Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23389
De la 07 Ianuarie 2003
120847855
Editorial

Marea dezamăgire din PNL Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 9 June 2021, 17:07
Cu cât se apropie data când vor fi organizate alegeri locale, cu atât mai mult creşte dezamăgirea în interiorul liberalilor botoşăneni care-şi văd din ce în ce mai mult spulberată speranţa de a scăpa partidul din prizonieratul în care l-a luat actualul preşedinte Costel Şoptică.
Primarii liberali se simt abandonaţi total, ei neavând nicio legătură cu conducerea PNL de la Botoşani şi cu atât mai puţin cu preşedintele Şoptică. N-au cui cere sprijin în rezolvarea problemelor, n-au de la cine primi ajutor. Dacă ajung la Şoptică, mai întâi trebuie să dea, fără nicio garanţie că vor primi ajutorul cerşit.
Primarii liberali şi-ar dori un lider al lor care să-i reprezinte în plan instituţional, inclusiv la nivel de ministere şi chiar premier, dar încercările lor de a-şi alege un lider au fost blocate de către preşedintele Şoptică care aplică cu o diabolică consecvenţă principiul machiavelic divide et impera.
Preşedintele Şoptică, la vederea „motivaţiei”, doar promite dar nu se ţine de cuvânt.. Ca un exemplu, a promis consătenilor săi din satul Smârdan, comuna Suharău, că-l va sprijini pe primarul Marcel Chelaru pentru a realiza aducţiunea de apă şi în satul în care s-a născut şi are casa părintească. Acum, spun sătenii, Şoptică fuge de întâlnirea cu ei când vine vorba de aducţiunea de apă promisă.
Dar marea dramă a liberalilor că din mijlocul lor nu s-a ridicat o personalitate credibilă care să-l bată în alegeri pe Şoptică şi să salveze partidul de la dezastrul politic care-i bate la uşă. Faptul că la nivel central lucrurile par a fi tranşate în sensul că actualul preşedinte Ludovic Orban, susţinătorul lui Şoptică, va pierde alegerile în favoarea premierului Florin Câţu ar fi trebuit să insufle curaj la Botoşani celor care ar fi îndreptăţiţi să preia preşedinţia partidului, dar situaţia pare şi mai încurcată.
În primul rând că nici acum, după ani de la unificarea PNL cu PDL, membrii acestor două partide nu s-au sudat şi continuă să fie„ai noştri” şi „ai lor”. Un candidat credibil ar putea fi prefectul Dan Nechifor, dar el nu vrea să intre în politică, preferând doar administraţia publică.
Senatorul Cristian Achiţei pare mulţumit cu ce-a dobândit în urma alegerilor parlamentare de anul trecut, mulţumit că-i merg afacerile firmei condusă de soţia sa şi nu mai este interesat de preşedinţia partidului, deşi ar avea sprijin în judeţ.
Cătălin Flutur stă în aşteptare. Nu se ştie ce mai aşteaptă, dar de când a pierdut Primăria Botoşani s-a închis într-o carapace a meditaţiei personale şi s-a izolat de contactul cu conducerile organizaţiilor din judeţ.
Un candidat extrem de incomod pentru Şoptică ar fi Mihai Ţurcanu. Fost europarlamentar, aflat în puterea vârstei şi cu un discurs de ţinută intelectuală, cu experienţă managerială la nivel de instituţie centrală, Mihai Ţurcanu ar primi sprijinul primarilor liberali, fie ei liberali tradiţionali sau proveniţi din PDL. Numai că Ţurcanu îi este dator lui Şoptică ca urmare a susţinerii primită pentru a ocupa funcţia de director la Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani şi i-ar trebui o doză puternică de curaj politic să-şi concureze şeful.
Cert este că la momentul de faţă Şoptică stăpâneşte partidul cu o mână forte, el înlăturând din conducere pe cei incomozi şi care i-ar fi pus funcţia de preşedinte în pericol.
Chiar şi aşa, căderea la nivel central a lui Orban netezeşte în PNL Botoşani calea pentru debarcarea de la preşedinţia partidului a compromisului politic Costel Şoptică. Imposibil ca în întreg acest partid să nu se găsească un salvator care să oprească PNL Botoşani, aflat pe muchie de prăpastie, să cadă în ea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Vigilenţă poliţistă
Horoscopul săptămânii 7 – 13 iunie 2021
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Stafia fostului primar Ciubotariu bântuie încă prin primărie
Florin Zlate este cercetat penal pentru suspiciunea de fals şi spălare de bani
Ioan Rotundu
Dovada că fostul poliţist Gorgan era un maniac sexual
Ioan Rotundu
2 uni le-au trebuit celor de la Nova Apaserv să acţioneze
Doosarul zilei: Comemorarea poetului Eminescu, Naţionalizarea
Bolşevicul Ludovic Orban şi impostorii din PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă