenţă guvernamentală, înseamnă guvern de infractori etc.
Punând semnul egalităţii între a fi băsist cu a fi un cetăţean cinstit din poporul va pune în derută avalanşa de atacuri a social-democraţilor şi le va veni extrem de greu să găsească replică la sintagma „băsist, om cinstit /social-democrat, om corupt”. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dilema autorităţilor
Reţeta zilei: Drob de miel
Alune americane
Traian Băsescu a cerut sprijinul liderului PPE Joseph Daul pentru
ca Acordul de asociere dintre UE si Republica Moldova să se semneze pe 27 mai
Ne-ai păcălit, Dan Voiculescu! In loc de Ministerul Armoniei ai făcut Antena 3!
Un militar roman a murit în Afganistan. Alţi 5 au fost răniţi
Tătarii din Crimeea vor autonomie în cadrul peninsulei
Ludovic Orban: PNL a scăzut la 10-12% in sondaje după ruperea USL
dar acum e pe un trend ascendent
Poliţia belgiană încearcă să cenzureze afişele pentru un spectacol de dans înainte de vizita Chinei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.03.2014
Lumea lu' Rotundu: În lupta cu capitalismul
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 30.03.2014
Costele, şi ulciorul tău nu va mai merge de multe ori la izvor!
Liderul popularilor europeni confirmă că PNL isi pregăteşte trecerea la PPE
Dacă Occidentul acceptă lovitura de stat de la Kiev, atunci trebuie sa accepte o Crimee rusă
Victor Ponta: Reducerea CAS cu 5% are şanse foarte mari, dar nu înainte de vizita FMI şi CE
USL se poate reface dacă Antonescu nu va mai fi preşedintele PNL dacă aş fi preşedinte, categoric l-aş graţia pe Gica Popescu
Patimile pascale ale lui Victor Mihalachi
Ioan Rotundu
Botoşani/Flămânzi: La şcoala Tamba copiii de grădiniţă sunt terorizaţi
teroriştii sunt elevii de liceu cu un comportament de sălbatici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă