Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35534
De la 07 Ianuarie 2003
92436579
Editorial

Marea confruntare încă n-a avut loc

  • Ioan Rotundu
  • 28 February 2017, 23:00
Cu mingea ridicată la fileu de către Curtea Constituţională, penalistul Călin Popescu Tăriceanu şi-a înteţit atacurile asupra instituţiei DNA, cu adresă directă la procurorul şef Codruţa Koveşi căreia i-a cerut demisia. Vrabia mălai visează şi calicul praznic este o zicală din popor spusă atunci când un semen de-al nostru aspiră la ceva ce nu va realiza vreodată.
Tăriceanu trebuie să înţeleagă că poporul român nu mai este cel din perioada cuplului Ion Iliescu – Adrian Năstase şi nici cel pe când făcea el cuplu cu Traian Băsescu. Segmentul social pro-socialist s-a subţiat pe cale naturală iar generaţiile post decembriste au descoperit avantajele democraţiei şi ale statului de drept. Aşa stând lucrurile, generaţiile de tineret nu mai sunt dispuse să accepte a fi umilite de către nişte politicieni impostori care nu au alt scop decât să se îmbogăţească pe seama banilor publici.
Dar între susţinătorii alianţei PSD-ALDE şi noua generaţie aflată în formare şi maturizare politică nu a avut loc confruntarea finală pentru ca vigorii tinereţii să-i fie recunoscută dreptul de a prelua conducerea ţării. Gruparea pro-socialistă este condusă de politicieni precum Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi gaşca lor de penalişti. Noua generaţie nu are conducători politici pentru că n-au apărut acei lideri de opinie cu abilităţi de conducător şi care să creeze un nou set de valori la care să se raporteze întreaga societate.
Dragnea, Tăriceanu şi acoliţii lor şi-au dorit puterea pentru a-şi consolida poziţia în fruntea ţării pentru o perioadă lungă de timp. Am mai afirmat că nu trebuie să fii doxa de carte sau de pricepere în politică ca să-ţi dai seama că liderii socialiştilor acţionează după un plan atent întocmit.
Pomenile electorale din campania alegerilor parlamentare şi continuate chiar în prezent sub diferite forme îşi au rostul lor. Această risipă de bani din bugetul statului are menirea de a crea beneficiarilor o indiferenţă totală faţă de acţiunile ce au urmat şi mai urmează. Bugetarii, pensionarii sunt bine organizaţi în sindicate şi o satisfacere a cerinţelor liderilor de sindicat al acestora asigură celor din PSD liniştea necesară ca să poată acţiona în vederea înrobirii justiţiei politicului pentru a putea fi siguri că orice acţiune a lor dăunătoare interesului naţional nu va mai fi sancţionată penal.
Dragnea şi Tăriceanu au pornit de la premisa că lucrătorii din domeniul privat, nefiind organizaţi în sindicate puternice, nu vor avea nicio reacţie faţă de acţiunile lor. Ieşirea masivă în stradă tocmai a celor din domeniul privat i-a luat prin surprindere. Nu s-au aşteptat la o astfel de reacţie şi le-a trebuit un timp de a se replia. Se pare că le-a revenit curajul de acţiune şi au răsuflat uşuraţi văzând că se bucură de colaborarea Curţii Constituţionale, instituţie cheie în a-i împiedica sau ajuta să-şi poată duce la îndeplinire dorinţele de putere.
Gaşca de penalişti crede în momentul de faţă că a depăşit momentul critic al protestelor, că sunt din nou la comandă şi pot să continue ce-au început: demolarea justiţiei. De aici şi îndrăzneala tot mai neruşinată a lui Tăriceanu de a ataca DNA-ul.
Încercările de până acum a penaliştilor de a controla justiţie trebuie privite ca un fel de tatonare a terenului pe care va acţiona. Marea bătălie abia se pregăteşte. Sunt vizate instituţiile care susţin lupta împotriva corupţiei şi mă refer aici la Preşedinţia României, la CSM, la Procurorul General al României Aceste trei instituţii şi DNA-ul sunt vizate de penalişti să fie cucerite. Atacul asupra lor nu va stârni indignarea bugetarilor şi a pensionarilor pentru că liderii lor de sindicat au bătut palma cu penaliştii.
Când acest atac final se va declanşa, singurii care pot apăra democraţia şi statul de drept vor fi cei ieşiţi până acum la protestele stradale. Vor trebui să iasă din nou şi în număr cât mai mare. Numai aşa penaliştii vor putea fi opriţi din încercarea lor de a cuceri puterea în întregimea ei şi definitiv. Numai aşa penaliştii vor putea fi opriţi din drumul lor demolator pentru statul de drept şi traşi la răspundere. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 1.03.2017
Bancul zilei: Prietena la nevoie se cunoa;te
Şezătorile iernii la Albeşti
Muzeul Judeţean vă invită la expoziţia: Femei celebre….
Comunicat de presă: “Mărţişor Dorohoian”
COMUNICAT DE PRESĂ APIA Botoşani
Cordăreni – ţinut al culturii tradiţionale
IT: Angajari pe banda rulanta. O compania americana cauta o suta de IT-isti in Cluj si Timisoara
Dragnea: Orice critica de la Ponta pentru mine este sanatate curata
A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?
Guvernul Grindeanu ieftineste tigarile
Lider de patronat IMM: "Aia care sprijina gardul la birt, care asteapta ajutorul social" sunt problema.
Ne opunem cresterii salariului minim fara un studiu
CSM nu il va cerceta pe procurorul general.
Augustin Lazar despre ancheta privind OUG 13: Nu ar trebui blocata o cercetare penala in curs. Sunt aspecte de natura penala si persoane concrete care ar fi comis faptele
Ce miza au Gabriela Firea si PSD cu cele 20 de firme ale primariei:
ocolirea licitatiilor, transparenta scazuta, salarii necontrolabile pentru clientela de partid
Gorbăneşti: Profesorul Melinte şi nebunia inteligenţei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă