Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2816
De la 07 Ianuarie 2003
111041873
Editorial

Marea prosteală a pomanagiilor PSD

  • Ioan Rotundu
  • 29 August 2013, 23:00
Este o certitudine faptul că în România postdecembristă, de câte ori la guvernare s-a aflat PSD-ul, munca a fost desconsiderată prin reducerea drastică a investiţiilor iar pomana publică ridicată la rang de virtute.
Miliardele de euro care ar fi trebuit să contribuie la dezvoltarea economică a României s-au dus pe pomenile publice oferite cu dărnicie de guvernele PSD Roman, Văcăroiu, Năstase iar acum Ponta. L-am ascultat recent pe premierul Ponta vorbind la un post de televiziune (dar când nu vorbeşte el la televiziune?!) că PSD-ul este un partid de stânga şi menirea sa este să asigure protecţie socială celor neajutoraţi.
Corectă afirmaţia sa numai că una este să asigu8ri protecţie socială celor care au nevoie cu adevărat şi alta este să faci pomeni publice pentru a fi simpatic luând bani de la cei care muncesc, punându-le noi taxe şi impozite mascate şi ascunse prin diferite tertipuri.
Exemplele nu lipsesc dar cine să le mai bage în seamă? La români memoria colectivă nu funcţionează. Oricât de mult rău ne-ar face actualul Guvern Ponta, în momentul în care ne va arunca câteva firimituri sub formă de ajutoare alimentare sau financiare, majoritatea dintre noi va uita toate umilinţele, toată jecmăneala fiscală la care am fost supuşi şi va declara susţinere necondiţionată pentru PSD. Ăştia suntem noi, românii!
În argumentaţia mea am să mă folosesc de exemple proaspete. Ieri s-a deschis suita de festivităţi în cadrul sărbătorii Summer Fest. Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că pensionarii vor beneficia de un cupon din partea primăriei în baza căruia vor putea consuma mici şi bere la jumătate de preţ.
Aseară am trecut prin zona Pietonalului Unirii. Doar pensionari burtoşi şi cu gesturi cazone, bătrânei urcaţi precum smochinele de privaţiunile vieţii şi ceva tineri curioşi. Bătrâneii aşteptau probabil semnalul să-şi ridice cuponul, să mănânce micii şi să bea berea. Vorbeau deja de grija primarului faţă de ei şi-l ridicau în slăvi.
Ce nu ştiau aceşti bătrânei era faptul că în timp ce se lingeau pe buze în aşteptarea cuponului, primarul Portariuc tocmai ceruse consilierilor locali să voteze majorarea tarifelor la Urban Serv. Bătrâneii habar nu aveau că economia realizată pe baza cuponului dăruit de primar îi va costa înzecit când vor plăti taxele către Urban Serv.
Pe un pensionar burtos, fost ofiţer în Armată, pe care-l cunosc de ceva timp şi cu care m-am mai clănţănit de câteva ori pe seama slugărniciei sale faţă de PSD, l-am întrebat dacă ştie de unde va suporta primarul diferenţa de preţ la cupon, din ce bani. Nu-l interesa aşa ceva. Pentru el era important că va mânca mici şi bea bere la jumătate de preţ. Şi când mă gândesc că burtosul care a luptat în cazarmă cu cotletele şi ţuica cazonă la popota unităţii are acum o pensie de peste 3 mii de lei.
Toţi aceşti pomanagii cu statut de pensionari sunt şi cei care merg la vot. Mişcarea primarului Portariuc de a le oferi cupoane compensatorii pentru preţul micilor şi a berii este una pur electorală. Dacă opoziţia va încerca suspendarea sa din funcţie, aceşti pensionari vor merge masiv la vot să-l susţină.
Nu ştiu cum a ajuns societatea Pan Moris să aibă exclusivitate în vânzarea micilor, cât o fi contribuit şi la cine să obţină exclusivitatea, dar a ridicat imediat preţul la mici la 2,50 lei. Ar fi interesant de aflat de unde a adus micii şi la ce preţ i-a cumpărat ca să-i revândă la 2,50 lei/buc.
Un lucru era însă la vedere. De vreme ce primarul a anunţat binefacerile sale către pensionari prin a le oferi râvnitul cupon şi berarii au urcat preţul la poşirca lor. Constatăm că Summer Fest a devenit de fapt un prilej de părăduire a banului public spre rostuirea baronilor locali ai PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfat între prietene
Bancă de spermă pentru a coloniza alte planete
Circa 260.000 de români au declarat Fiscului că obţin venituri din chirii
Creier uman în miniatură, creat în laborator
Când va afla Dan Voiculesc cât va sta după gratii
Autorităţile slovace au pus muzica lăutărească preşedintelui Băsescu
A fost răpus şi pe ultimul crâşmar autentic
Ioan Rotundu
Botoşani: Bătaia de joc a celor de la E.ON n-are margini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă