Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21532
De la 07 Ianuarie 2003
92551236
Editorial

Marele demagog

  • Ioan Rotundu
  • 22 May 2013, 23:00
Fără îndoială, dacă s-ar conferi la nivel naţional diploma de „Cel mai mare demagog politic posdecembrist” aceasta ar trebui acordată actualului ministru al Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolaescu. O astfel de diplomă ar trebui iniţiată, pentru a descuraja demagogia din politica românească, atributul aparţinând societăţii civile.
Numai că, în momentul de faţă, în România nu mai putem vorbi de existenţa unei societăţi civile capabilă de atitudine şi iniţiative.
Câtă vreme s-a aflat în opoziţie, demagogul nostru se urca la tribuna Parlamentului, tunând şi fulgerând împotriva Guvernului Boc care-şi bătea joc de salarizarea medicilor, finanţarea spitalelor şi de modul în care sunt trataţi pacienţii. Mai spunea că de va ajunge din nou ministrul Sănătăţii, toate bătăile de joc ale Guvernului Boc la adresa celor din Sănătate vor rămâne doar amintiri urâte.
Iată că a ajuns din nou ministrul Sănătăţii şi n-a făcut nimic din ce-a promis în opoziţie. Mai mult, a introdus co-plata şi fel de fel de alte taxări ale pacienţilor ascunse sub masca diferitor măsuri de reformă în sănătate.
Ieri, a ieşit la rampă cu o nouă tiradă demagogică. Chipurile, managerii de spitale îşi bat joc de banii primiţi, îi risipesc, de aceea spitalele au probleme cu plata facturilor. Ca să prevină astfel de situaţii, le-a cerut liderilor de sindicat să-i păzească pe managerii de spitale să nu mai fure. Iar dacă totuşi spitalele vor acumula datorii, atunci, a decretat demagogul, vor intra în insolvenţă.
Iată cum cel care şi-a bătut joc de banii Sănătăţii şi de starea publică de sănătate a românilor, vrea acum să abată atenţia celor cu probleme medicale de la adevărata stare din Sănătate şi cum caută să-şi acopere punerea la cale a noi sisteme de furat banii publici.
Ministrul Nicolaescu spune că nu are bani să majoreze salariile medicilor, dar ţine cu orice preţ să deruleze un nou program de verificare a sănătăţii întregii populaţii, având pregătiţi în acest scop 200 milioane de euro. Înm mandatul său anterior de ministru a cheltuit pentru acelaşi program 150 milioane de euro, bani care s-au furat în cea mai mare parte sau au ajuns în buzunarele medicilor care au înfiinţat rapid laboratoare de analize medicale. În ce priveşte starea generală de sănătate a românilor nu s-a ştiut nimic concret. Doar nişte aproximări statistice de neluat în seamă.
Să ne aducem aminte cum Nicolaescu a cerut atunci ca laboratoarele de analize din spitale să nu participe la realizarea programului pe motiv că nu au dotările necesare. În schimb, au fost acceptate în program laboratoare care existau doar pe hârtie. S-a furat la greu, dar pentru că DNA-iul nu şi-a făcut datoria şi n-a efectuat o anchetă, iată că Nicolaescu are acum tupeul să repete faza, dar la un cost mult mai mare.
Actualii manageri de spitale sunt oamenii USL. Nu-i va da nimeni afară din funcţie. Afirmaţiile ministrului şi ameninţările sale cu insolvenţa sunt doar diversiuni prin care încearcă să acopere sunbfinanţarea sistemului. Iar puţinii bani care mai sunt, ministrul i-a pregătit pentru jaf.
Mai întâi a reuşit şi şi-a subordonat Casa de Asigurări de Sănătate, apoi a centralizat licitaţiile la medicamente şi materiale sanitare la nivel de minister, ca totul să fie sub controlul său. Acum omul s-a pus pe treabă. Periodic iese public şi debitează nişte măgării mai mari ca el, iar din spatele acestor declaraţii pregăteşte şi lansează decizii care duc la monopolul său asupra a tot ce mişcă în Sănătate.
De dragul funcţionării coaliţiei USL, premierul Ponta, care ştie şi vede cum Ministerul Sănătăţii se duce spre prăpastie, nu are curajul să pună stavilă acestui dezastru provocat de Nicolaescu. Rău face, pentru că atunci când dezastrul nu va mai putea fi ascuns, totul se va sparge în capul premierului şi a PSD.
Medici respectaţi profesional din Spitalul judeţean Botoşani mi-au spus că un jaf mai crunt ca cel pus la cale de ministrul Nicolaescu n-a fost niciodată în Sănătate. Şi ei sunt îngroziţi de ce va aduce viitorul. Asistă neputincioşi pentru că nu pot face nimic.
Principalul duşman al USL, preşedintele Traian Băsescu, s-a recunoscut învins de sistem, aşa cum s-a declarat învins şi fostul preşedinte Emil Constantinescu. Justiţia, de când există un nou procuror general, care din prima zi de activitate l-a achitat pe premierul Ponta de două infracţiuni: uzurparea calităţii de preşedinte şi plagiat, nu va mai fi ce-a fost. Codruţa Koveşi la DNA nu se mai bucură de sprijinul judecătorilor de care s-a bucurat Daniel Morar. România a intrat într-o nouă fază de jaf: epoca USL. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ca-n poveşti…
Informare ANM de grindină, ploi torenţiale şi vijelii
Noua suspecţi într-un caz de fraudă la alegerile locale din Bradu
percheziţii la primăria din localitate şi la casa primarului
Reducerea cvorumului la referendum este neconstituţională
Senatul a adoptat măsuri pentru majorarea pensiilor militare care au fost reduse in 2010
Solicit autorităţilor din România să elaboreze un Cod de Conduita pentru mass-media
Legea graţierii a fost respinsă de Senat
Tot mai mulţi români semnează pentru a aduce Basarabia acasă
Parlamentarii PPDD cer eliminarea taxei TV
Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume
pentru treia oară consecutiv
Alune americane
Ioan Rotundu
Botoşani: Scandalul de la Asociaţia de proprietari nr. 29 în varianta Stamate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă