Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4876
De la 07 Ianuarie 2003
122576815
Editorial

Marea problemă a portocaliilor

  • Ioan Rotundu
  • 11 February 2013, 23:00
După loviturile primite în urma alegerilor locale şi parlamentare din anul 2012, Partidul Democrat Liberal a intrat într-o derută totală. Deşi acest partid, care a guvernat România în cea mai critică perioadă de criză economică, şi a făcut-o bine, ar fi trebuit să-şi fi fructificat electoral deciziile nepopulare adoptate de Guvernul Boc, n-a făcut-o. N-a făcut-o, fie din nepricepere politică, din teama de a se confrunta cu electoratul sau timoraţi fiind de atacurile dure şi consecvente ale USL.
Cert este că prin atacuri mârşave, menite să discrediteze măsurile impopulare luate de Guvernarea PDL, USL a câştigat puterea în România şi totodată s-a bucurat de încrederea majorităţii electoratului român. Numai că minciuna are picioare scurte, iar minciunile cu care USL a câştigat puterea au început să iasă la iveală.
Acum este târziu pentru românii care au votat masiv cu USL-ul să mai poată face ceva pentru a se apăra de valul majorărilor de impozite şi taxe, de valul introducerii unor noi impozite şi taxe cu care USL-ul şi-a început guvernarea. Speranţele milioanelor de pensionari şi a altor milioane de bugetari de majorare a pensiilor şi salariilor s-au spulberat iar optimismul lor indus pe căi false de acelaşi USL s-a transformat într-o mare dezamăgire. Este momentul ca opoziţia să sară în apărarea celor minţiţi, să se opună prin toate mijloacele ofensivei USL de a conduce ţara cu bani din impozite şi taxe, de a-i hăitui politic aşa cum a făcut-o şi USL-ul când era în opoziţie. Din păcate, PDL n-are forţa politică necesară de a se opune guvernării USL. N-are resursele umane intelectuale care să judece cerebral măsurile Guvernului Ponta şi să arate românilor cât de greşit au gândit când au mers la vot în cele două rânduri de alegeri din anul trecut.
Degringolada politică care domneşte în rândul portocaliilor se poate vedea foarte uşor la nivelul judeţului Botoşani. Prefectul Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu, conducerea IŞJ şi a altor instituţii ale statului, cei doi primari de municipii ai USL conduce fiecare de la nivelul funcţiei deţinute în mod discreţionar, dictatorial chiar şi numai în interesul lor şi al USL.
Lidertii locali ai PDL tac timoraţi sau abia deschid gura. Mai mult, aceşti lideri s-au închis în sediul lor de partid şi se tem să mai scoată capul prin judeţ, să stea faţă-n faţă ci alegătorii şi să le arate, pentru că acum este momentul, cât de greşit au votat, cât de creduli au fost când au luat de bine promisiunile candidaţilor USL.
Şi de parcă n-ar fi fost îndeajuns greşelile făcute în campaniile alegerilor de anul trecut, când s-au ascuns de alegători, stau în sediul de partid şi pitrocesc măsuri anapoda. De exemplu, au exclus din PDL doi primari şi vor să-i excludă şi pe ceilalţi pentru că în campania alegerilor parlamentare au sprijinit candidaţii USL.
Aşa este! Am scris atunci că primarii PDL sunt cei mai aprigi susţinători ai candidaţilor USL, dar din conducerea PDL n-a venit nicio reacţie. După alegerile locale primarii PDL, care au fost aleşi sau realeşi prin efortul propriu şi mai puţin al partidului de la judeţ, s-au simţit abandonaţi. Ei au constatat cu stupoare că la nivel de judeţ n-au nici un sprijin politic. Că nimeni din conducerea PDL n-are capacitatea şi mijloacele de a le apăra şi susţine interesele financiare în CJ.
Acum, aceeaşi lideri incapabili ai PDL, vor să se răfuiască cu proprii primari. Dacă o vor face, atunci şi-au săpat siguri groapa. Aceşti primari sunt şi liderii organizaţiilor comunale. Excluderea lor din PDL va însemna şi pierderea organizaţiilor locale, cu tot cu consilierii aleşi. Excluşi din PDL, primarii şi consilieri se vor orienta spre un alt partid. Dar PDL nu va mai putea reface alte organizaţii, tot atât de puternice şi cu oameni de valoare. Nu se va mai încurca nimeni cu PDL, doar ciurucurile locale formate din bracurile umane aruncate la coş de celelalte partide.
În loc să caute formule politice de a-i recupera pe primarii abandonaţi, în loc să demonstreze că este capabilă să le reprezinte interesele în CJ şi în plan local, actuala conducere a PDL, nu numai că şi-a pus funia de gât dar o unge din belşug cu săpun.
Actuala opoziţie este fragmentată, dezorientată, fără lideri lucizi şi capabili să simtă drumul pe care trebuie mers, ce trebuie de făcut pentru a opri marşul triumfal al USL spre distrugerea fundamentelor statului de drept şi a izolării României în plan extern.
Că PDL-ul, partidele parlamentare de opoziţie trebuie să-şi epureze rândurile de intruşii veniţi de la alte partide şi care pleacă la primul semnat de pericol, s-au au venit cu misiunea de a eroda opoziţia din interior, este o măsură ce trebuie tratată cu toată seriozitatea şi luată fără jumătăţi de măsură.
Curăţate de intruşi, eliberate de liderii care s-au dovedit incompetenţi, partidele de opoziţie se vor putea întări şi reacţiona cu forţă împotriva abuzurilor celor din USL. Numai aşa vor putea dovedi că sunt o variantă, o opţiune electorală, în orice alegeri viitoare. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Copii orbului
Gastronomie: Biscuiţi de secară cu stafide
O nouă hoţie pe seama sănătăţii noastre
Ioan Rotundu
Deficit comercial de 9,5 miliarde euro in 2012
Petru BOGATU: Restalinizarea pravoslavnică a Basarabiei
Un calcul simplu cu bani europeni. Si riscul cărnii de cal pentru România
Domnul Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent
Gigi Becali despre condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare
nu mai calc niciodată în ţara aia demisionez din PNL ca să nu-i fac rău lui Crin Antonescu
Cum demisionează un Papa?
care sunt procedurile şi mai ales, precedentele din istoria Sfântului Scaun?
Acţiunea juridică a deputatului Roman contra CLM Botoşani
Şi Liviu Conţac rămâne după gratii
73% din telefoanele la 112 sunt false
Regulament nou pentru activitatea taximetriştilor botoşăneni
Copacii mor în picioare şi iarna cad peste maşini
Parchetul Botoşani: Numărul infracţiunilor economice creşte de la an la an
Primăria zice că societatea Urban Serv are şef competent
Dorohoi: Şofer amendat pentru că şi-a răsturnat autobusul
Primăria Botoşani: Telefon unde poate fi reclamat întunericul stradal
Cazurile de culpă medicală, se vor judeca după reguli noi
Şoarece găsit într-o pungă cu seminţe
Cererile de subvenţii în agricultură vor fi verificate mai atent în acest an
Botoşani: Delapidatorul Nechita, numit director pentru c㠔îl cer bătrânii”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog