Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7404
De la 07 Ianuarie 2003
122579343
Editorial

Mişelescul vot al celor 4 parlamentari ai PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 9 November 2018, 21:00
Modul în care parlamentarii botoşăneni ai PSD au votat în Camera Deputaţilor luni 5 şi miercuri 8 noiembrie a.c. Legea 557/2017 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Tg. Mureş Autostrada Unirii a stârnit consternare şi totodată protestul moldovenilor.
Botoşănean la origine, absolvent al Colegiului „A.T. Laurian Botoşani” dar trăitor în Iaşi, Adrian Moldoveanu a protestat faţă de votul parlamentarilor botoşăneni prin postarea pe pagina sa de Facebook a imaginii de faţă. Am distribuit imaginea pe pagina mea de pe Facebook unde mă bucur de 5.000 de prieteni, fără a o însoţi şi cu explicaţii suplimentare.
După cum am mai explicat, sunt extrem de ocupat cu realizarea unui ciclu de reportaje televizate dedicate Centenarului Unirii, reportaje care se vor arhiva la fondul documentar al Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani, evenimentul de predare-primire fiind public şi programat pentru ziua de 27 noiembrie, ora 12.00, la sediul acestei instituţii de cultură.
Numai că prietenii mei de pe Facebook n-au descoperit întreg sensul imaginii şi mai ales reproşul adresat celor 4 parlamentari botoşăneni, ceea ce m-a determinat ca în emisiunea mea Presa-n gura lu’ Rotundu de pe Tele’M Botoşani din seara zilei de vineri, 9 noiembrie, să dezvolt subiectul. Acum, că am o fereastră de timp, vin cu explicaţii şi pe pagina Jurnalului. În ziua de luni 5 noiembrie, în plenul Camerei Deputaţilor s-a luat în dezbatere Proiectul de lege 557/2017 privind obiectivul de investiţii Autostrada Iaşi – Tg. Mureş Autostrada Unirii. Nici pe departe coaliţia ALDE – PSD nu aveau intenţia de a aproba proiectul de lege.
Observând că în sală n-au majoritate, au recurs la tertipurile obişnuite. Deputatul de Timiş Alfred – Robert Simonis a propus retrimiterea proiectului de lege la comisia de specialitate, fără a veni cu o motivare credibilă, aşa cum reiese din stenograma şedinţei.. Preşedintele de şedinţă a supus imediat la vot propunerea deputatului PSD de Timiş, numai că în sală coaliţia n-a avut prezenţă suficientă nici în momentul votului , aşa că propunerea a fost votată numai de 81 de deputaţi şi respinsă prin votul celor 84 din opoziţie, legea urmând a fi programată pentru votul final.
Urmărind pe site-ul Camerei Deputaţilor la meniul „votul electronic”, botoşăneanul deveni ieşean a descoperit că parlamentarii PSD de Botoşani Marius Budăi, Tamara Ciofu, Costel Lupaşcu şi Răzvan Rotaru au votat pentru ca legea să fie scoasă de pe ordinea de zi şi trimisă la comisia de specialitate. În emisiunea mea de vineri seara am arătat pe post probele scrise preluate de pe site-ul Camerei Deputaţilor că într-adevăr cei 4 deputaţi botoşăneni au votat împotriva interesului propriului lor judeţ şi al întregii Moldove.
Proiectul de lege a fost programat pentru votul final în şedinţa Camerei de miercuri 7 noiembrie. Din nou în sală numărul deputaţilor din coaliţia ALDE – PSD s-a aflat în inferioritate faţă de cei din opoziţie. În mod ipocrit, pentru a nu-şi atrage mânia moldovenilor şi a pierde un număr important de voturi, deputaţii PSD au primit ordinul să voteze proiectul de lege. De această dată au votat favorabil şi cei 4 deputaţi botoşăneni.
Descoperiţi cum au votat în ziua de 5 noiembrie, adică pentru blocarea legii prin retrimiterea la comisie, deputaţii botoşăneni încearcă acum să se apere susţinând că ei au votat legea. Da, au votat-o, dar din ipocrizie şi din interes electoral şi nu pentru că ar fi luptat ca legea să fie adoptată în interesul economic al Moldovei şi în special al Botoşaniului. Numai lipsa de disciplină a deputaţilor din ALDE şi PSD, care au lipsit pe capete, a făcut ca proiectul de lege să fie adoptat.
Să nu ne mirăm dacă peste ceva timp nevasta şoferului, alias senatorul PSD Doina Federovici, cocoţată vicepreşedinte a Senatului României, va emite un comunicat de presă prin care să aducă elogii PSD-ului pentru că a susţinut construcţia Autostrăzii Unirii. Dispune de atâta neruşinare ca să procedeze aşa!
Cât despre construcţia autostrăzii, de la adoptarea legii şi până la începerea lucrărilor vor trece ani sau legea va rămâne în uitare aşa cum au mai rămas şi altele. PSD-ul nu are niciun interes ca această autostradă să se realizeze pentru că ea ar aduce dezvoltare economică Moldovei şi progres social. Ori, progresul înseamnă şi deşteptarea moldovenilor care vor realiza că votul dat PSD-ului le-a adus numai necazuri, i-a ţinut în neştiinţă, iar zona a rămas subdezvoltată.
O deşteptare a moldovenilor va lăsa PSD-ul fără o importantă susţinere electorală, ceea ce gruparea de infractori care controlează acum partidul nu va accepta nici în ruptul capului. Iată de ce nu cred în realizarea acestei autostrăzi sub guvernarea PSD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii: Dilemă
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 5 – 11.11.2018
Mihaela Huncă şi ipocrizie de rang parlamentar
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Naşii de nuntă
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Copălău
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.11.2018
Conducătorul haitei se află la mare ananghie
Ioan Rotundu
Comisia Libertăților Civile susține aderarea rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen
DNA solicită Senatului urmărirea penală a lui Tăriceanu,
pentru luare de mită (surse)
Conflict între Parlament și Înalta Curte
- completurile de cinci judecători trebuie refăcute / Posibil beneficiar: Liviu Dragnea
Toni Greblă, după decizia Curții Constituționale:
La Dragnea continuă judecata. Cei judecați în apel au cale de atac
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.11.2018
Jurnalista Rise project despre ameninţările primite
Imaginea Botoşaniului terfelită cu nesimţire de către consilierii PSD
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Conrec SA bOTOŞANI
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog