Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16031
De la 07 Ianuarie 2003
122901680
Editorial

Mergem pe mâna lui Cioloş sau a lui Dragnea?

  • Ioan Rotundu
  • 2 December 2016, 23:00
A trecut Ziua Naţională a României dar prin oraşele de câmpie sau de munte încă mai persistă mirosul de fasole cu cârnaţi sau ciolan. Fruntaşii socialismului de ieri s-au înghesuit la cazanele cu fasole oferite de ciocoii capitalişti de astăzi. A fost un fel de troc: fasole contra voturi.
Preşedintele Klaus Iohannis a considerat că poporul român este unul vrednic de istoria sa milenară şi că nu ar da bine în ochii lumii ca la tribuna oficială să fie reprezentat de politicieni certaţi cu legea, gest care s-a soldat cu ameninţări din partea penaliştilor, ameninţări pe care intenţionează să le treacă în rândul faptelor imediat ce vor prelua guvernarea.
Diplomaţii maghiari, invitaţi la Ambasada Română din Budapesta n-au primit învoire de la dictatorul Ludovic Orban să guste din fasolea românilor, aşa că s-au consolat cupo porţie dublă din gulaşul lor stropit cu o sticlă de Tokaj, roşu sângeriu, simbolul socialismului atât de drag şi maghiarilor de vârsta nostalgicilor români după aceleaşi timpuri socialiste când se muncea pe sponci şi se fura la greu că doar erau proprietari, producători şi beneficiari.
Dar, vorba de duh a lui ion Creangă: cele rele să se spele, cele bune să se adune pentru duminică 11 decembrie, când vom merge la vot să ne decidem viitorul pentru următorii patru ani. Starea de spirit care domină pătura de jos, adică mediul rural şi la oraş în rândul pensionarilor, a asistaţilor sociali şi a majorităţii bugetarilor este ca să se voteze cu „ai noştri”, adică cu PSD-ul.
Pentru aceste categorii de votanţi nu contează că PSD-ul este partidul în care s-au oploşit toţi corupţii de rang înalt, că este partidul care timp de trei ani a guvernat ţara cu miniştri plagiatori, corupţi, infractori, incompetenţi profesional în frunte cu premierul Victor Ponta. Nu contează că timp de trei ani în România nu s-a mai investit, deci nu s-au creat locuri de muncă, nu s-au mai atras fonduri europene pentru că neputându-se fura din ele n-au mai prezentat atractivitate, că producţia internă a stagnat iar importurile, de produse alimentare în special, au înflorit creând o falsă creştere economică în plan statistic fără a genera şi prosperitate financiară în rândul celor care muncesc.
Taxa pe stâlp, impozitul pe venitul agricol, creşterea nejustificată a preţului la combustibil când preţul la petrol scădea pe plan mondial, devalorizarea constantă a leului şi creşterea uriaşă a ratelor lunare pentru cei cu credite în valută etc. par a fi uitate de toţi aceşti nostalgici ai socialismului, de către cei care stau cu ochii pe ajutoarele sociale, de bugetarii care vor salarii majorate fără a fi interesaţi de unde se vor aloca acei bani, de şomerii care preferă indemnizaţia şi nu munca.
Toţi aceşti votanţi pentru „ai noştri” nu sunt interesaţi să ştie cât au furat din banii publici Sebastian Ghiţă, Dan Şova, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu, Alexandru Atanasiu, prefecţii şi preşedinţii de consilii judeţene. Nu sunt interesaţi nici pentru viitorul copiilor lor. Pentru ei totul se şterge din memorie în momentul în care PSD-ul le promite pensii majorate, asistenţă socială, salarii majorate şi alte drepturi băneşti, promisiuni pe care PSD-ul le repetă din patru în patru ani fără a le onora vreodată.
Aceşti votanţi de stânga nu sunt capabili să realizeze faptul că patru milioane de români muncesc prin ţările Europei şi mai departe şi că trimit anual în ţară câteva miliarde de euro, valută care asigură o oarecare stabilitate economică şi previne o creştere necontrolată a ratei inflaţiei. Dar dacă le-a spus la televizor Dragnea, Ponta, Ghiţă, Tăriceanu că multinaţionalele secătuiesc vlaga financiară a ţării şi că din cauza lor ei trăiesc prost, nu pun la îndoială aceste afirmaţii false şi manipulatoare.
Pentru votanţii de stânga, copii lor, nepoţii, rudele vecinii, consătenii aflaţi la muncă în străinătate şi care riscă să fie trimişi în ţară dacă vom avea o guvernare de stânga formată din marii corupţi actuali ai României, nu contează ca un pericol major pentru că despre aceste consecinţe nu li se spune la Antena 3 sau televiziunea lui Ghiţă.
Ciudat, aceşti votanţi de stânga, dacă-i întrebi, vor ca lupta împotriva corupţiei să continue dar de votat votează cu corupţii. Acestor votanţi nu numai că le lipseşte o doagă, dar le lipseşte şi fundul, având ţeasta golită de puterea înţelepciunii, creierii lor devenind netezi imediat ce liderii PSD anunţă vreo nouă promisiune financiară. Numeric, votanţii de stânga sunt inferiori celor care au vederi de dreapta sau sunt conştienţi de viitorul lor şi al copiilor. Problema este că votanţii de stânga merg la vot fie afară soare, ploaie, ger de crapă pietrele. Îndoiţi din şale, sprijiniţi în baston sau cârje, sprijinindu-se unul de altul ei merg să voteze cu „ai noştri”.
Votanţii de dreapta, dezgustaţi de oferta umană a partidelor de la care aşteaptă o guvernare care să curăţe administraţia, instituţiile bugetare de balastul uman, să stârpească corupţia şi incompetenţa, să asigure dezvoltarea economică bazată pe producţie, servicii şi nu pe consum şi import etc, preferă să stea acasă Cred că a sosit timpul ca toţi votanţii de dreapta să meargă la vot şi să contracareze votul otrăvitor al celor de stânga. A sosit timpul ca tineretul să-şi decidă singur viitorul şi nu părinţii lor care au nostalgia unui trecut pe care nu l-au înţeles cât a fost de păgubitor pentru ţară.
Duminică nu votăm cu liberalul penalist Verginel Gireadă sau cu interlopul social-democrat Răzvan Rotaru, votăm pentru ca Dacian Cioloş să continue ce-a început sau votăm pentru înflorirea corupţiei şi a jafului din banii publici, cu demagogii, ipocriţii, impostorii reprezentaţi cu mult aplomb de Liviu Dragnea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ce este important pentru o femeie
Horoscopul zilei de 3.12.2016
Texteustria: Extrema dreapta, la portile presedintiei, sub spectrul Oxitului,
invocat de Norbert Hofer in cazul aderarii Turciei la UE
urcia: Erdogan le cere turcilor sa isi preschimbe valuta in lire turcesti sau in aur
omania reactioneaza la interdictia impusa de Budapesta diplomatilor ungari, de Ziua Nationala:
Am luat nota cu surprindere si nedumerire. O asemenea decizie este greu de inteles
750.000 de specialisti IT&C lipsesc firmelor din Europa
Google a intrat intr-o coalitie pentru a ajuta Uniunea Europeana in dezvoltarea competentelor digitale ale populatiei
Prognoza meteo pentru weekend
Kelemen Hunor: Tentativele de a impiedica recunoasterea pelerinajului de la Sumuleu Ciuc au reusit.
Decizia UNESCO este revoltatoare
Mongolia: Un rapper a fost batut de un diplomat rus, dupa ce a aparut pe scena cu o svastica
Dacian Ciolos afirma ca este "pregatit si hotarat" sa isi asume functia de premier
Vlad Voiculescu: Parintii vor putea lua decizia sa nu vaccineze copilul numai dupa ce se vor informa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog