Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14438
De la 07 Ianuarie 2003
112836284
Editorial

Marea noastră tragedie

  • Ioan Rotundu
  • 2 February 2018, 23:00
De ieri, Parlamentul şi-a început activitatea iar Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au anunţat că priorităţile acestei sesiuni vor fi adoptarea de noi legi pentru serviciile secrete. Cu vocea calmă, sfătoasă în spatele căreia se ascund multe mârşăbii, Dragnea a declarat că SRI şi SIE sunt două servicii extrem de bine cotate în plan profesional şi apreciate de partenerii noştri europeni şi mai ales NATO. Numai că, a spus Dragnea, legile lor de funcţionare trebuie modernizate. Dacă totul merge bine de ce trebuie modificate legile? Este ,limpede că aceste intenţii legislative anunţate fac parte din planul diabolic al PSD – ALDE de a subordona politic serviciile secrete pentru a acapara întreaga lor putere.
Mai mult, Dragnea şi acoliţii lui vor să creeze un centru unic de ascultare a convorbirilor telefonice, centru aflat sub controlul unui consiliu format la paritate din judecători şi parlamentari, consiliu condus de un şef.. Este clar că se vrea ca autorizaţiile de ascultare eliberate acum de judecător să intre sub controlul politic al Parlamentului, adică a lui Dragnea şi Tăriceanu. În aceste condiţii toate acţiunile de urmărire penală iniţiate de DNA şi DIICOT vor fi compromise din start, mai ales când va fi vorba de parlamentari sau baroni locali ai PSD.
Ieri, Curtea Constituţională a declarat constituţionale modificările aduse Legii ANI de către Comisia lui Florin Iordache, aşa că peste 20 de actuali parlamentari aflaţi în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 şi care prin hotărâri judecătoreşti au primit interdicţie de 3 ani pentru a mai ocupa funcţii puiblice au fost spălaţi de păcate şi vor fi în continuare parlamentari.
Acum preşedintele Klaus Iohannis va primi legea pentru promulgare. O poate retrimite Parlamentului pentru revizuire dar acest prerogativ nu va rezolva nimic pentru că parlamentarii i-o vor trimite spre promulgare în forma actuală iar preşedintele va fi obligat s-o promulge.
Când de la o zi la alta devine vizibil cum gruparea mafiotă PSD – ALDE ciupeşte câte puţin din independenţa justiţiei, Liviu Dragnea continuă să declare public că parlamentarii PSD şi ALDE apără statul de drept şi democraţia, apără independenţa justiţiei, iar cei de la Uniunea Europeană şi Comisia Europeană care ne critică şi ameninţă cu tăierea fondurilor europene sunt prost informaţi.
Mai mult, în timp ce preşedintele nostru se afla la Bruxelles pentru a discuta despre viitoarea preluare a preşedinţiei UE de către România dar şi despre independenţa justiţiei, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu s-a alăturat punctului de vedere al ministrului de Externe polonez, susţinând Meleşcanu că cei de la Bruxelles comit o gravă încălcare a Constituţiei UE dacă taie fondurile pentru Polonia şi România.
Politica externă a României este atributul preşedintelui ţării. Meleşcanu nu s-a consultat cu preşedintele Iohannis şi n-a avut acceptul acestuia pentru a face o astfel de declaraţie care va spori şi mai mult repulsia ţărilor occidentale faţă de România. Este limpede că punctul de vedere al lui Meleşcanu este de fapt punctul de vedere al lui Liviu Dragnea faţă de autorităţile UE. Crede Dragnea că astfel de declaraţii îi va speria pe cei de la Comisia Europeană?
România nu este Polonia care este membră UE cu drepturi depline. Noi mai avem pe cap Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie care nu ne-a fost ridicat tocmai pentru că independenţa justiţiei în România este grav afectată de la un an la altul. Dacă pentru sancţiunile aplicate Poloniei trebuie să voteze toate statele membre, pentru România sancţiunile le aplică direct Comisia Europeană.
Dragnea şi Tăriceanu ştiu asta dar nu-i interesează decât să scape ei şi apropiaţii lor de puşcărie. Chiar dacă va sacrifica viitorul României pentru multe zeci de ani de acum înainte.
Din păcate, puţini sunt românii care înţeleg toate acestea, care nu înţeleg pericolul care ne paşte pentru câteva generaţii de acum înainte. Sunt între 3 şi 4 milioane de români care lucrează prin ţările UE. Toţi aceştia pot fi trimişi acasă dacă România va fi supusă sancţiunilor UE sau chiar exclusă.
Părinţii, bunicii, rudele celor plecaţi nu conştientizează că susţinând politica PSD distrug de fapt viitorul celor plecaţi din ţară. Aceasta-i marea tragedie a poporului nostru. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum continuă judecătorii să-l şicaneze pe Pitorac
Protejând-o pe Mihaela Lazăr care i-a devalizat contul firmei
Bancul zilei: Nedumerire conjugală
Horoscopul zilei de 1.02.2018
In PSD se discuta deja despre o remaniere guvernamentala
Ce tensioneaza din nou partidul
Ploi si vant, de vineri, in toata tara
Salarii scazute la bugetari:
expertii criminalisti incep protestul fata de scaderea veniturilor cu peste un sfert a veniturilor
Scandalul Microsoft: Parchetul General a sesizat Inspectia Judiciara inca din septembrie 2017
cu privire la Mihaela Moraru Iorga, procurorul de caz
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.02.2018
Dezvăluiri despre promiscuitatea morală a cuplului Stavăr㠖 Stâncescu
Ioan Rotundu
O ordonanţă emisă de procurorul Andrei Ostafie deschide cutia Pandorei
Practicienii în insolvenţă pot da iama prin contul firmei fără a răspunde pena
IPprofesor de la şcoala Tudora anchetat pentru gesturi şi limbaj porno
Ioan Rotundu
Primarul Târzioru acuzat că a pus de-o spălătorie auto sub pereţii muzeului
Ioan Rotundu
Romania TV: Taieri de salarii pentru 40.000 de bugetari
Kovesi, prima reactie in scandalul Microsoft:
Ca sef de institutie nu am alte parghii la indemana decat sa sesizez Inspectia Judiciara, atunci cand un procuror greseste. / Nu este niciun motiv sa-mi dau demisia
Catrenul săptămânii
Preotul maniac, ierarhii ticăloşi şi educatorii nevolnici
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă