Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
3634
De la 07 Ianuarie 2003
74862181
Editorial

Ministrul Tabără trebuie exorcizat…

  • Ioan Rotundu
  • 31 October 2010, 23:00
Fără îndoială că ministrul Agriculturii Valeriu Tabără trebuie exorcizat de ideologia portocalie care îl domină din anul 2000, când s-a înscris în Partidul Democrat. Numai aşa poate va înţelege că prin Constituţia României dreptul la proprietate nu numai că este garantat dar şi apărat.
Apoi, numai exorcizat şi de ultimele rămăşiţe ale ideologiei comuniste cu care a fost îndoctrinat până la vârsta de 41 de ani, va înţelege că economia de piaţă este total diferită de cea etatizată, adică socialistă, şi că ea se bazează pe principiul liberei concurenţe şi nu al amestecului de către puterile statului.
Despre ce este vorba? Recent, Tabără a anunţat că ţăranii care nu-şi cultivă pământul vor fi obligaţi să o facă. Iar obligaţia va consta într-un pachet de măsuri financiare, adică prin introducerea unor taxe. Spunea Tabără că în România peste un milion de ha teren arabil stă necultivat şi trebuie determinaţi proprietarii să-l cultive.
Afirmaţia sa este una pur bolşevică şi îndreptată împotriva dreptului de proprietate. Altfel spus, Tabără obligă ţăranul ce anume să facă cu pământul său. Iar dacă nu face ce-i spune Tabără, va trebui să plăteasc㠄o taxă de refuz”. De vreme ce dreptul de proprietate este garantat şi apărat prin Constituţie, cum îşi poate permite ministrul Tabără să-l încalce? În virtutea cărei prevederi legale? O poate face, dar în virtutea politicii Guvernului Boc care de mult timp nu mai respectă legislaţia ţării.,
Că pământul trebuie cultivat, asta da! Dar Tabără trebuie să se întrebe de ce ţăranii, care şi-au umplut istoria ţării cu sânge pentru a-şi apăra pământul, nu-şi mai cultivă glia strămoşească. Şi dacă-şi va pune această întrebare va afla că lucrările de cultivare şi recoltare sunt atât de costisitoare că ţăranul nu mai are banii necesari.
Ar mai trebui să ştie Tabără că preţul motorinei este la români mai ridicat decât în ţările dezvoltate iar subvenţia lipseşte cu desăvârşire. Ar mai afla că strângând din dinţi şi cultivându-şi pământul, ţăranul n-are cui da producţia. Iar dacă ar creşte cu producţia de cereale obţinută animale în curte, n-are unde le valorifica pentru că procesatorii de carne preferă carnea importată.
Iată, aşadar, o sumedenie de lucruri pe care ministrul Tabără le ignoră când afirmă că va „obliga” ţăranii să-şi cultive pământul. Să plătească la timp subvenţiile agricole guvernamentale , subvenţiile europene, să reducă accizele şi TVA-ul la motorină şi atunci tot pământul va fi cultivat.
Ba şi cel de pe marginea uliţelor, aşa cum se proceda şi pe vremea lui Ceauşescu. Să facă bine şi să dea drumul ţăranilor să-şi valorifice animalele crescute în curte prin a permite reînfiinţarea acelor abatoare şi laboratoare de carmangerie de importanţă locală iar ţăranul îşi va cultiva pământul pentru a avea furaje la animale.
Iar dacă prin aceste măsuri vor mai fi ţărani puturoşi în a-şi lucra pământul sau să-l dea altora în arendă, să le taie subvenţia europeană la hectar, măsură care nu afectează dreptul de proprietate.
Dar ca toate acestea să devină viabile pentru agricultura românească, ministrul Valeriu Tabără trebuie exorcizat. Şi dacă mă gândesc bine, nu de bolşevism, ci din funcţia sa de ministru portocaliu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cursuri de specializare oferite gratuit de PSD
Bancul zilei: Diferenţa dintre un bărbat şi o femeie
Autostrăzile româneşti sunt ca vampirii
Bisericile rupestre de pe Nistru, expuse la Viena
Guvernul pregăteşte o lege care să permită vânzarea,îin timp, a majorităţii proprietăţilor RA-APPS
Sunetele ciudate ale Universului, dezvăluite de NASA
cu ocazia sărbătorii de Halloween
CE chemată să-i apere pe români de comisioanele abuzive ale băncilor
Jeffrey Franks: Am avut discuţii intense şi dure la Bucureşti
considerăm că România va înregistra creştere economică în 2011
Oamenii au nevoie de confirmarea valorii
cel care apreciază puterea vrea să fie confirmat sexual de cat mai multe femei, fiecare valorând puţin
Falnicul şi trainicul stejar al lui Badeş din Gorj
Ce este psihoterapia individuală
Cine-i dă un şut în cur?
Program Tv SOMAX, luni, 1 noiembrie
Funcţionarii din instituţii vor veni cu furniturile de birou de acasă
Diversiunea Fiscului pe seama meditaţilor date de dascăli
Pe ultima sută de metri, Guvernul Boc n-a mai depolitizat şcolile
directorii de şcoli vor putea face politică ca şi până acuma
Cei de la Spitalul judeţean vor cxa judecătorii să le reîntregească leafa
Ţurcanu se pune bine cu cei de la Garda Financiară
adresându-le laude
Deputat de Botoşani care are insomnii şi palpitaţii
Cel de-al doilea spărgător de la sediul PNL a fost prins
Vor să împiedice anchetarea afacerilor derulate prin CJ
Usturoi de Copălău
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă