Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
4640
De la 07 Ianuarie 2003
68499610
Editorial

Mi-e ruşine că m-am născut român!

  • Ioan Rotundu
  • 11 February 2010, 23:00
Ieri, citind pe agenţiile de presă cu câtă neruşinare politicienii noştri şi unii lefegii la stat trădează interesul naţional şi ne fac neamul de râs, am simţit o revoltă interioară, o greaţă profundă de ordin spiritual că m-am născut român. Şi cum să nu ţi se facă greaţă şi să-ţi renegi naţionalitatea când constaţi de câtă dobitocie şi lipsă de respect dau dovadă politicienii faţă de propriul lor popor.
Pe de altă parte mulţumesc lui Dumnezeu că a deschis ochii românilor şi nu l-au votat preşedinte al României pe Mircea Geoană, acest trădător de neam şi ţară în favoarea Rusiei. Miercuri, sub ciocanul său de preşedinte al Senatului României, s-a aprobat prin procedura tacită un proiect de lege iniţiat de UDMR prin care ţara este împărţită din nou în 16 regiuni. În spatele acestei iniţiative legislative se ascunde de fapt interesul UDMR de a reînfiinţa Regiunea Mureş Autonomă Maghiară.
Cei din generaţia mea au trăit acea perioadă când, din ordinul lui Stalin, România a fost împărţită în 16 regiuni şi federalizată prin înfiinţarea în chiar inima ţării a unei regiuni autonome. Eram copil când am ajuns în această regiune, unde n-am auzit vorbindu-se româneşte iar în familia în care am fost găzduit se vorbea româneşte numai în casă, numai noaptea şi cu multă teamă să nu fie auziţi de vecini.
Probabil că în una din vizitele sale secrete la Moscova, Geoană a fost instruit cum să dezbine România, să le vină mai uşor ruşilor s-o controleze. Presupunerea mea nu-i una lipsită de temei. Tot miercuri, în Senat a fost respinsă iniţiativa legislativă a senatorului PDL Iulian Urban, prin care se anula obligativitatea moldovenilor de a prezenta la intrarea în România dovada că dispune de suma de 500 euro. Iar respingerea s-a făcut tot sub ciocanul lui Geoană şi cu ajutorul voturilor senatorilor PSD şi PDL.
Pentru faptul că iniţiativa a venit de la un senator PDL, pentru faptul că preşedintele Băsescu a detensionat relaţiile cu Republica Moldova şi şi-a creat o aură de unificator de neam, netrebnicii senatori PSD şi PNL, în frunte cu Mircea Geoană, au votat împotriva acestei iniţiative. Nu le-a impus moldovenilor o astfel de restricţie Ungaria, dar au făcut-o fraţii lor de sânge. Culmea, recent Parlamentul României a fost vizitat de către o delegaţie de parlamentari ai Republicii Moldova, preşedintele Geoană comportându-se mieros şi sfătos, precum fratele mai mare. N-au ajuns bine la Chişinău parlamentarii moldoveni, că din urmă le-a venit şi vestea care i-a lăsat năuci. Ce să mai creadă aceşti fraţi ai noştri care-şi pun mari speranţe că vor fi sprijiniţi şi ajutaţi să revină la patria mumă?
Printre cei care au votat împotriva intereselor legitime ale naţiei române de dincolo de Prut şi care este autor moral la aprobarea tacită a legii iniţiate de UDMR privind federalizarea ţării se află şi senatorul PSD de Botoşani Gheorghe Marcu. Omul aceasta ne-a făcut judeţul de ruşine, înscriindu-l în rândul provinciilor româneşti care au dat ţării trădători şi nu mari patrioţi apărători ai aspiraţiilor naţionale legitimate de istoria ţării noastre.
Senatorul Marcu este suspectat că şi-a turnat foştii colegi de muncă de la Electrocontact la Securitatea comunistă. Dar oare numai atât are pe conştiinţă? Într-una din emisiunile moderate la Tv SOMAQX Botoşani, l-am avut invitat şi pe Marcu, pentru ba discuta despre evenimentele din decembrie 1989. S-a lăudat atunci Marcu că a fost singurul botoşănean care a dat un interviu reporterilor televiziunii Moscova, veniţi la Botoşani. Ori, la acea vreme, televiziunea moscovită era 100% kaghebistă. Cum de acei reporteri l-au căutat şi intervievat tocmai pe Marcu ridică multe semne de întrebare.
Iar seria atacurilor asupra fraţilor de peste graniţă a continuat şi la Botoşani. Poliţiştii de frontieră au depistat în zona Dorohoiului etnici români din Ucraina şi Moldova cu actele de şedere expirate. În loc să-i îndrume cum să-şi rezolve problema, i-au amendat şi expulzat din propria lor ţară. Cu aşa fapte ale semenilor tăi, cum să nu-ţi fie ruşine că te-ai născut român?!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (5)]


Senatul României reînfiinţează Regiunea Autonomă Maghiară
Luni, 15 februarie, încep examenele de Bac
O zi ruşinoasă pentru România şi pentru Parlamentul Naţional
Primari mârliţi politic
Cum creşte numărul de proiecte cu finanţare europeană
totală sau parţială realizate la nivel comunal şi judeţean?
Se achită primele pe cap de animal
Străini „ilegali” depistaţi la Dorohoi
Au primit sfaturi de la poliţişti cum să se apere de hoţi
Profesorii vor putea urma cursuri postuniversitare cu durata de doi ani
În sfârşit, al 13-lea salariu dă să intre în buzunarul profesorilor
Salvaţi din nămeţi de pompieri
Municipalitatea va acorda 300 de mii lei pentru anvelopare termică
Infern pe şosele din judeţ
Sensul giratoriu de pe Sucevei va suferi modificări grabnice
Buget logic, în anul 2010, pentru cea de-a treia localitate din judeţ
ANAF m-a făcut să mă simt un tâmpit, în materia legii falimentului particularilor
Jumătate dintre beneficiarii ajutorului guvernamental
nu s-au prezentat să-şi ridice zahărul şi făina
Mârlănie rusească la NATO
Un vot pe echipe şi platforme la Congresul PSD riscă să rupă partidul
Politica financiară şi războaiele ideologice
Decizia lui Băsescu de a găzdui scutul antirachetă american
aminteşte de înţelegerile dintre Antonescu şi Hitler
Mitrea şi Iliescu au aderat la aripa Năstase
Geoană îşi face lobby intens prin ţară
Horoscop
Starea drumurilor din judeţ şi intervenţiile pompierilor
Bancul zilei: Replica soţiei
Gastronomia atractivă: Borş ucrainean
Comentariul comentariilor (XXVII)
Ioan Rotundu
Credincioşi români din America, în pelerinaj în Ţara Sfântă
Părintele Iustinian Parvu a împlinit 91 de ani
La mulţi şi duhovniceşti ani!
Românul şi marile victorii
Caricatură politică: Cătălina şi Mihai în trăsura făr' de... cai
Primari faultaţi de proprii colegi de partid
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă