Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
17241
De la 07 Ianuarie 2003
68386453
Editorial

Moaştele vii ale Ecaterinei Andronescu, la Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 1 March 2013, 23:00
Vineri, la Botoşani, a fost o zi politică încărcată pentru cei din PSD. Declarată plagiatoare de către doi cercetători americani, care au susţinut că Ecaterina Andronescu şi-a însuşit anumite descoperiri în cercetarea chimică ce aparţineau unor cercetători străini, în loc să stea acasă şi să se bucure de pensie, fostul ministru al Educaţiei şi actual senator îşi continuă opera de devastare a învăţământului românesc, purtându-şi moaştele prin ţara românească.
Pe motiv că este preşedintele al Comisiei de învăţământ din Senat, ea a venit la Botoşani, nu la sediul PSD ca să discute cu membrii de partid, ci pentru a avea mai multe întâlniri cu profesorii şi elevii din mai multe şcoli botoşănene.
Populistă în limbaj, incapabilă de a avea o viziune de ansamblu asupra învăţământului românesc, cât a fost ministrul Educaţiei din partea PSD, Andronescu a iniţiat legi şi a emis ordine ale ministerului prin care ani la rând a bulversat sistemul de învăţământ, schimbând conţinutul manualelor, formele de examinare, desfiinţând învăţământul profesional şi umplându-se de ridicol când a propus ca liceenii fără examenul de bacalaureat să poată deveni studenţi.
Femeia aceasta a distrus viitorul multor generaţii de elevi, a încurajat pe elevi să nu mai înveţe, a deteriorat învăţământul universitar, avizând funcţionarea unor universităţi private gen Spiru Haret sau Terra, a aruncat în derizoriu examenul de licenţă şi titlul de doctor în ştiinţe.
În schimb, s-a dovedit a fi o harnică activistă de partid, ea politizând întreg sistemul de învăţământ care şi acum este într-o majoritate covârşitoare susţinătorul social-democraţiei. Să mai adăugăm că ea a fost primul ministru care a introdus moda desemnării directorilor de şcoli pe criterii politice, aceştia fiind schimbaţi din funcţie ori de câte ori se schimbă culoarea politică a guvernului.
Aflată ieri la Botoşani, Ecaterina Andronescu, poreclită Abramburica tocmai pentru că a distrus învăţământul românesc, a ţinut discursuri politice atât cadrelor didactice cât şi elevilor. Nici măcar în al 12.-lea ceas nu s-a lecuit de a nu mai încuraja elevii să nu înveţe. Ea a declarat c㠄Eu sunt adepta unei altfel de evaluări decât cu camera deasupra capului”. Mai pe înţeles, vrea din nou ca elevii să poată copia şi să nu mai înveţe, să stea prin baruri, discoteci sau să consume etnobotanice, ca să nu spun droguri.
"Calitatea învăţământului depinde de ceea ce face profesorul in fiecare zi la clasa", a mai spus Andronescu, uitând subit că în 2008 PSD a câştigat alegerile promiţând majorarea salariilor cu 50% iar când a devenit din nou ministrul Educaţiei nu şi-a mai îndeplinit promisiunea.
Şi a mai rostit o trăsnaie demnă de personalitatea sa: „Liceele tehnologice cu rezultate slabe ar trebui transformate în şcoli profesionale”. Nici prin cap nu i-a trecut fostului ministru să ceară profesorilor să-şi facă datoria, să cearcă conducerii IŞJ, plină de incompetenţi, să supravegheze îndeaproape procesul de învăţare la aceste forme de învăţământ liceal.
Iar ca prostia românească care domină sistemul de învăţământ să iasă mai bine în evidenţă, primarul Ovidiu Portariuc, extaziat de prezenţa la Botoşani liderului PSD, a replicat ca pentru istorie: „Sunt un admirator al doamnei Ecaterina Andronescu”. Nici că se putea un admirator mai potrivit cu realizările personale şi publice ale Ecaterinei Andronescu. La aşa personalitate, aşa admiratori!
Impresionată de declaraţia plină de admiraţie a primarului Portariuc, fostul ministru şi actual senator a simţit nevoia să mai rostească o frază de de rang monumental, pentru care garantez că nu-i plagiată de la sociologii americani: : "Sincer vă spun, sper ca în 2018 eu să plec acasă, iar Victor Ponta să fie preşedinte" Să ne ferească Dumnezeu de împlinirea unei astfel de prezicere.
Sper că astrologul Urania nu va împărtăşi această prezicere şi s-o includă în horoscopul său pentru Victor Ponta!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


Botoşani: Mostre de „înţelepciune” dăscălească la Ecaterina Andronescu
Învăţământul gimnazial, criticat de Ecaterina Andronescu
Botoşăneanca Turcan a scărmănat-o politic pe Ecaterina Andronescu
Botoşani: Ecaterina Andronescu şi-a deşertat sacul cu promisiuni
Cum a fost folosit Cupidon la furatul bijuteriilor
Petru Oilenic s-a bucurat de clemenţa judecătorilor
Au trecut Prtutul pe pod… de gheaţă
Campania pentru subvenţii în agricultura a luat start-ul
Concursurile pentru inspectori şi directori de şcoală, trecute în plan secundar
Mii de pensionari vor să plece în staţiuni cu bilete subvenţionate
Marea Britanie: Partidul Conservator umilit într-un scrutin parţial
Mă aştept ca Traian Băsescu să se întoarcă în PDL
Dacă s-ar reînscrie în partid ar fi oricum în conducere
Protest la sediul CSM faţă de revocarea judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ
WordPress care solicita dezvăluirea identităţii unui blogger
Horoscop
Bancul zilei: Măreţia plutonierului
Gastronomie: Supă-cremă de broccoli
Petru Grozavu: Al II-lea război rusesc împotriva R. Moldova
Buldogul portocaliu a ajuns şi la Botoşani
Ioan Rotundu
BOR a pus ordine în oficierea botezului, cununiei şi înmormântare
Botoşani: Vasile Blaga a plâns pe umărul perdanţilor din PDL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă